Haberler

Kamalak: "Bu Seçim Tarihi Bir Dönüm Noktası Olacak"

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof Dr. Mustafa Kamalak, “Bu seçim hem ülkemiz için hem de İslam Coğrafyası için tarihi bir dönüm noktası olacak” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof Dr. Mustafa Kamalak, "Bu seçim hem ülkemiz için hem de İslam Coğrafyası için tarihi bir dönüm noktası olacak" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof Dr. Mustafa Kamalak, seçim çalışmaları için geldiği Samsun'da milletvekili adaylarıyla birlikte bir dizi programlar ve ziyaretler gerçekleştirdi. Bazı ilçe ziyaretlerinin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda partililerle buluşan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof Dr. Mustafa Kamalak, burada vatandaşlarla selamlaştıktan sonra bir açık hava konuşması gerçekleştirdi. Kamalak, konuşmanın ardından namaz kılmak için Site Camisi'ne gitti. Namazın ardından 'Sevgi Yürüyüşü' adı altından esnaf ve vatandaşlarla selamlaşan Kamalak, bir ara sokak çalgıcılarının yanına giderek bir süre müzisyenlerin çaldığı parçaları dinledi, vatandaşlara çiçek verdi. Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, yürüyüş programını Mecidiye ve Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde bulunan esnafları ziyaret ederek sonlandırdı.

Mülteci sorununu mevcut iktidara bağlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof Dr. Mustafa Kamalak, "Önümüzde bir seçim var. Bu seçim hem ülkemiz için hem de İslam Coğrafyası için tarihi bir dönüm noktası olacak. Biz Türkiye'mizin iyi yönetilmediği kanaatindeyiz. Amerika'ya buradan uçakla bile 10-12 saatle varırsınız. Bizden binlerce km uzakta bir yer. Ne karışıyor buraya? Karışmasını istemiyorsanız yine yüreğinizin sesini dinleyin. Bir sesin kükrediğini göreceksiniz, duyacaksınız. Neydi o ses? Meclis kürsüsünden yükselen, 'Banane Amerika'dan, Banane Amerika'dan, Banane Amerika'dan' diye haykıran o sesi diye duyacaksınız. Her şey sizin elinizde. Bu sefer Saadet deyin. Yüreğiniz sizi yanıltmaz. Göz ve akıl yanıltabilir. Ama gönül yanılmaz" diye konuştu.

Sözlerine hükümeti eleştirerek devam eden Saadet partisi Genel Başkanı Kamalak, 8 milyon civarında Suriyeli kardeşimiz evinden, barkından olmuş durumda diyerek, "Sorumlu elbette küresel emperyalizmin oyununa gelen mevcut iktidardır. Her anlamda yanıldık diyorlar. 12 yıl 'Beraber yürüdük bu yağmurlarda, beraber ıslandık' derken, Türkçe Olimpiyatları'nda 'Devletin yapamadığını sizler yaptınız' diyorlardı. Zaman geldi yanıldık dediler. 'Mili Ordu'ya kumpas kurulmuş' dediler. Halbuki dönemin Başbakanı 'Ergenekon davasının savcısıyım ben' diyordu. İlk defa bu ülkenin Genelkurmay Başkanı 'terörist' olarak yargılandı. Ömür boyu hapisle yargılandı. Sonra 'pardon' dediler. Orduya kumpas kurulur, haberleri yok. Bütün yollar mayınla döşenir, haberleri yok. Ülke ikiye bölünür, haberleri yok. Cesetler sahillere vurur, haberleri yok. Çözüm sürecinde Öcalan yanılttı. Orduya kumpas kurulurken cemaat yanılttı. Suriye konusunda Amerika yanılttı. Libya konusunda NATO yanılttı. Irak yerle bir edilirken Avrupa yanılttı. İyi devam et o zaman. Böyle bir iktidara karşı yüreğinizin sesini dinleyin" şeklinde konuştu.

Kamalak, Samsun programını akşam saatlerinde Parti İl Binasında yaptığı toplantı ile sonlandırdı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title