Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Kırgızistan Ekonomi Bakanı Kozhoshev ile Bir Araya Geldi

Görüntü Dökümü: Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Kırgızistan Ekonomi Bakanı Arzybek Kozhoshev Kalkınma Bakanı Yılmaz: "Çok kapsamlı bir reform programını hayata geçirmeye çalışıyoruz" "2016 bizim için bir reform yılı olacak.

Görüntü Dökümü:

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz

Kırgızistan Ekonomi Bakanı Arzybek Kozhoshev Kalkınma Bakanı Yılmaz:

"Çok kapsamlı bir reform programını hayata geçirmeye çalışıyoruz"

"2016 bizim için bir reform yılı olacak. Birçok kanun ve düzenlemelerle ekonomimizde ciddi reformlar gerçekleştireceğiz"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çok kapsamlı bir reform programını hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade ederek, "2016 bizim için bir reform yılı olacak. Birçok kanun ve düzenlemelerle ekonomimizde ciddi reformlar gerçekleştireceğiz" dedi.

Yılmaz, Kırgızistan Ekonomi Bakanı Arzybek Kozhoshev ve beraberindeki heyetle görüştü. Bakanlıktaki görüşmede, ekonomik gelişme ile demokratik gelişmenin bir arada gerçekleştiğini vurgulayan Yılmaz, Kırgızistan'ın ikisini de aynı anda başaran bir ülke olduğunu söyledi.

Kırgızistan ile Türkiye arasında yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseyi ve karma ekonomik komisyonu mekanizması olduğuna işaret eden Yılmaz, tüm bunların iki ülke arasındaki ilişkilerin çok boyutlu ve derin şekilde gelişmesi için platform sunduğunu anlattı. İki ülke arasında 200'ün üzerinde anlaşma ve protokol imzalandığını belirten Yılmaz, bunun da söz konusu platformların iyi çalıştığını gösterdiğini ifade etti.

Bu protokol ve anlaşmaların siyasi, askeri, ekonomik ve kültürel konular gibi geniş bir yelpazeyi kapsadığına dikkati çeken Yılmaz, "Ayrıca öğrencilerle ilgili hareketleri de çok önemsiyoruz. 1992'den bu yana 3 bin 250 Kırgız öğrenci ülkemize hükümetimizin burslusu olarak geldi. Halihazırda da 469 öğrencimiz eğitim alıyor. Bunlar da iki ülke arasındaki ilişkilere kalıcı katkı sağlaması bakımından çok önemli" diye konuştu.

İki ülke arasındaki yatırımlar anlamında da önemli mesafeler aldıklarını kaydeden Yılmaz, "300 civarında Türk sermayeli firma Kırgızistan ekonomisine katkı veriyor. Bu firmalarımız 5 binden fazla Kırgız vatandaşı istihdam ediyor. İnşallah sayıları daha da artar" diye konuştu.

Yılmaz, Türkiye'nin 2015'in üç çeyreğinde Kırgızistan'a 232 milyon dolarlık ihracat, 55 milyon dolarlık da ithalat yaptığını ifade ederek, "Bunlar geçmişe göre önemli rakamlar ama çok daha yüksek seviyelere çıkarmamız lazım" değerlendirmesinde bulundu.

"2016 reform yılı olacak"

Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, 2016'da yüzde 4,5 büyümeyi, daha sonraki yıllarda da yüzde 5 seviyesine çıkmayı hedeflediklerini anlattı.

Çok kapsamlı bir reform programını hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, "2016 bizim için bir reform yılı olacak. Birçok kanun ve düzenlemelerle ekonomimizde ciddi reformlar gerçekleştireceğiz. İşgücü piyasalarında, iş ortamının güçlendirilmesi ve adalet sisteminin işleyişi gibi birçok alanda reformlar gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Sadece para ve maliye politikasının ekonominin gelişmesi için yeterli olmadığına işaret eden Yılmaz, söz konusu reformların hayata geçirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Belirsizlik ortamının ekonominin ve yatırımın düşmanı olduğunu ifade eden Yılmaz, "Türkiye, belirsizlikleri azaltmış, siyasi istikrarını pekiştirmiş durumda. İnşallah, bunu reformlarla birleştirerek, büyümesini daha da üst noktalara taşıyacak" diye konuştu.

Yılmaz, konuğuna üzerinde geleneksel motiflerin bulunduğu çini hediye ederken, Kozhoshev de satranç takımı verdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Cevdet Yılmaz Kırgızistan Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title