Haberler

Kalp ve Şeker Hastası Yaşlı Adam Mum Işığında Yaşam Mücadelesi Veriyor

Kalp ve şeker hastası yaşlı adam mum ışığında yaşam mücadelesi veriyorKARS - Kars'ta adeta harabeye dönen tek göz odada yaşam mücadelesi veren 62 yaşındaki kalp ve şeker hastası Türker Karabağ, elektrik faturasını ödeyemediği için yaklaşık bir aydır mum ışığında yaşıyor.

Kalp ve şeker hastası yaşlı adam mum ışığında yaşam mücadelesi veriyor

KARS - Kars'ta adeta harabeye dönen tek göz odada yaşam mücadelesi veren 62 yaşındaki kalp ve şeker hastası Türker Karabağ, elektrik faturasını ödeyemediği için yaklaşık bir aydır mum ışığında yaşıyor.

Kars'ta tek başına, yıkılmak üzere olan evde yaklaşık 1 aydır mum ışığıyla yaşayan kalp ve şeker hastası Türker Karabağ yetkililerden yardım değil iş istediğini ifade etti. Türker Karabağ, kalp ilaçlarını da hayırsever bir vatandaşın aldığını söyledi.

Karabağ, "Ben 62 yaşındayım. Kalp ve şeker hastasıyım. Hiçbir sosyal güvencem yok. Bir yıldan fazladır İŞKUR'a müracaat ettim oradan sonuç alamadım. Bir iki arkadaşımın yardımıyla ayakta duruyorum. Kalp ilaçlarım vardı. Hayırsever biri tarafından alındı" dedi.

"1 aydır elektriğim kesik"

600 lira borcundan dolayı yaklaşık 1 aydır elektriğinin kesin olduğunu belirten Türker Karabağ, "Benim şimdi elektriğim kesim. 600 lira bir borcum vardı. Borcum 2 bin lira olmuş, geldi elektriğimi kestiler. Ben insilün kullanıyorum. Oksijen kullanıyorum. Ondan dolayı akşamları gidip hastanede yatıyorum. 1 aydır elektriğim kesik. 600 lira borcum vardı. Eskiden kalma 200 lira borcum vardı ondan yığılmış. Benim ne televizyonum var, ne buzdolabım var, ne çamaşır makinem var, hiç bir şeyim yok. Elektrik daha ben tüketemiyorum. Onun faizleri birikmiş, son fişi bana getirdi verdi, kesti gittiler" diye konuştu.

"Yeşil Kart'tan başka hiçbir şeyim yok"

Yeşil Kart'tan başka hiçbir sosyal güvencesinin olmadığına dikkat çeken Türker Karabağ, " Bir yılda bir vakıftan kömür alıyorum. 3-4 ayda bir 150-200 lira para alıyorum. Onunla geçinmeye çalışıyorum. Allah'tan başka hiç kimsem yok. Tek başıma yaşıyorum. Yetkililerden hiçbir şey istemiyorum. Bir yıldır İŞKUR'a yazılmışım, oradan bir iş versinler. Onu yapamıyorlarsa elektriğimi bağlasınlar, ondan sonra rahata kavuşayım. Ben ne diyeyim. Sayın valime sesleniyorum. Durum bu, biz şerefli bir Türk vatandaşıyız. Afganlı değiliz, Rus değiliz. Benim milli gelir hakkım var. Darda olduğum zaman devletimin bana el atması lazım. Ben gideyim bankamı soyayım? Birine el mi açayım? Tabi ki Sayın valime sesleneceğim. Devletime sesleneceğim. Hepsine canı gönülden teşekkür ediyorum" diye sitem etti.

Evli olmayan ve kimsesi bulunmayan Türker Karabağ, Kars'ta yıkılmak üzere olan harabe evinde yaşam mücadelesi veriyor. Tavan tahtaları kırılmış, doğru dürüst kapı ve penceresi bulunmayan evde karanlıkta mum ışığında yaşayan Türker Karabağ, yetkilerden çalışarak yaşamını sürdürmek için sadece iş istiyor.

Kalp, şeker hastası olan Türker Karabağ'ın yaşadığı ve yaşam mücadelesi verdiği ev ise adeta yürekleri sızlatıyor. Karabağ, mum ışığında yaşadığı evinden sadece oksijen tüpü almak için hastaneye gittiği zamanlarda çıkıyor. Karbağ'ın evinin duvarında asılı bulunan İstiklal Marşı ve Türk Bayrağı ise dikkat çekti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Karabağ Kars Genel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title