Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Diyarbakır'da

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Avrupa Birliği (AB), Avrupa'nın çözüm sürecidir. Avrupa'da yaşanan çok acılardan sonra ortaya çıkmış bir barış projesidir" dedi.

Bakan Yılmaz, bir alışveriş merkezinde "Avrupa Günü" nedeniyle düzenlenen konser öncesi yaptığı yaptığı konuşmada, AB'nin barış, refah ve özgürlük projesi olduğunu söyledi.

AB'nin kolay kurulmadığına işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Avrupa Birliği, Avrupa'nın çözüm sürecidir. Avrupa'da yaşanan çok acılardan sonra ortaya çıkmış bir barış projesidir. Zaman içerisinde bu proje bir refah projesine de dönüştü. Demokratikleşme açısından nihayet bir özgürlük projesi haline geldi. AB, çok acılar yaşamış bir kıtada, çok savaşlar görmüş bu topraklarda, bu savaşlara son veren bütün toplumları birbirine yaklaştıran, sınırları ortadan kaldıran, insanların, sermayenin, bilginin serbest dolaşımını getiren bir projedir."

Yılmaz, "Avrupa'da yükselen yabancı düşmanlığı ve İslamfobiye, Avrupalı dostlarımızla birlikte karşı koymamız gerekiyor" ifadelerini kullanarak, bu konuda herkesi birlik olmaya davet etti.

Türkiye'nin AB'nin parçası olmak için uzun yıllar gayret sarf ettiğini belirten Yılmaz, "Tam üyelik müzakereleri yürütüyoruz. İnşallah bu uzun ince yolun sonunu da görürüz. AB'ye üye olalım olmayalım, bu süreç Türkiye'nin demokratikleşmesine, kalkınmasına büyük destek olmuş bir süreçtir. Bunu da görmemiz gerekiyor. Asıl işin özü toplumlar arası ilişkilerdir, buna da sanatın ve müziğin büyük katkıda bulunacağına inanıyorum, çünkü sanatın etnik yapısı yok, sanat bütün insanlığı birleştiren bir mecradır" ifadelerini kullandı.

AB Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşarı Stefano Fantaroni ise AB'nin kurulduğu günden bu yana büyüyüp geliştiğini söyledi.

Türkiye ile beraber önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Fantaroni, "Biz Türkiye ile daha güzel bir ülke için beraber çalışıyoruz. AB'ye Türkiye'yi de bekliyoruz. Türkiye için AB önemlidir. AB bir ekonomi ve siyasi proje değil, AB bir barış projesidir. Bugün Avrupa'da, Türkiye'de, bölgemizde ve dünyada barış çok önemli ve gereklidir.

Konuşmaların ardından bir Alman ailenin oluşturduğu "Bavaturka" grubu, Anadolu ve Balkan ezgilerinin yanı sıra Türkçe, Kürtçe, Almanca ve İngilizce şarkılar seslendirdi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun katkılarıyla düzenlenen konserde sahne alan Bavaturka Müzik Grubu kurucusu ve assolisti Franz Josef Himpsl, eşi ve çocuklarıyla barış için farklı dillerde şarkı söylediklerini ifade etti.

Bakan Yılmaz, konserin ardından alışveriş merkezi esnafını ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.

Konseri Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar, milletvekili adayları ve çok sayıda davetli de dinledi.

Kaynak: AA / Yerel

Avrupa Birliği Cevdet Yılmaz Diyarbakır Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kim? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title