Haberler

Kalp Nakliyle Hayata Tutunan Gencin Mutlu Günü

Ankara'da, 2008'de bir trafik kazasında yaşamını yitiren Hilal Küçükgündüz'ün kalbiyle yaşama tutunan Canan Özdemir, hayatını Serhan İnal ile birleştirdi Özdemir'in düğününe, kalbinden çıkarılan aort kapağının takıldığı Karataş ile Küçükgündüz'ün ailesi ve kalp naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Özdoğan da katıldı.

Ankara'da, 2008'de bir trafik kazasında yaşamını yitiren Hilal Küçükgündüz'ün kalbiyle yaşama tutunan Canan Özdemir, hayatını Serhan İnal ile birleştirdi.

Sivas Numune Hastanesinde 2004'te kalp yetmezliği teşhisi konulan Özdemir (26), Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Sağlık durumunun ağırlaşması ve diğer organlarının fonksiyonlarını yitirmeye başlamasıyla genç kıza kalp nakli yapılmasına karar verildi. Ancak nakil için kalp bulunamaması nedeniyle Özdemir, Sivas'a geri gönderildi.

Canan Özdemir'e sevindirici haber 2008'de geldi. Trafik kazasında hayatını kaybeden Hilal Küçügündüz'ün kalbi, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Özdoğan ve ekibi tarafından Özdemir'e nakledildi.

Sağlığına kavuşan Özdemir, hayatını Sivas'ta bir salonda yapılan düğünde Serhan İnal ile birleştirdi.

Canan Özdemir, düğünden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, sevdiği kişiyle evlendiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Duygu dolu anlar yaşadığını ifade eden Özdemir,  "Sağ olsun Emin Hocam, Halime annem, Ahmet babam sayesinde bugünlere geldim ve hayattayım. Onlara minnettarım. Bana emeği geçen, yardım eden, bıkmadan, usanmadan beni iyileştirmeye çalışan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Emin Özdoğan da düğüne katılarak Özdemir'e mutluluklar diledi.

Özdoğan, "Allah mesut etsin. Kalp nakli yapılmıştı. Bu işin kahramanı kızımızın annesi ve eşidir. Onlara teşekkür ediyorum. Büyük bir kahramanlık yaptılar, bugün gördüğünüz gibi kızımızın bu mutlu güne ulaşmasını sağladılar. Onlara şükran borçluyuz" ifadesini kullandı.

Kalbi nakledilen Hilal Küçükgündüz'ün annesi Halime Küçükgündüz de Canan Özdemir'i mutlu gördükleri zaman kendilerinin de mutlu olduğunu belirterek, "Ben bir kızımı kaybettim ama onun kalbiyle yeni bir evladım oldu. Şimdi kızımın kalbiyle hayata tutunan Canan kızımı gelin ediyoruz, çok mutluyuz" diye konuştu.

Genç çift, dans edip uzun süre oynayarak dünya evine girmenin mutluluğunu yaşadı.

Düğüne Özdemir'in kalbinden çıkarılan aort kapağının takıldığı Ramazan Karataş ve ailesi de katıldı. - Sivas

Kaynak: AA / Güncel

Canan Özdemir Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title