Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl'de

Bingöl'de bayram ziyaretlerini sürdüren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çatı adayı üzerinden muhalefet partilerine yüklendi. Bakan Yılmaz, "Belli ki dar bir çevreden oturdular, bir proje yaptılar. Bir araya gelmesini geçmişte hayal dahi edemediğimiz insanlar, bakın bir araya geldiler. CHP ile MHP kol kola değil mi? Kimin arkasında duruyorlar?" dedi.

Ramazan Bayramı'nı Bingöl'de geçiren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, partisinin il teşkilatı tarafından organize edile bayramlaşma törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, Ortadoğu'da yaşananları değerlendirdi. Bakan Yılmaz, "Bir taraftan bu bayramın sevincini yaşarken, bir taraftan da buruk bir sevinç yaşıyoruz. İslam dünyasında maalesef Gazze başta olmak üzere, Suriye başta olmak üzere, kan dökülüyor, acılar yaşanıyor. Afganistan'dan Mısır'a, Miyanmar'dan Arakan'a birçok ülkede maalesef bu sıkıntıları görüyoruz. Bende öncelikle bu zulmün ortadan kalkmasını temenni ediyorum. Müslüman dünyaya yüce Allah barış, huzur getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

BİRLİK BERABERLİK VURGUSU

İslam ülkelerinde birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, dünya üzerinde yaşayan bir buçuk Müslüman'ın kendisini sorgulaması gerektiğini söyledi. Zalimlerce yapılan zulümlerin birlik ve beraberlik önlenebileceğini vurgulayan Bakan Yılmaz, "Bu anlamda bu 1.5 milyar Müslüman'ın dönüp kendisine bakması lazım. Biz niye bu kadar zayıf duruma düştük diye sorgulaması lazım. Bu anlamda birliğimizi, beraberliğimizi artırmamız lazım. Müslüman dünyasının birliğini, beraberliğini artırması lazım" şeklinde konuştu.

"MÜSLÜMANLAR BİRBİRLERİNE GİRİYORLAR"

Müslümanların mezhep çatışması üzerinden birbirine girdiğini ifade eden Bakan Yılmaz, "Maalesef şunu görüyoruz, Alevi-Sunni deniyor, Sunni-Şii deniyor, yok Arap, Türk, Kürt, Laz, Çerkez deniyor. Etnik anlamda, mezhep anlamında Müslüman'lar birbirlerine giriyorlar. Bunlara bir son vermemiz lazım" ifadelerini kullandı. Mezhep ve etnik köken gözetmeksizin Müslümanların birlik ve beraberlik sağlaması gerektiğini vurgulayan Bakan Yılmaz, İslam aleminin güçlenmesi gerektiğini belirtti. Bakan Yılmaz, "Diğer taraftan da lafla olmuyor. İslam alemini güçlendirmemiz lazım, ekonomik olarak güçlenmemiz lazım, sosyal olarak güçlenmemiz lazım, ilimde ileriye gitmemiz lazım, ter dökmemiz lazım, çalışmamız lazım. Bunları yapacağız ki bu duruma İslam alemi düşmesin. İslam dünyasının geçmişteki izzetini yeniden kazanması lazım" dedi.

"MÜSLÜMANIN, MÜSLÜMANA KANI HARAMDIR"

Mezhep ve etnik kökenden dolayı kendi içinde çatışan, kavga eden, birbirlerini, öldüren Müslümanların olduğu bir yerde zulümlerin bitmeyeceğini aktaran Bakan Yılmaz, zulümlerin bitmesi için Müslümanların uyanıp, provokasyonlara gelmemesi gerektiğini söyledi. Kardeşin, kardeşi öldürmemesi gerektiğini kaydeden Bakan Yılmaz, "Bir Müslüman'ın bir Müslüman'a kanı haramdır. Müslüman Müslüman'ı öldürebilir mi? Öldürmemesi lazım. Ama maalesef bunu görüyoruz. Bu anlayış içimizde tam anlamıyla yeşermediği sürece, maalesef bu zulümlerde devam edecek. Zalimler hem bu dünyada hem ahirette cezalarını görsün diyoruz" diye konuştu.

"TÜRKİYE ADETA BİR HUZUR ADASI"

Ortadoğu'da yaşanan hadiseler içerisinde Türkiye'yi huzur adası olarak nitelendiren Bakan Yılmaz, "Bu kadar kargaşa yaşanmasına rağmen, ekonomisi büyümeye devam ediyor, siyasi istikrarı devam ediyor, reformlar yapmaya devam ediyor dünyada daha güçlü bir şekilde dünyada daha süt noktalara doğru yürüyor. Birileri işte bunu çekemiyorlar. Türkiye'nin bu gücünü, bu ilerleyişini durdurmak istiyorlar. Bu çok açık. Geçtiğimiz dönemde gezi hadisleriyle başlayan, 17 Aralıkla devam eden, maalesef Türkiye'yi istikrarsızlaştırma, hükümeti istikrarsızlaştırma politikalarını gördük. Bu politikalar halkımız sayesinde bertaraf oldu. 30 Mart yerel seçimlerinde, halkımız bu tuzakları boşa çıkardı" şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Konuşmasında, 10 Ağustos tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a destek isteyen Bakan Yılmaz, "Başbakanımıza, Cumhurbaşkanı adayımıza öyle bir destek verelim ki bu güçlü yürüyüşü devam etsin. Çözüm süreci güçlü bir şekilde devam etsin. Türkiye ekonomik olarak büyümeye devam etsin. Sosyal politikalarımız güçlensin, Türkiye'nin dünyada gücü, itibarı daha üst noktalara çıksın. İşte bütün bunlar için 10 Ağustos'ta Recep Tayyip Erdoğan diyoruz inşallah" ifadelerini kullandı.

Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu üzerinden CHP ve MHP'ye yüklenen Bakan Yılmaz, "Birileri gittiler bir aday buldular. İstişare yaptık çıktı dediler. Allah aşkına soruyorum ben size böyle bir ismin inanıyor musun istişarelerden çıktı. Hangi sivil toplum örgütü, hangi parti biliyordu bu ismi? Bir yandan bir isim geldi. Belli ki dar bir çevreden birileri oturdu, bir proje yaptı. Dediler ki bu Recep Tayyip Erdoğan'ın önünü nasıl keseceğiz? Bu toluma öyle birini getirelim ki bu toplumunda hoşuna gitsin. Muhafazakar tarafı olsun. Belli çevrelerden gelsin ki, Recep Tayyip Erdoğan'ın önünü keselim. Bir araya gelmesini geçmişte hayal dahi edemediğimiz insanlar, bakın bir araya geldiler. CHP ile MHP kol kola değil mi? Kimin arkasında duruyorlar? ve sebebi ne? Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı yapmayacağız diyorlar" dedi.

Belli medya gruplarının hiç yer vermediği isimleri parlatmaya çalışarak halkın önüne getirmeye çalıştığını kaydeden Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

"Fakat halk Recep Tayyip Erdoğan'ı biliyor. Böyle teorik olarak, lafta değil hayati ile yaşamıyla biliyor. Hastaneye gittiği zaman görüyor o hizmetleri. Okula çocuğunu gönderdiği zaman görüyor. Üniversitenin yanından geçtiği zaman görüyor. Yollara gittiği zaman, köylere gittiği zaman, fakir fukaranın evlerine gittiği zaman görüyor. Recep Tayyip Erdoğan hizmetleriyle ortada. Yaptıklarıyla ortada. 40 yıldan fazla siyaset kurumu içerisinde kendisini ortaya koymuş bir insan. Şimdi diyorlar ki Recep Tayyip Erdoğan'ı gözden düşürelim. Ne yapalım edelim başkalarını getirelim işte. Ama millet buna müsaade etmeyecek inşallah."

"REHAVETE KAPILMAYIN"

Partililerden seçim çalışmasında rehavete kapılmamalarını isteyen Bakan Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"10 Ağustos'ta biz diyoruz ki birinci turda olsun. Birinci turda olmaz ise, ikinci turda çok da iyi olmaz ama tabi ki yine halkımızın takdiri. Biz istiyoruz ki birinci turda olsun. Güçlü bir destek verelim. Türkiye bir yana biz Bingöl'de yine o Bingöl'e yakışır oy oranı istiyoruz. Güçlü bir destek istiyoruz. Ama bunu oturarak yapamayız. Ben biraz rehavet görüyorum sanki. Herkes zaten başbakan güçlü, zaten güçlü bir şekilde kazacak gibi düşünüp bir kenara çekilip çalışmazsak, komşumuza, mahallemize bu işleri anlatmaz isek olmaz."

Bayramlaşma programına, AK Parti Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl eski milletvekilleri Feyzi Berdibek, Mahfuz Güler, Husamettin Korkutata, AK Parti İl Başkanı Yusuf Coşkun ve partililer katıldı. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Cevdet Yılmaz Yılmaz Bingöl Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title