Haberler

Kalp Hastası Torunu İçin Mücadele Ediyor"

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa İlçesinde yaşayan Hanife Taşdelen, doğumundan itibaren kalp hastası olduğundan sürekli kontrol altında olan 11 yaşındaki torunu Metin Taşdelen için hayat mücadelesi veriyor.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa İlçesinde yaşayan Hanife Taşdelen, doğumundan itibaren kalp hastası olduğundan sürekli kontrol altında olan 11 yaşındaki torunu Metin Taşdelen için hayat mücadelesi veriyor.

Hanife Taşdelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, torunu Metin'in doğumundan itibaren kalp hastası olduğunu ve kalp kapakçıklarının aniden açılmasından dolayı nabız atışlarının hızlandığını ifade etti.

Torununun, rahatsızlığından dolayı dişini çektirirken bile iğne vurulamadığını ve ilaçlara karşı alerjisi olduğunu aktaran Taşdelen, "Metin, doğumundan sonra yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü ve kanı değişti. Torunumun hastalığına çare bulmak için bugüne kadar bir çok hastane dolaştık. Ancak gittiğimiz hiç bir hastane hastalığına dair bir tanı koyamadı." dedi.

Taşdelen, torunu Metin'in sürekli kullandığı ilaçların olduğunu ifade ederek, "Kalp kapakçıklarının aniden açılmasının nedenini bir türlü bulamadılar. Ona bir şey olacak diye çok korkuyorum. Torunum iyileşmesi ve eski sağlığına kavuşması için her gün dua ediyorum. Benim hayatımda artık bir tek torunum var. Ona bir şey olursa buna ben dayanamam." diye konuştu.

Metin'in kontrollerinin Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde yapıldığını belirten Taşdelen, torunun da denge kaybı olduğunu ve merdivenden dahi inemediğini bugün ise durumunun biraz daha iyi olduğunu söyledi.

Torunu Metin için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğunu anlatan Taşdelen, "Torunum yeter ki sağlığına kavuşsun. Hergün ağlıyorum ona bir şey olacak diye. Ben gece nefesini dinliyorum çocuğumun.  Benim oğluma bir şey olursa dünyalar durur" şeklinde konuştu.

Metin'i, İlkokula giderken sırtında taşıdığını ve bugün de hiç yalnız bırakmadığını ifade eden Taşdelen, şöyle devam etti:

"Metin'i, yürüyemediği zamanlarda okuluna götürmek için sırtımda taşıyordum. Denge kaybı oluyor ve yükseğe çıkınca başı dönüyordu. Ancak bugün biraz daha durumu güzel. Yine de hiç yanından ayrılmıyorum ve okuluna ben götürüp getiriyorum. Eşimi üç yıl önce kanser hastalığından dolayı kaybettim. Benim hayatımda artık bir tek torunum Metin var. Çünkü dedesi ölmeden önce 'Benim torunuma bir şey olursa, ona iyi bakamazsan yanıma gelme' dedi. Allah bana torunum için uzun ömür versin başka hiç bir şey istemiyorum. Eşim öldüğünde ekmek almaya param yoktu. Komşudan para alıyordum. Ekmeğimizi biz suya da banarız. Yeter ki torunum iyi olsun. Allahım'dan onu istiyorum. Başka hiç bir şey istemiyorum."

Taşdelen, devletin kendilerine maaş bağladığını ve torununun da tedavi ve ilaç giderlerinin karşılandığını ifade etti.

Metin Taşdelen de,  tüm derslerini sevdiğini belirterek,  okuldan eve gelince ödevini yaptığını ve daha sonra dinlendiğini aktardı.

Sosyal faaliyetler arasında satrancı çok sevdiğini söyleyen Metin, "İnsan çok çalışınca her şeyi yapabilir. Yeter ki istesin. Ben de çalıştım çabaladım. Satranç turnuvasında madalya kazandım. Bütün mesleklere karşı sempatim var ama dedem istediği için subay olmaya karar verdim. Subay olmayı çok istiyorum ve bu mesleği çok seviyorum." diye konuştu.

Metin ayrıca,  okumayı ve okulunu çok sevdiğini belirterek, hayallerini bir gün gerçekleştireceğine inandığını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Süleymanpaşa Tekirdağ Taşdelen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title