Haberler

Kalp Nakli Bekleyen Çocuklardan "Çanakkale Şehitlerine" Mektup

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Bisikletli kafileden detaylar Şiirlerin okunması Yazılan mektupların ve hediyelerin takdimi Hatıra fotoğrafı çekimi Amatör bisikletçi Hakan Sevin ile röportaj - Organ nakline dikkati çekmek amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında İstanbul'dan Çanakkale'ye bisikletle getirilen kalp nakli bekleyen iki çocuğun mektupları, Şehitler Abidesi'nde okundu Mektupları getiren amatör bisikletçi Sevin: "Şehitlerimiz vatanımız için canlarını verdi, sizler de organ bağışında bulunup bir can vererek, bir çocuğumuzu kurtarabilirsiniz" Fenerbahçeliler Derneği (FeDeR) tarafından organ nakline dikkati çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, İstanbul'daki hastanede uygun kalp bekleyen 9 ve 10 yaşlarındaki iki çocuğun Çanakkale şehitleri anısına yazdığı mektuplar, Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde okundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Bisikletli kafileden detaylar

Şiirlerin okunması

Yazılan mektupların ve hediyelerin takdimi

Hatıra fotoğrafı çekimi

Amatör bisikletçi Hakan Sevin ile röportaj - Organ nakline dikkati çekmek amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında İstanbul'dan Çanakkale'ye bisikletle getirilen kalp nakli bekleyen iki çocuğun mektupları, Şehitler Abidesi'nde okundu

Mektupları getiren amatör bisikletçi Sevin:

"Şehitlerimiz vatanımız için canlarını verdi, sizler de organ bağışında bulunup bir can vererek, bir çocuğumuzu kurtarabilirsiniz"

Fenerbahçeliler Derneği (FeDeR) tarafından organ nakline dikkati çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, İstanbul'daki hastanede uygun kalp bekleyen 9 ve 10 yaşlarındaki iki çocuğun Çanakkale şehitleri anısına yazdığı mektuplar, Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde okundu.

Derneğin organizasyonuyla 4 gün önce Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kalp nakli bekleyen Tuğçe Binici (10) ile Berk Yıldız'ın (9) Çanakkale şehitleri için yazdığı mektupları alan amatör bisikletçi Hakan Sevin, Büyükçekmece, Silivri, Çorlu, Keşan ve Gelibolu istikametini takip ederek Çanakkale'nin Eceabat ilçesine geldi.

Sevin, kendisine eşlik eden yaklaşık 300 bisikletçiyle Şehitler Abidesi'ne ulaştı. Abidede, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı personeli tarafından karşılanan gönüllü bisikletçiler, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

FeDeR Başkan Yardımcısı Miraç Çam, etkinlikte yaptığı konuşmada, Çanakkale'de savaşan ecdadın "Sizlere savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum" diyen bir başkomutanın neferleri olduğunu söyledi.

Kendilerinin de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bu emrini uygulayan ecdadın torunları olduklarını belirten Çam, "Bizim de bir canımız var. Canımızı teslim ettikten sonra bağışlayacağımız organlarımız da var. Bizler de bu fedakarlığı, bu organlara ihtiyacı olan insanlar için yapmak, bu mecburiyeti üzerimizde hissetmek zorundayız." dedi.

Daha sonra bisikletleriyle etkinliğe katılan gönüllülerden Elif Yazır, Tuğçe Binici'nin, Cansu Güneş Kanpak ise Berk Yıldız'ın mektubunu aktardı.

Tuğçe ve Berk'e Çanakkale'den mektup

Etkinlikte konuşan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Tarihçisi Sıdıka Eser, küçücük yaşlarında Çanakkale'ye gönül vermiş iki çocuğun mektuplarının okunduğunu dile getirdi. Eser, "Bu sevgi karşısında saygı ve minnetle doluyuz. Organ nakli konusunda binlerce canın, şehidimizin yattığı bu topraklardan yapacağımız çağrının çok anlamlı olacağını düşünüyorum. Bizler de onların gül yüzlerini güldürebilmek adına onlara iletilmesi için Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı adına birer mektup yazdık." şeklinde konuştu.

Sevin de 4 günde Şehitler Abidesi'ne ulaşarak çocukların isteğini yerine getirmekten mutlu ve gururlu olduğunu vurguladı.

Amacının organ bağışına dikkati çekmek olduğuna değinen Sevin, "Hedefim, Tuğçe ve Berk gibi diğer çocuklarımıza dikkati çekerek insanların daha duyarlı olmalarını sağlamaktı. Şehitlerimiz vatanımız için canlarını verdi, sizler de organ bağışında bulunup bir can vererek, bir çocuğumuzu kurtarabilirsiniz." diye konuştu.

Bisikletli grup, daha sonra Tuğçe Binici ile Berk Yıldız'a Çanakkale'den gönderilen mektupları teslim etmek için yeniden İstanbul'a hareket etti.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale İstanbul Gelibolu Politika Güncel Haberler

title