Haberler

Emniyete Saldıran Terörist Kalsen'in Ablası Kendisini Yakarak Öldürmüş

Güncelleme:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gerçekleştirdiği saldırı sonrası vurularak öldürülen Elif Sultan Kalsen'in ablası Fidan Kalsen'in kendini yakarak öldürdüğü ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı gerçekleştiren ve polisler tarafından vurularak öldürülen DHKP-C örgütünün canlı bombalarından Elif Sultan Kalsen'in ablası Fidan Kalsen'in de Çanakkale E Tipi Cezaevi'ndeki 'Hayata Dönüş Operasyonu' sırasında kendisini yakarak intihar ettiği yetkililer tarafından açıklanmıştı.

CEZAEVİNDEKİ OPERASYONDA KENDİSİNİ YAKARAK ÖLDÜRMÜŞ

Türkiye'deki cezaevlerinde bazı tutuklu ve hükümlülerin başlattıkları açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerine karşı 19-22 Aralık 2000 tarihinde Hayata Dönüş Operasyonu başlatıldı. Bu operasyonların biri de Çanakkale E Tipi Kapalı Cezaevi'nde gerçekleştirildi. Cezaevi'ne gerçekleştirilen operasyon sırasında Fidan Kalsen de ölmüş, yetkililer Kalsen'in operasyonu protesto için kendisini yakarak öldürdüğünü açıklamıştı. Dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne el bombaları ve kaleşnikof ile saldıran DHKP-C örgütünün canlı bombalarından Elif Sultan Kalsen'in, Çanakkale Cezaevi'nde yanarak ölen Fidan Kalsen'in kardeşi olduğu ortaya çıktı.

İNTİHAR ETTİĞİ AÇIKLANMIŞTI

Çanakkale E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki operasyonda, jandarma er Mustafa Mutlu şehit olurken, cezaevindeki hükümlülerden Fahri Sarı, Sultan Sarı ve İlker Babacan yaşamını yitirmiş, hükümlü Fidan Kalsen'in ise kendini yakarak intihar ettiği duyurulmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Elif Sultan Çanakkale Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
title