Haberler

Kamalak Belçika'da

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak iktidara gelmeleri halinde yurt dışından dövizle askerlik bedelini kaldıracaklarını söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak iktidara gelmeleri halinde yurt dışından dövizle askerlik bedelini kaldıracaklarını söyledi.

Belçika'nın Beringen kentinde Türk vatandaşlarına hitap eden ve basın toplantısı düzenleyen Kamalak, "Horasan erleri" olarak gördükleri Avrupalı Türklerin en önemli iki sorununun, yeni nesilde anadili yeterli öğrenememe ve maddi sıkıntılar olduğunu belirterek, iktidara gelmeleri halinde bunları çözecekleri taahhüdünde bulundu.

Kamalak, "Milli Görüş iktidarında" Avrupa ülkelerinde kamp mahiyetinde dil kursları açacaklarını ve maddi sıkıntıları hafifletici, ulaşımı kolaylaştırıcı tedbirler alacaklarını belirtti.

Mustafa Kamalak, "İnsanlarımız Anadolu'ya ulaşmakta maddi bakımdan zorluk çekiyor. Hafifletici, ulaşımı kolaylaştırıcı tedbirlere başvuracağız. Pasaport harcı ve benzeri yük getiren masrafları buradaki kardeşlerimizin üzerinden kaldıracağız. Uçak biletlerinde olabilir, onları kaldıracağız. Askerlikle ilgili bedelli, onları kaldıracağız" dedi.

Kamalak, "(Dövizli askerlik bedeli) 6 bin avro. Türkiye buradaki insanlara ne gibi bir hizmet sunuyor? Hizmet sunmayan görevlinin bahşiş talep etme hakkı yoktur diye düşünüyorum. Devlet hizmet sunmuyorsa buradaki vatandaşından bir hak talebinde bulunmamalıdır. Gönül bağlarını daha güçlü hale getirmek için inşallah biz iktidar olduğumuzda bu askerlik bedelini kaldıracağız" şeklinde konuştu.

Saadet Partisi lideri Kamalak, Fatih Erbakan'ın adaylığıyla ilgili, "Fatih Bey bizim canımız ciğerimiz. Hocamızın emaneti ama evimizin de delikanlısı. Tabii zorlayacak halimiz yok. Müracatı olmadı. Herhalde vakıf işlerine ağırlık vermek istiyor. O münasebetle olsa gerek" ifadesini kullandı.

Kamalak seçim ittifakları hakkında, "Asıl olarak çatı, Saadet ve BBP arasında oldu. Diğerleriyle ilgili iki genel başkanın vereceği karara bağlı. Ben İdris Naim Şahin beyin gelmesinde bir sakınca olmadığını ifade ettim. Eğer kendisi gelecek olursa tabii ki o da ittifaka dahil olmuş olur" değerlendirmesinde bulundu.

Kamalak, Milliyetçi Hareket Partisi'yle (MHP) seçim ittifakı olmamasının "kendilerinden kaynaklanmadığını" belirterek, "Onu MHP yöneticilerine sormak lazım. Olanda hayır var. Biz hep öyle dua ediyorduk, Allahım hayırlısını nasip eyle diye. Demek ki hayırlısı böyleymiş" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kamalak Horasan Belçika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title