Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Diyarbakır'da

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Kalkınma Bakanlığı olarak üniversitelerin yatırımların ödeneklerinden sorumluyuz. Doğu ve güneydoğuyu farklı bir yere koyduk. Her zaman pozitif ayrımcılık yaptık" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Kalkınma Bakanlığı olarak üniversitelerin yatırımların ödeneklerinden sorumluyuz. Doğu ve güneydoğuyu farklı bir yere koyduk. Her zaman pozitif ayrımcılık yaptık" dedi.

Bakan Yılmaz, beraberinde Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları ile Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ı makamında ziyaret etti. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, hükümetlerinin son 12 yılda bölgeye olan bakış açısını her alanda olduğu gibi üniversitelere de yansıttığını söyledi.

Hükümetlerinin bir taraftan üniversitesi olmayan illere yeni üniversiteler kurarken, diğer taraftan eski üniversitelerin de ilave yatırımlarla ciddi şekilde büyümelerini sağladıklarını anlatan Yılmaz, "Dicle Üniversitemiz de bunlardan bir tanesidir. Çok hızlı bir şekilde büyüdü ve gelişti. Yatırımlar arttı, öğrenciler arttı, personel sayısı arttı. Ar-Ge merkezleri, kongre merkezi ve özellikle tıp alanındaki altyapısı ile çok farklı hizmetler verir hale geldi" ifadesini kullandı.

Üniversiteleri sadece eğitim kurumları olarak görmediklerini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Aynı zamanda araştırma, bilgi ve teknoloji üreten merkezler olarak görüyoruz. İçinde bulundukları bölgenin sorunlarını tespit eden, elindeki insan kaynağı ve imkanlar ile buna dönük çözümler üreten, projeler geliştiren ve etrafını değiştiren, dönüştüren kurumlar olarak algılıyoruz. Üniversiteler, sadece eğitim ve araştırma kurumları değil, aynı zamanda kalkınma kurumlarıdır. Son 12 yılda üniversitelere çok muazzam yatırımlar yaptık. Özellikle Doğu ve güneydoğuda. Şimdi önümüzdeki dönemde bu üniversitelerimizin ekonomiye ve topluma daha fazla katkıda bulunmasını bekliyoruz. Böylece hem üniversitelerimiz gerçek anlamda işlevlerini yerine getirmiş olacak hem de etraflarındaki sosyoekonomik gelişmelere daha fazla müdahil olmuş olacaklar."

"Doğu ve güneydoğuyu farklı bir yere koyduk"

"Kalkınma Bakanlığı olarak üniversitelerin yatırımların ödeneklerinden sorumluyuz. Doğu ve Güneydoğu'yu farklı bir yere koyduk. Her zaman pozitif ayrımcılık yaptık" diyen Yılmaz, Dicle Üniversitesine de çok ciddi yatırım ödenekleri tahsis ettiklerini aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti sırasında yaptığı toplu açılışa değinen Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eskiden olsa bütün bunları birkaç defa açarlardı. Her birini her halde birkaç defa törenlerle açarlardı. Biz hepsini ancak topluca açabiliyoruz. İş yapmaktan anlatmaya fazla vaktimiz kalmıyor. İş yapanların reklam yapmaya fazla vakti kalmıyor ama işi gücü olmayanlar da daha fazla konuşuyorlar. Hiçbir dönemde bu bölgemize bu kadar yatırım olmadı. Önümüzdeki dönemde inşallah bu yatırımlar aynı şekilde artarak devam edecek. Türkiye şu anda daha farklı bir noktaya gelmiş durumda. İstikrar içinde ekonomimizi büyütmeye devam edeceğiz. Kaynaklarımızı büyütmeye devam edeceğiz ve bu kaynaklarımızı yine ülkemizin geleceği için harcamaya devam edeceğiz. Eğitime, araştırmaya her zaman olduğu gibi öncelik vermeye devam edeceğiz. Geri kalmış bölgelerimizde yine hassasiyetle yaklaşmaya devam edeceğiz."

DÜ Rektörü Prof. Dr. Saraç ise yapılan yatırımlarla hastaların yüzde 99'undan fazlasının kendilerine sunulan sağlık hizmetleri sayesinde başka illere sevk olmadığını, bununla devletin maddi kaybının önüne geçildiğini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Saraç, şunları kaydetti:

"Diyarbakır halkı başka yere gidip şifa aramıyor. Başka yerlere öğrencilerini göndermiyor. Biz geldiğimizde 12 bin civarında olan öğrenci sayısı da 32 bine çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz'a taleplerimizi ilettiğimizde gerçekten biz 1 istedik, 5 verildi, 10 verildi. Hiçbir zaman geri çevrilmedik. Gerçekten bölgenin ihtiyacına yönelik olarak ve halka yönelik olarak yapılan her türlü talep fazlasıyla geri döndü."

Yılmaz, beraberindekilerle daha sonra DÜ Acil Travmatoloji Hastanesini ziyaret etti. DÜ Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan'dan hastane hakkında bilgi alan Yılmaz, acil serviste hastaları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Bakan Yılmaz, ardından DÜ Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni (DÜBTAM) ziyaret ederek, burada incelemelerde bulundu. Merkezin laboratuvarlarını gezen Yılmaz, DÜBTAM Müdürü Prof. Dr. Hamdi Temel'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Dicle Üniversitesi Ayşegül Jale Saraç Cevdet Yılmaz Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title