Haberler

Kalkınma Kurulu Komisyonları Saha Çalışmalarına Başladı

Güncelleme:

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Kalkınma Kurulu Tematik Çalışma Komisyonlarından Dezavantajlı Gruplar, Göç ve Sosyal Uyum Komisyonu, Kilis Elbeyli Geçici Barınma Merkezi'ni ziyaret etti.

Kalkınma Kurulu'nun daha etkin ve etkili çalışması amacıyla İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) bünyesinde kurulan Tematik Çalışma Komisyonları çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

2014'ten bu yana faaliyetlerine devam eden Dezavantajlı Gruplar, Göç ve Sosyal Uyum Komisyonu saha çalışmalarına başladı. Saha çalışmaları kapsamında ilk olarak Kilis Elbeyli Geçici Barınma Merkezi ziyaret edildi. Komisyon üyeleri, ziyaret kapsamında Elbeyli Geçici Barınma Merkezi'nin yönetiminden sorumlu Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz ve Kamp Müdürü Hamit Maraşlıoğlu'nu makamlarında ziyaret ederek kamp ile ilgili bilgi aldı. Komisyon üyeleri daha sonra kamp müdürü eşliğinde kampta yer alan ve farklı işlevlere sahip mekanları inceledi. Ziyaret sonunda yapılan açıklamada Dezavantajlı Gruplar, Göç ve Sosyal Uyum Komisyonu olarak çalışmalara ilişkin bir rapor hazırlanarak raporun kamuoyu ile paylaşılmasına karar verileceği belirtildi.

Ziyarete, Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA), Kahta Kadın ve Çocuk Hakları Derneği, Gaziantep Yardım Vakfı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İŞ-KUR, Nizip Kaymakamlığı, Kilis İslambey ÇATOM, Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Kent Konseyi, Kilis Kent Konseyi, Kilis Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, KADEM, Gaziantep Valiliği kurum temsilcileri ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birimi personelleri katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İpekyolu Elbeyli Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title