Haberler

Kalp Sağlığının Bilimsel Şöleni Başlıyor

Güncelleme:

Kalp hastalıkları, tüm dünyada ölüm nedenleri arasında birinci sırada yer alıyor. Ülkemizde ise her 2 kişiden 1'i kalp hastalıkları nedeniyle hayatını kaybediyor.

Dünyanın önde gelen kardiyolog ve cerrahları, kalp hastalıklarının tedavisinde gelinen noktayı ve yeni ufukları masaya yatırmak amacıyla 26 ile 29 Mart tarihleri arasında İstanbul'da bir araya gelecekler.

Türkiye Kalp ve Sağlık Vakfı tarafından düzenlenen "11. Uluslararası Kardiyoloji ve Kalp Cerrahisinde Yenilikler Kongresi" Hilton İstanbul Bomonti Kongre Merkezi'nde dünyanın farklı yerlerinden gelen kalp uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek. Kongre bu yıl aynı zamana, "64. Avrupa Kalp-Damar Cerrahisi Kongresi"ne de ev sahipliği yapacak.

Uluslararası bilimsel kuruluşların işbirliği

Türkiye'de başlatılıp dünyada marka haline gelen kongre, birçok uluslararası bilimsel kuruluşla işbirliği yapılarak gerçekleştirilecek. Kongre'de bu yıl Avrupa Kalp Damar Cerrahisi Kongresi'nin yanı sıra; Amerikan Kalp Cemiyeti, Dünya Kalp Federasyonu, Avrupa Kardiyoloji Derneği, Avrupa Kalp Yetmezliği Birliği, Amerikan Kalp Ritim Birliği, Dünya Aritmi Derneği, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Ritim Derneği gibi uluslararası bilimsel kuruluşlar ın oturumları yer alacak. Ayrıca başta Orta Doğu olmak üzere Lübnan, Mısır, Bulgaristan, Çin, Japonya gibi ülkelerin ulusal kalp dernekleri bilimsel oturumlarla temsil edilecek.

Kalp hastalıkları ile ilgili en son gelişmeler ele alınacak

Üzerinde pek çok bilimsel modül yer alan bir platform olan Yenilikler Kongresi'nde kalp hastalıkları ile ilgili en son gelişmeler geniş bir yelpazede uluslararası otoritelerce ele alınacak. Kongrede yapılacak oturumların ana başlıkları; Uluslararası Aritmi Forumu, Akdeniz Girişimsel Kardiyoloji Toplantısı, Kalp Yetmezliği Zirvesi, Hipertansiyon Zirvesi, Pulmoner Hipertansiyon Zirvesi, Doğuştan Kalp Hastalıkları Zirvesi ve Temel Kardiyoloji Sertifika Programı şeklinde sıralanıyor.

Memorial Şişli Hastanesi'nde yapılacak işlem canlı yayınlanacak

Kongre açılışında dünyaca ünlü Amerikalı Bilim Adamı Peter Libby damar sertliğinin nasıl geliştiği ile ilgili önemli bir konferans verecek. 62 ülkeden 2000'e yakın bilim adamının katıldığı kongre sırasında Türkiye'den Memorial Şişli Hastanesi ve İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi'nden; yurtdışından ise ABD, Almanya ve Hindistan'dan canlı işlem yayınları yapılacak. Türkiye'den yapılacak canlı bağlantıların ilkinde Memorial Şişli Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Servet Öztürk'ün yapacağı stent uygulaması yayınlanacak.

Tıp otoritelerince bilimsel şölen olarak adlandırılıyor

Kongre 14 salonda paralel olarak yürüyecek ve ayrıca önemli oturumlar web üzerinden kongreye katılamayan kalp uzmanları için canlı yayınlanacak. Türkiye Kalp ve Sağlık Vakfı Başkan Yardımcısı ve Memorial Ankara Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Oto, ameliyatsız kalp kapağı değişimi, karmaşık taşikardi ablasyonları ve yeni kan sulandırıcı ilaçlarla ilgili konferanslar verecek. 1000'in üzerinde bilimsel bildirinin tartışılacağı kongrede ayrıca kardiyolog ve kalp cerrahları için özel beceri kursları ve aile hekimleri için temel kardiyoloji sertifika programı da düzenlenecek. Kongre boyunca kalp hastalıklarının tanı ve tedavisindeki en son gelişmeler tartışılacak ve bilgi ve deneyimler paylaşılacak.

Prof. Dr. Ali Oto, bu toplantının yılın en önemli bilimsel olaylarından biri olduğunu vurgulayarak, "Yenilenme Toplantısı, kalp hastalıkları ile uğraşan hekimler için önemli bir yenilenme fırsatıdır. Bu tür toplantılar alanında uzman hekimlerin paylaşımlarda bulunmasını ve sinerji oluşturulmasını sağlıyor. Yeni tanı ve tedavi yöntemlerinin konuşulduğu bu platformlar sayesinde kalp hastalıkları ile daha etkin şekilde mücadele edilmesi hedefleniyor" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Memorial Şişli Hastanesi Orta Doğu İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title