Haberler

Kalp Nakilli Canan, Dünya Evine Girdi

Ankara'daki Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 2008 yılının Temmuz ayında yapılan kalp nakliyle sağlığına kavuşan 26 yaşındaki Canan Özdemir, memleketi Sivas'ta esnaf 27 yaşındaki Serhan İnal ile dünya evine girdi.

Ankara'daki Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 2008 yılının Temmuz ayında yapılan kalp nakliyle sağlığına kavuşan 26 yaşındaki Canan Özdemir, memleketi Sivas'ta esnaf 27 yaşındaki Serhan İnal ile dünya evine girdi. Düğüne, kazada ölen ve kalbi Cana Özdemir'e nakledilen Hilal Küçükgündüz'ün annesi Halime, babası Ahmet Küçükgündüz, kalp naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Emin Özdoğan ve Canan Özdemir'den çıkarılan kalbin aort kapağının nakledildiği Ramazan Karataş da katıldı.

Canan Özdemir, 2004 yılında gribal enfeksiyona yakalandı. Enfeksiyonun bütün vücuduna dağılması ve kalbine zarar vermesi ile birlikte Canan Özdemir durumu gün geçtikçe kötüye gitti. Özdemir'de ilerleyen günlerde kalp yetmezliği rahatsızlığı da ortaya çıktı. Bunun üzerine Canan Özdemir, Ankara'ya giderek Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi olmaya başladı. Sağlık durumunun ağırlaşması ve diğer organlarının fonksiyonlarını yitirmeye başlaması ile birlikte genç kıza kalp nakli yapılmasına karar verildi. Ancak nakil için kalp bulunamaması nedeniyle Canan Özdemir Sivas'a gönderildi.

Bu süre içerisinde durumu dahada ağırlaşan, yataktan bile kalkamayacak duruma gelen gün geçtikçe umudunu da yitiren Canan Özdemir ile ailesinin hayatı 2008 yılının Temmuz ayında Ankara'dan gelen telefonla değişti. Gerekli kalbin bulunduğunu öğrenen aile, hemen Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitti.

Ankara'da trafik kazasında beyin ölümü gerçekleşen ve organları bağışlanan Hilal Küçükgündüz'ün kalbi, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs- Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Özdoğan ve ekibi tarafından Canan Özdemir'e nakledildi.

Aradan geçen 6 yıl sonunda sağlık problemi kalmayan Canan Özdemir, hayatını, esnaflık yapan Serhan İnal ile birleştirdi. Sivas'taki bir düğün salonunda yapılan düğüne, kazada ölen ve kalbi genç kıza nakledilen Hilal Küçükgündüz'ün annesi Halime, babası Ahmet Küçükgündüz, kalp naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Emin Özdoğan, Canan Özdemir'in babası Veli Özdemir, annesi Satı Özdemir, Canan Özdemir'den çıkarılan kalbin aort kapağının nakledildiği Ramazan Karataş ve aileler katıldı.

Düğün öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Özdoğan, Canan Özdemir'e mutluluklar dileyerek, "Canan bugün evleniyor. Allah mesut etsin. Bu işin esas kahramanları kızlarının kalbini Canan'a veren bu hanımefendi ile beyefendidir. Onlara teşekkür ediyorum. Büyük bir kahramanlık yaptılar. Bugün gördüğünüz gibi kızımızın bu mutlu güne ulaşmasını sağladılar. Onlara şükran borçluyuz" dedi.

Gelin Canan Özdemir ise "Onca şeyler yaşadıktan sonra bugün buralara gelip sevdiğim insanla evlenmek güzel bir duygu. Sağolsun Emin hocam, Halime annem, Ahmet babam sayesinde bugünlere geldim. ve hayattayım. Onlara minnettarım hepsine teşekkür ediyorum.  Bana emeği geçen, yardım eden, bıkmadan usanmadan beni iyileştirmeye çalışan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Kalbi verilen Hilal Küçükgündüz'ün annesi Halime Küçükgündüz ise "Ben bir kızımı kaybettim benim altı tane evladım var. Altı tane evlat sahibi oldum. Şimdi kalbi takılan Canan kızımı gelin ediyoruz. Çok mutluyuz onu mutlu görüyoruz. Onu mutlu görmekten de biz mutlu oluyoruz" dedi.

Baba Ahmet Küçükgündüz, "Kızımızı kaybettik. Ama diğer bir kızımızı kazandık. Hayattaki bütün mutlulukların onun olmasını diliyorum. Bundan sonraki yaşantısında başarılar diliyorum. Allah acı günlerini göstermesin. Bu acılar bir daha çektirmesin" dedi. Duygu dolu anların yaşandığı düğünde genç çift, dans ederken, yakınları mutluluk gözyaşı döktü. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gazi Üniversitesi Canan Özdemir Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title