Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz: Tarihi Bir Seçime Gidiyoruz

Güncelleme:

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Tarihi bir seçime gidiyoruz. İlk defa halkımız cumhurunu seçecek. Eskiden hep cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kriz olurdu" dedi.

Van'dan karayoluyla Bitlis'in Tatvan ilçesine gelen Bakan Yılmaz, esnafı ziyaret ettikten sonra, ilçedeki bir kahvehanede vatandaşlara seslendi.

Artık adayların çıkarak milletin önünde kendisini anlattığını belirten Yılmaz, milletin 10 Ağustos'ta kendi sözünü söyleyeceğini ifade etti.

Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tarihi bir seçime gidiyoruz. İlk defa halkımız cumhurunu seçecek. Eskiden hep cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kriz olurdu. Şimdi artık er meydanı ve adaylar çıkıp milletin önünde kendilerini anlatıyor. Başbakanımız da aday. Başbakanımızın bu halka ve topluma neler kazandırdığını anlatmamıza gerek yok. Yollardan, hastanelere, demokratikleşmeden, dış politikaya ve her alanda cumhurbaşkanı olarak inşallah bu reformlara devam edecek. Liderlik yaptı, liderlik yapmaya devam edecek. Yeni bir Türkiye'nin kuruluşuna öncülük etti, öncülük etmeye devam edecek. Özellikle bu bölgede yaşayan insanlar, hiçbir dönemde cumhuriyet tarihinde bu kadar hizmet ve reform görmedi. Eksiklerimiz var ve kabul ediyoruz. Onları da inşallah daha iyi bir duruma getireceğiz."

"Vefa borcumuzu ödeyelim"

"Hangi partiye oy vermiş olursa olsun, bu seçimde herkesin başbakana oy vererek bu vefa borcunu ödemesi gerekiyor. Bütün partililerden cumhurbaşkanı adayımız ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a güçlü bir destek verilmesini istiyoruz" diyen Yılmaz, "İlk turda bu işi bitirelim. Çünkü ikinci tura kalırsa, hem ayıp olur hem de masraf olur. İlk turda bitirelim" ifadesini kullandı.

Tatvan'ın doğunun en güzel beldelerinden ve en güzel yerleşim yerlerinden biri olduğunu belirten Yılmaz, Allah'ın verdiği bu büyük nimet ve güzelliklerden Tatvanlıların ve tüm insanların istifade ettiğini bildirdi.

Tatvan'ı daha da güzelleştirmek istediklerini vurgulayan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"30 Mart'ta bizlere, değerli başkanımıza çok büyük destek verdiniz. Bunun için size şükranlarımı sunuyorum. Biz de sizler gibi başkanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Merkezi ve yerel yönetim olarak her yere ve Tatvan insanımıza hizmet edeceğiz. Eksikliklerimizi aşama aşama, belli önceliklerle Allah'ın izniyle gidereceğiz. Kalkınma Bakanlığı olarak bütün desteği Tatvan'a vereceğiz. Kalkınma ajansımız, sosyal destek projelerimiz var. Bundan sonra ki dönemlerde inşallah onları da arttırarak devam ettireceğiz. Bu anlamda proje desteklerimiz olacak. Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaremiz var. Bu idaremizle köylerimize sulama projeleri yapmaya başladık. Tatvan'da da başladık. Hem sulama hem de hayvan sulama göletleriyle hizmet vermeye devam edeceğiz. Belediyemiz ve valiliğimiz ile sahilde güzel bir düzenleme yapıyoruz. Buna da bakanlık olarak da destek vereceğiz. Tatvan ve Van gerçekten doğunun incisi olan yerler."

Van'da sokakları dolaştığını ve binlerce İranlı turist gördüğünü ifade eden Yılmaz, bunun çözüm süreci ve huzur ortamının sonucu olduğunu kaydetti.

Yılmaz, "İnşallah önümüzdeki dönem çözüm süreci ve huzur ortamının etkisiyle çok daha güzel şeyler göreceğiz. Sadece kamu yatırımlarıyla değil, özel yatırımları da arttırıyoruz. Buralara en büyük teşvikleri veriyoruz. Buralara istihdam getireceğiz. İstihdam demek huzur, refah ve iş demek" diye konuştu.

"Türkiye'nin gücünü üst noktalara çıkaralım"

Ardından Tatvan Belediyesi'ne geçerek burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, mazlumlara daha çok sahip çıkılması için başbakanın desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Yılmaz, şunları söyledi:

"Irak, Filistin ve Suriye'yi görüyoruz. Başbakana destek verelim ki başı dik bir şekilde bu mazlumlara sahip çıksın. Türkiye'nin gücünü daha üst noktalara çıkaralım. Gazze'de yaşanan ateşkeste, Türkiye'nin her dönem olduğu gibi bu dönemde de hep Filistin'den yana. Kalıcı bir barış sağlanması için herkesin katkı sunması gerekiyor. Sağlanan 72 saatlik ateşkesle, insani yardım malzemeleri ve tıbbi destek sağlanıyor. Ancak bu süre çözüm değil. Kalıcı ateşkes için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Ardından Yılmaz, iki gün önce Tatvan'da kavga eden akrabaları barıştırmak üzere düzenlenen törene katıldı.

Burada Hz. Muhammed'in "Güçlü insan güreşte rakibini yenen değil, öfkelendiğinde öfkesine ve nefsine hakim olandır" hadisini hatırlatarak, barışın kalıcı olmasını diledi ve barışta emeği geçenlere teşekkür etti.

Tatvan Belediyesi'nce verilen yemeğe katılan Yılmaz, ardından Muş'a hareket etti. - Bitlis

Kaynak: AA / Yerel

Cevdet Yılmaz Türkiye Tatvan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title