Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz: "En Kısa Sürede İnşallah Şu Yaraları Saracağız"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Bakan Yılmaz'ın Cizre'ye gelişi Bakan Yılmaz'ın vatandaşlarla tokalaşması Bakan Yılmaz'ın kaymakamlık makamını ziyareti Bakan Yılmaz'ın Hamidiye Kışlası çıkışında konuşması Bakan Yılmaz'ın AK Parti İlçe Teşkilatını ziyareti Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Cizre'de: "En kısa sürede inşallah şu yaraları saracağız. Eskisinden daha güzel bir ortam oluşturacağız. Yeterki huzurumuz olsun, yeterki bu şiddet, terör belasından bu topraklar uzak dursun" "Aileleri bir nebze rahatlatmak için Toplum Yararına Çalışma kapsamında Cizre'de 2 bin gencimizi toplum yararına işe alacağız" Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "En kısa sürede inşallah şu yaraları saracağız. Eskisinden daha güzel bir ortam oluşturacağız. Yeterki huzurumuz olsun, yeterki bu şiddet, terör belasından bu topraklar uzak dursun" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Bakan Yılmaz'ın Cizre'ye gelişi

Bakan Yılmaz'ın vatandaşlarla tokalaşması

Bakan Yılmaz'ın kaymakamlık makamını ziyareti

Bakan Yılmaz'ın Hamidiye Kışlası çıkışında konuşması

Bakan Yılmaz'ın AK Parti İlçe Teşkilatını ziyareti Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Cizre'de:

"En kısa sürede inşallah şu yaraları saracağız. Eskisinden daha güzel bir ortam oluşturacağız. Yeterki huzurumuz olsun, yeterki bu şiddet, terör belasından bu topraklar uzak dursun"

"Aileleri bir nebze rahatlatmak için Toplum Yararına Çalışma kapsamında Cizre'de 2 bin gencimizi toplum yararına işe alacağız"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "En kısa sürede inşallah şu yaraları saracağız. Eskisinden daha güzel bir ortam oluşturacağız. Yeterki huzurumuz olsun, yeterki bu şiddet, terör belasından bu topraklar uzak dursun" dedi.

Beraberindeki Vali Ali İhsan Su ve heyetle Cizre ilçesine gelen Bakan Yılmaz, Kaymakam Ahmet Adanur'u makamında ziyaret etti. Yılmaz, ilçedeki son durum hakkında Kaymakam Adanur'dan bilgi aldı.

Adanur, Yılmaz'a Cizrespor forması ve atkısını hediye etti. Bakan Yılmaz da Cizrespor'a başarılar diledi.

Kaymakamlığın toplantı salonunda sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları ve muhtarla bir süre görüşen Yılmaz, daha sonra Eski Çarşı esnafını ziyaret etti.

Beraberindekilerle 2015 yılında restore edilen Hamidiye Kışlası'nı da ziyaret eden Yılmaz, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki zarar tespit çalışmalarını hızlandıracaklarını belirterek, "Bugün itibarıyla 25 çevre ve şehircilik uzmanımız Cizre'ye ulaşmış durumda. Yarın bu sayı 70'e, ertesi gün 150'ye ulaşacak" bilgisini verdi.

Muhtarların desteğiyle en kısa zamanda zarar tespitlerini yapacaklarını ve ardından gerekli adımların atılacağını anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Silopi bizim için bir örnek. Silopi'de hafif zararlı olan bina ve konutlar için maddi olarak karşılığını hemen halkımıza dağıtacağız. Ağır hasarlı binalar için de TOKİ'ye konut ürettireceğiz ve olabildiğince bunları konut karşılığı sağlamayı düşünüyoruz. Aynı şey Cizre için de geçerli olacak ancak Cizre'de öncelikli olarak zarar ziyan tespiti yapılacak. Hem esnafımızın hem halkımızın konutları, zararları tespit edilecek. Devletimiz, hükümetimiz gereği neyse onu yapacaktır. Hiç kimsenin bir endişesi olmasın."

"Barınma sorunu olan insanların ihtiyaçları karşılanacaktır"

Kaymakamlığa başvuranlara barınma ile ilgili gerekli yardımların yapılacağını ifade eden Bakan Yılmaz, "Bu geçici süre zarfında barınma sorunu olan insanların ihtiyaçları karşılanacaktır. Hafif hasarlı olan konutlar ise kısa süre zarfında tamir edilip çözüme kavuşturulacaktır. Esnafımızla ilgili aynı şekilde çalışma yapılacak. Doğrudan zarar gören esnafımız ve genel olarak esnafımıza dönük çalışmalar da yürüteceğiz. İnşallah Cizre eskisinden de daha güzel bir hale gelecek" ifadelerini kullandı.

"Riskli alan çalışması yapacağız"

Silopi'nin riskli alan ilan edildiğini belirten Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Silopi'nin yeni imarı için çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Zarar tespitlerinin hemen ardından Cizre'de riskli alan çalışması yapılacağını ve bu çerçevede yeni planlama yapacaklarını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Son yaşanan olaylar olsun veya olmasın Cizre'de maalesef bir çarpık şehirleşme olmuş. Cadde ve sokakları gezerken de ilçenin sorunlarını da yakından görme fırsatım oldu. Bu olaylar yaşanmasa dahi böyle bir şehirleşme olmaz.Tabii bunda yerel yönetimlerin de büyük bir ihmali var. Maalesef plansız ve mimarsız bir şekilde gelişince bir çok sıkıntılar çıkıyor. Bunu düzeltmeye yönelik de elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz."

Gençlere iş müjdesi

Halkın bu süreçte sıkıntılar yaşadığının farkında olduklarını belirten Yılmaz, "Aileleri bir nebze rahatlatmak için Toplum Yararına Çalışma kapsamında Cizre'de 2 bin gencimizi toplum yararına işe alacağız. Dokuz ay boyunca hem mesleki eğitimler vermeye çalışacağız hem de işlere yönlendireceğiz. Bir taraftan da bu yerel ekonominin de canlanmasına katkı sağlayacak. Silopi'de bu uygulamayı başlatmıştık, burada da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İlçedeki yaraları en kısa sürede saracaklarını dile getiren Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"En kısa sürede inşallah şu yaraları saracağız. Eskisinden daha güzel bir ortam oluşturacağız. Yeterki huzurumuz olsun, yeterki bu şiddet, terör belasından bu topraklar uzak dursun. Terörün ve şiddetin olmadığı bir ortamda Cizre'nin kalkınmasına, gelişmesine, gençlerimizin iyi eğitim almasına istihdam imkanlarının gelişmesine yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Bu vesile ile bütün Cizre halkına geçmiş olsun diliyorum."

Yılmaz, daha sonra AK Parti İlçe Teşkilatını ziyaret etti, ardından ilçeden ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Cevdet Yılmaz AK Parti Hamidiye Silopi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title