Haberler

Kalp Cerrahı Profesör, Kalp Naklinden 3 Gün Sonra Öldü

Güncelleme:

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abit Demircan, kalp naklinden 3 gün sonra yaşamını yitirdi.

Antalya'da kalp krizi geçiren eski rektör yardımcısı göğüs cerrahı 62 yaşındaki Prof. Dr. Abit Demircan, kalp naklinden 3 gün sonra yaşamını yitirdi.

HASTASINI MUAYENE EDERKEN FENALAŞTI

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abit Demircan, 15 Eylül Salı günü asistanları ile hasta muayenesi sırasında aniden fenalaştı. Prof. Dr. Demircan, asistanlarının ilk müdahalesinin ardından ameliyathaneye götürüldü. Göğüs Kalp Damar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Bayezid ve ekibinin yoğun uğraşları sonucu tıkalı olan üç damarı değiştirilen Prof. Dr. Demircan, makineye bağlı yoğun bakımda tutuldu. Bu arada diğer iç organlarının da hasar görme ihtimali göz önünde bulundurularak müdahaleler yapıldı.

ADANA'DAN KALP GELDİ

Prof. Dr. Demircan'ın yeniden yaşama tutunabilmesi için kalp nakline ihtiyaç olduğunu tespit eden Prof. Dr. Ömer Bayezid, kalp naklinin yapılabilmesi için Sağlık Bakanlığı Acil Kalp Bekleme Sırası'na kaydının yapılması talimatını verdi. Prof. Dr. Demircan'ın hastaneye yatışının üçüncü günü olan 18 Eylül Cuma günü Adana'da beyin ölümü gerçekleşen 29 yaşındaki G.G.'nin ailesi tarafından bağışlanan kalbi, askeri uçakla Antalya'ya getirildi.

3 GÜN SONRA YAŞAMINI YİTİRDİ

Prof. Dr. Bayezid ve ekibi tarafından aynı gün 7 saat süren operasyonla kalp nakli gerçekleştirilen Prof. Dr. Demircan, yoğun bakım ünitesine alındı. Tedavisi süren Prof. Dr. Demircan, dün saat 23.00 sıralarında yaşamını yitirdi.

Evli ve 2 çocuk babası Prof. Dr. Demircan'ın cenazesi, bugün öğle vakti görev yaptığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılacak törenin ardından Muratpaşa Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Ömer Bayezid Antalya Eylül Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (12)

Bir dakkaMobil-IOS:

62 yaşındakine nakilmi yapılır bu kadar genç varken kessin torpilli girmiştir listeye dolayısıyla sonuç ortada.

14
63
yanıtYanıtla
Fethiyeli:

Allah rahmet eylesin. Vade dolunca hiçbir tedbir fayda etmiyor.

18
0
yanıtYanıtla
Ertan:

Yaa Allah rahmet eylesin de, sayın hocam; bu işte uzmanlıktan öte kendi dalınızda prof. olmuşsunuz. Nasıl olurda kendinizi kontrol ettirmezsiniz yada bunu önceden hissedemezsiniz? Kader mi gerçekten?

13
4
yanıtYanıtla
drMobil-ANDROID:

göğüs hastalıkları doktoru kalp ameliyatı yapmaz. o kadar haber yapıyorsunuz bari yalan yanlış yapmayın

7
9
yanıtYanıtla
tc:

ecel gelir ve alır, ne bir an önce ne bir an sonra

15
0
yanıtYanıtla
57Mobil-ANDROID:

sırasını beklemelidi doktor cike var burda millet 2 yıl kalp bekliyor bizim doktor amcama 3 günde kalp takılıyor olmaz cike var bak ne oldu yaradımı doktora hE

3
5
yanıtYanıtla
Ati:

Haberde çok yanlış bilgi var. . Göğüs Cerrahisi Uzmanı, kalp cerrahı değil

6
2
yanıtYanıtla
Tarafsiz:

Bu saglikcilar kadar nefsine tapan paraya tapan ve menfaatine tapan bir meslek grubu daha yoktur adama sanki disardan yemek ismarliyolar aninda kalp geliyor bir de baska gariban olsa yuzune bakmazlar olur muuuu kalir miiii artik umurlarinda olmaz....

1
6
yanıtYanıtla
muharremMobil-IOS:

Herşey bukadarp

3
2
yanıtYanıtla
onur:

Takdiri ilahi. . ötesi yokkk. Allah rahmet eylesin diyelim. .

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title