Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz Van'da Açıklaması

"Gerçekçi olalım iki aday var ilk turda geçme durumunda olan. Biri başbakanımız, diğeri Ekmeleddin İhsanoğlu. Başbakanımızla mukayese ettiğimizde fazla bir şey söylemeye gerek yok. Biri toplumun tanımadığı, bilmediği, nereden nasıl gündeme getirildiği konularında birçok soru işareti olan bir aday" "İnanıyorum.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Gerçekçi olalım ilk turda geçme durumunda olan iki aday var. Biri başbakanımız, diğeri Ekmeleddin İhsanoğlu. Başbakanımızla mukayese ettiğimizde fazla bir şey söylemeye gerek yok. Biri toplumun tanımadığı, bilmediği, nereden nasıl gündeme getirildiği konularında birçok soru işareti olan bir aday" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün düzenlediği miting için Van'a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan'ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Hakan'la yaptığı görüşmenin ardından ilçedeki bir çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Yılmaz, ilçenin tarih ve turizm açısından çok önemli bir yer olduğunu ve daha da gelişmesi için ellerinden gelen desteği sunacaklarını bildirdi.

Yılmaz, dün gerçekleştirilen mitinge gösterdikleri ilgiden dolayı Van halkına teşekkür ederek, daha önce Gevaş'a geldiğinde kullanılamaz durumda olan yolların yenilenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gevaş'ın çok önemli bir turizm merkezi olabileceğini ve dünyada da turizmin çok önemli bir kaynak olduğunu aktaran Yılmaz, şunları söyledi:

" Türkiye'de sadece deniz, kum turizmi olsun istemiyoruz. Alternatif turizmlerinde gelişmesini ve farklı bir turizm anlayışının oluşmasını istiyoruz. Tabiat güzellikleri ve geçmişten getirdiği değerleriyle Gevaş önemli bir merkez. Kalkınma Bakanlığı olarak bu tür bölgelere büyük önem veriyor ve destekliyoruz. Daha önce bölgede uyguladığımız 'Cazibe Merkezleri Programı' kapsamında önemli yatırımlara imza attık ve bu çalışmalarımız devam edecek. Daha fazla turizm olsun diye yatırımlarımız sürecek. El birliğiyle, kardeşçe halkımıza hizmet edeceğiz."

"Çözüm süreciyle bölgeyi rahatlatıyoruz"

Bölgeye hiçbir dönemde son 10 yılda yapılan yatırımların yapılmadığını, yollara, hastanelere, okullara, üniversitelere bakıldığında bunların görülebileceğini belirten Yılmaz, bölgenin uzun zaman ihmal edildiğini, son 10 yılda bir taraftan geçmişten gelen açıkları kapattıklarını bir taraftan da bugünün ihtiyaçlarını karşılamaya, çözüm süreciyle bölgeyi rahatlatmaya çalıştıklarını ifade etti.

Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bizim anlayışımız hangi etnik kökenden, hangi inançtan olursa olsun, herkesin bir arada özgürce yaşamasıdır. Hepimiz Hz. Adem'den, Hz. Havva'dan geldik. Dolayısıyla bütün insanlar bir ailenin fertleridir. Tarihte olduğu gibi, tüm insanlar bir arada yaşadı. Ecdadımız başardı biz de başaracağız. Etnik, dinler arası çatışmaları gündemimizden çıkarmak istiyoruz. Herkesin inancını özgürce yaşadığı ortamda kalkınmayı sağlamayı amaçlıyoruz."

Yılmaz, 2007 yılında gerçekleştirilen referandumun ardından halkın cumhurbaşkanını seçtiğine dikkati çekerek, bunun halkın iradesini güçlendiren bir adım olduğunu, 10 Ağustos'ta ilk kez halkın 12. Cumhurbaşkanı'nı seçeceğini ifade etti.

Ülkeye büyük hizmetleri olan, demokrasi, temel hak ve özgürlükler açısından ülkeye büyük hizmetleri olan Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgeden alacağı büyük destekle ilk turda seçileceğine olan inançlarının tam olduğunu söyleyen Yılmaz, yerel ve genel seçimlerde başka partiye oy veren vatandaşların da Başbakan Erdoğan'ın yaptığı çalışmaları takdir ettiğini ve desteklediğini dile getirdi.

" Türkiye'yi 2023 vizyonuna adım adım taşıyacak"

10 Ağustos seçimlerinin halkın iradesinin yönetime daha güçlü yansıtılması açısından tarihi bir süreç olduğunu kaydeden Yılmaz, yurt dışında yaşayan vatandaşların da bulundukları ülkede oy kullanacağını söyledi.

Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başbakanımız da adayımız. İnanıyoruz ki başbakanımız bu güne yaptığı hizmetleri, cumhurbaşkanı olarak çok daha etkili şekilde devam ettirecek. Hükümetle, diğer seçilmiş organlarla, yerel yönetimlerle birlikte Türkiye'yi 2023 vizyonuna adım adım taşıyacak. Bu nedenle ilk turda başbakanımıza güçlü destek verelim. Gerçekçi olalım iki aday var ilk turda geçme durumunda olan. Biri başbakanımız, diğeri Ekmeleddin İhsanoğlu. Başbakanımızla mukayese ettiğimizde fazla bir şey söylemeye gerek yok. Biri toplumun tanımadığı, bilmediği, nereden nasıl gündeme getirildiği konularında birçok soru işareti olan bir aday. Bir proje olduğu ortada. 'İstişarelerle bulduk' diyorlar ama istişarelerden çıkacak bir isim değil. Dar çevrelerin toplumun önüne koyduğu isim. Diğeri ise 40 yıldır toplumun içinde olan, her kademede topluma hizmet etmiş, kendini ispat etmiş, halkın içinden gelen ve bütün kesimleri kucaklayan bir aday."

"İlk turda seçmemiz lazım"

Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'deki değişime dönüşüme, demokratik adımların atılmasına öncülük etmiş bir insan olduğunu, daha önce kimsenin dokunmaya cesaret edemediği alanlara girdiğini belirten Yılmaz, 10 Ağustos seçimlerinde ülkeye büyük katkı sağlayan Erdoğan'a vefa borcunun ödenmesi gerektiğini dile getirdi.

Yılmaz, çözüm sürecinin bölge insanı için çok önemli olduğuna işaret ederek, şöyle dedi:

"Çözüm süreci sadece temel hak ve özgürlüklerin genişlemesi değil, aslında bölgemizin kalkınması, refahı için de olmazsa olmaz bir süreç. Huzurun, güvenin olmadığı yerde hiçbir şey istediğimiz gibi gelişmiyor. Cumhurbaşkanı olarak da inanıyorum ki başbakanımız çözüm sürecine çok daha güçlü liderlik yapacak ve bölgelerimiz rahat nefes alacak. Yeni Türkiye'den, çözüm sürecinden, kalkınmadan yanaysak başbakanımıza destek olmamız lazım. İlk turda seçmemiz lazım. İlk turda seçelim ki başbakanımız güçlü olsun. Dış dünyada daha güçlü olsun. Türkiye'nin dünyadaki, bölgemizdeki etkinliği açısından ilk turda seçmemiz çok önemli. İlk turda seçmezsek ayıp olur. İlk turda seçelim ki fazla masraf olmasın. Yurt dışında olan insanlarımız da oy kullanacak. Bu da güzel bir yenilik. Bunu önemsiyorum. İnsanlarımızın vatandaşlık görevini yapmasını sağlayacak ve insanlara karşı siyaset kurumunun duyarlılığı artmış olacak."

Ardından vatandaşların taleplerini dinleyen Yılmaz, Bitlis'in Tatvan ilçesine hareket etti. - Van

Kaynak: AA / Yerel

Ekmeleddin İhsanoğlu Cevdet Yılmaz Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title