Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz: "Sanal Ortamda Suç İşleniyor"

Siirt’te partisinin seçim çalışmalarına katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Twitter ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Siirt'te partisinin seçim çalışmalarına katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Twitter ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kimsenin özgürlük alanına müdahale etmediklerini belirten Bakan Yılmaz, sanal ortamda suç işlediğini söyledi.

Beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ile birlikte Siirt'e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, partisinin seçim çalışmalarına katıldı. Bir düğün salonunda verilen yemeğe katılan Bakan Yılmaz, mahkeme kararıyla ulaşımı engellenen Twitter ile ilgili olarak Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu ve hukukun vereceği karara hükümetin de gereğinin yapılacağını dile getirdi. Yılmaz, "Twitter yetkilileri bizim hukukumuzu en az başka ülkeler kadar dikkate almak durumundalar. Aksi takdirde biz de gereğini yani işte gördüğünüz gibi mahkeme kararlarını uygulamak zorundayız. Burada önemli olan bireysel özgürlükleri korumaktır. Bizim esas derdimiz aslında özgürlükleri korumak ve geliştirmektir. Bunun dışından bizim bir kaygımız yok. İnternetle ilgili 10 yılda hükümetimizin yaptığı çalışmaları da herkes biliyor. 20 binler civarındaydı internet abone sayısı, bugün 30 milyonu aşmıştır" dedi.

"BİZ HÜKÜMET OLARAK ÖZGÜRLÜKTEN YANAYIZ"

Yılmaz, okullara kadar tablet bilgisayar, diğer bütün fiberoptik alt yapıları hükümetin yaptığını belirten Yılmaz, "Biz kesinlikle özgürlüklerden yanayız, teknolojiye karşı en ufak bir sıkıtımız yok, aksine bunu hep biz yaptık, hep biz geliştirdik. Bir taraftardan biz şunu özellikle ortaya koymak durumdayız, Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir, burada hiç kimsenin özgürlük alanına müdahale etme hakkı yoktur. Gerçek ortamda suç işlense suçtur. Sanal ortamda da suç işlense suçtur. Gerçek ortamda ben suç işlersem ceza görürüm, sanal ortamda böyle bir sınırı tanımakta kabul etmek mümkün değildir. Dolayısı ile ben inanıyorum ki diyalog içinde çözülecektir. Bundan sonrada bu işler aşılmış olacaktır diye inanıyorum" dedi.

"TOPLUM BUNLARA İTİBAR ETMESİN"

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de bu tür yasa dışı ses kayıtları ile karşı karşıya kalınabilir mi?" sorusuna yanıt veren Bakan Yılmaz, "Bu dönemde yaşadığımız olaylara baktığımız zaman her türlü ihtimali dikkate almak gerekir. Fakat orada ben şunu söylüyorum bunları yapanlar sadece hukuk dışı bir iş yapmış olmuyorlar, aslında ahlak dışı bir iş yapmış oluyorlar. Hukuki olarak ve ahlaki olarak bunları dışlamamız gerekiyor. Siyasi tavır olacaksa artık şu tavrı koymamız lazım, kim ne derse desin, ne tür gayri hukuk, gayri ahlaki işi yaparsa yapsın, bunlara toplum olarak itibar etmememiz lazım. Biz toplum olarak hep birlikte siyasi görüşümüz ne olursa olsun, partimiz, anlayışımız ne olursa olsun, bu müştereklerde birleşebilirsek, bu tür ahlaksızca işler yapmaya çalışanlara karşı ortak bir tavır geliştirirsek ben inanıyorum ki bunların hiçbir etkisi olmayacaktır. Tam aksine toplum bunları yapanları vicdanlarına mahkum edecektir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cevdet Yılmaz Ak Parti Twitter Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title