Haberler

Kalp Hastalarının Bölgedeki Umudu Oldu

Güncelleme:

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Kaya, son 6 ayda 300'e yakın kalp ameliyatı yaptı.

Kalp hastalarının bölgedeki umudu oldu- Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Kaya, son 6 ayda 300'e yakın kalp ameliyatı yaptı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Yüksel Kaya, yaptığı başarılı kalp operasyonlarıyla bölgedeki hastaların umudu oldu.Hastane bünyesinde son 6 ay içerisinde 40'ı ileri girişim olmak üzere 300'e yakın kalp hastasının ameliyatı yapıldı.Kaya, yaptığı açıklamada, ileri girişim uygulanan 40 hastadan 31'nin doğuştan kalbinin delik olduğunu söyledi.Diğer ameliyatlarda, kalp kapağı, trafik kazasına bağlı aort damar yırtılması ve şah damar tıkanıklığına bağlı felçli bir hasta bulunduğu ifade eden Kaya, bu ameliyatların hepsini de kateter laboratuvarında, anjiyo yöntemiyle kasıktan girilerek, lokal anesteziyle yapıldığını anlattı.Operasyonlarda hiç genel anestezi kullanmadığını vurgulayan Kaya, şöyle devam etti: "Bu hastalarımızın hepsi ortalama bir gece hastanemizde kaldı ve herhangi bir komplikasyon gelişmedi. Bu hastaları bu şekilde tedavi edemeseydik, açık kalp ameliyatıyla tedavi etmek zorunda kalacaktık. Açık kalp ameliyatı, uzun süren yoğum bakım ve servis yatışları gerektirmenin yanı sıra ameliyata bağlı gelişen ağrılar, kozmetik sorunlar, iş-güç kaybı ve bir sürü risk taşımaktadır. Kullandığımız yeni yöntemle hastaya genel anestezi vermiyoruz. Lokal anesteziyle hastayla konuşarak, herhangi bir kesik izine mahal vermeden, kasık damarından girerek hastamızı başarılı bir şekilde tedavi ediyoruz."- "Kalp hastalıkları tedavisinde ileri girişim dönemine başladık"Kaya, önceki yıllarda Van'da rutin kardiyoloji girişimlerinin yanında ileri girişimlerin yapılamadığına dikkati çekerek, "Doğuştan kalbi delik hastalara anjiyo yöntemiyle kapama işlemi, elektro fizyoloji, kalp pili, asd ve kalp kapak hastalarına balon işlemi gibi işlemler daha önceki yıllarda yapılmamaktaydı ama son yıllarda gerek hastane yönetiminin bize tanıdığı imkanlar, gerekse arkadaşların gayretiyle bu tür hastaları da rutin ve başarılı bir şekilde tedavi etmekteyiz. Artık bu türdeki hastalarımızın il dışındaki hastanelere gitmesine gerek kalmadı" diye konuştu. .

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title