Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz Diyarbakır'da

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır’da seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini belirterek, “Bildiğiniz gibi ikinci milletvekilliği kıl payı kaçmış durumda.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini belirterek, "Bildiğiniz gibi ikinci milletvekilliği kıl payı kaçmış durumda. Diyarbakır ve çevresinde maalesef seçim hukukuna uymayan çok fazla hadiseler gördük. Bunlarla ilgili birtakım itirazlar yapıldı" dedi.

Partisinin Diyarbakır'da birinci sıradan milletvekili adayı gösterdiği Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı'nı ziyaret etti. Burada, il yöneticileri ile basına kapalı seçim değerlendirmesi yapan Yılmaz, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Seçimlerde halkın ortaya bir tablo koyduğunu ve halkın her türlü kararına saygılı olduklarını belirten Yılmaz, AK Parti'nin rotasını her zaman milletin çizdiğini ifade etti. Seçimlerde halkın hiçbir partiyi tek başına iktidara getirmediğini ancak en fazla oyu AK Parti'ye verdiğini anımsatan Yılmaz, "Halk, yüzde 41 ile AK Parti'ye destek olmuştur. Birinci parti yapmıştır ancak tek başına iktidar olma imkanı vermemiştir. Bu gerçekler içinde AK Parti kendi politikalarını şekillendirmektedir. Gerek genel merkezde gerekse her ilde ve ilçede kendi değerlendirmelerimizi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

"HER SEÇİM MUHASEBE ZAMANIDIR"

Partisinin her yaşanan hadisede, "Olanda hayır vardır" deyip, buradan gerekli sonuçları çıkarmasını bilen bir anlayışa sahip olduğunu kaydeden Yılmaz, "AK Parti son seçimlerden sonra yapacağı değerlendirmelerle gerek yörede gerekse genel merkezde çok daha güçlü politikalarla yoluna devam edecektir. Her seçim aynı zamanda bir muhasebe zamanıdır. Sonuç ne olursa olsun seçimler kendinizi gözden geçirme ve muhasebelerde bulunma zamanıdır. Teşkilatlarımız ve bizler bu muhasebeleri yapıp, gerekli sonuçları çıkarıp, çok daha güçlü bir AK Parti oluşturmanın temellerini daha da sağlamlaştıracağız" diye konuştu.

"DAHA FAZLA GAYRET GÖSTERECEĞİZ"

AK Parti'nin Türkiye'nin partisi olduğunun son seçimlerde de görüldüğünü ve 78 milyonu kucaklayan bir parti olduğunu savunan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bir kez daha görülmüştür ki AK Parti sorumlulukla hareket eden, milletin ve ülkenin geleceğini düşün bir partidir. Hiçbir zaman bu çizginin dışına çıkmamış bir partidir. Bundan sonra da bu şuur ve sorumlulukla milletin geleceğine dair kaygılarla bütün bu işlere bakacaktır. ve bütün kadroları ile birlikte daha iyi bir geleceğe hazırlanacaktır. Ben şuna inanıyorum özellikle Diyarbakır'da bugünden sonra çok daha yoğun çalışacağız. Çok daha fazla gayret sarf edeceğiz. Halka çok daha fazla ulaşacağız ve gelecek seçimlerde bugünkü oranların çok daha üzerinde başarılara hazırlıklarımızı yapacağız. Bu anlayış ile yolumuza devam edeceğiz."

"SEÇİM HUKUKUNA UYMAYAN HADİSELER YAŞANDI"

Diyarbakır'da seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini de hatırlatan Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bildiğiniz gibi ikinci milletvekilliği kıl payı kaçmış durumda. Diyarbakır ve çevresinde maalesef çok fazla hukuka ve seçim hukukuna uymayan hadiseler yaşadık, gördük. Bunlarla ilgili bir takım itirazlar yapıldı. Tabi kararı verecek olan seçim kurullarıdır. Bu vesile ile ben bir kez daha şunun altına çizmek isterim. Baskı ile sindirme ile alınan oyların hiçbir kıymeti yok. Bunlar sadece sayısal rakamlar olarak önünüze gelir ancak gerçek toplumsal meşruiyet bütün baskılardan uzak bir ortamda halkın özgür iradesinin sandığa yansımasıyla ortaya çıkar. Maalesef bu koşulların tam anlamıyla olduğunu söyleyemeyiz Diyarbakır'da. Bu ayıp da bu baskıyı yapanlarındır. Bazı ilçelerimizde toplu kullanımlara ilişkin duyumlar alıyoruz. Bazı ilçelerimizde genel anlamda sıkıntılar olduğunu duyuyoruz. Bütün bunlar şüphesiz ki değerlendirecektir. Önümüzdeki dönemlere ilişkin de seçim güvenliği konusunun da ben çok daha ciddiyetle masaya yatırılması gerektiğine inanıyorum. Halkın özgür iradesinin sandığa yansımasına inanan bütün partilerin bu tartışmaları yapmaları lazım." - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cevdet Yılmaz Diyarbakır Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

PirammobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Yaw yenildiniz bunu kabul edin yok böyle olsa takla atardık falsn filan. Boş verin keyfe bakın

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title