Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl'de

"Daha fazla kültürle, sanatla hemhal olmuş, hayatını daha fazla zenginleştiren, hem kendi kişiliğini geliştiren, hem de içinde bulundukları topluma daha fazla sanatsal değer üreten, manevi boyutu itibarıyla, ahlaki yönüyle, kötü alışkanlıklardan uzak kalma yönüyle çok daha sağlıklı bir gençlik yetişsin istiyoruz" "Biz gençlerimizin sonuna kadar özgür olmasını istiyoruz.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Daha fazla kültürle, sanatla hemhal olmuş, hayatını daha fazla zenginleştiren, hem kendi kişiliğini geliştiren, hem de içinde bulundukları topluma daha fazla sanatsal değer üreten, manevi boyutu itibarıyla, ahlaki yönüyle, kötü alışkanlıklardan uzak kalma yönüyle çok daha sağlıklı bir gençlik yetişsin istiyoruz" dedi.

Bingöl'de temaslarını sürdüren Kalkınma Bakanı Yılmaz, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce Yenişehir Mahallesi'nde kurulan Beşyol Gençlik Merkezi açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Bakan Yılmaz, hükümet olarak gençlik alanında oldukça fazla yatırım yaptıklarını bildirdi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünü Gençlik ve Spor Bakanlığına dönüştürdüklerini belirten Yılmaz, "Gerek spor alanında, gerek gençlik alanında çok önemli yatırımlar, çok önemli faaliyetler yürütüyoruz. Bingöl de bundan payını alıyor, hissesini alıyor. Çünkü Türkiye genç bir toplum. Yaş ortalamamız Türkiye olarak 30'un biraz üzerinde. Yani toplamda 77 milyonu aldığınız zaman, yaş ortalamasına baktığınızda nüfusumuz 30'u biraz geçmiş durumda. Ama Bingöl gibi illerimize geldiğiniz zaman bu çok daha aşağılarda. Dolayısıyla toplumumuzun büyük bir kesimini gençlik oluşturuyor. Geleceğimizi gençlik oluşturuyor" dedi.

Gençlik ve spor alanında yapılan yatırımlara değinen Yılmaz şöyle konuştu:

"Türkiye genelinde yaptığımız yatırımları bir tarafa bırakacak olursak, özelikle Bingöl'e son yıllarda daha yoğun bir şekilde yatırım yapıyoruz. Spor alt yapısına önemli yatırımlar yaptık. Şuanda Haserek dağlarında kayak tesisimiz tamamlanmak üzere ve inşallah önümüzdeki dönemde hizmete girecek. Kayak alanında Bingöl'ün geçmişte çok önemli başarıları var. Biz istiyoruz ki Bingöl gelecekte de bu başarıları yakalasın. Orada önemli bir alt yapı oluşturuyoruz. Olimpik yüzme havuzumuzun uzun bir süredir yapımı devam ediyor, yazın inşallah tamamlanacak. Çok modern bin 500 kişilik spor salonumuz tamamlandı. Sadece il merkezinde değil, ilçelerde de çalışmalar yapıyoruz."

Gençliğin en önemli unsurlarından birinin spor olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Fakat gençlik sadece spordan ibaret değil, bir taraftan da gençliğimizin kültürel, sanatsal çalışmalara daha yoğun bir şekilde dahil olmasını istiyoruz. Her şey bilgi değil, her şey ezber değil, hayatımızı zenginleştirmemiz lazım. Bu anlamda gençlerimizin kültürel, sanatsal faaliyetlere daha fazla katılmasını istiyoruz. Biz böyle bir gençlik istiyoruz. Daha fazla kültürle, sanatla hemhal olmuş, hayatını daha fazla zenginleştiren, hem kendi kişiliğini geliştiren, hem de içinde bulundukları topluma daha fazla sanatsal değer üreten, manevi boyutu itibarıyla, ahlaki yönüyle, kötü alışkanlıklardan uzak kalma yönüyle çok daha sağlıklı bir gençlik yetişsin istiyoruz."

Gezi olayları

Bakan Yılmaz, Gezi ve diğer sokak eylemlerinde olduğu gibi gençleri şiddete alet etmeye çalışanların varlığına dikkati çekerek, şöyle dedi:

"Maalesef bazı gençlerimizi şiddete alet etmeye çalışanlar var. Bunu Gezi hadiselerinde de gördük, başka bir takım ortamlarda da görüyoruz. Biz gençlerimizin sonuna kadar özgür olmasını istiyoruz. Özgür bir gençlik istiyoruz. Fikir anlamında, fikir hürriyeti anlamında, inanç hürriyeti anlamında sonuna kadar özgür bir şekilde kendini ifade eden bir gençlik istiyoruz. Ama bir taraftan da tabi gençliğin bir takım hakaret, şiddet, hiçbir insani kriterle tasvip etmeyeceğimiz konularda ve kötü alışkanlıklara karşı gençlerimizi korumak istiyoruz. Özgürlük demek, suç işleme özgürlüğü demek değil, özgürlük demek, şiddet yapabilme özgürlüğü, molotofkokteyli kullanma, başkasının malına, canına zarar verme özgürlüğü olamayacaktır."

Bakan Yılmaz, başkalarına zarar vererek kahramanlık yapılmayacağının altını çizerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kahramanlık, başkalarına yardımcı olarak yapılır, inşa ederek olunur. Yıkarak kahramanlık olunmaz, yaparak kahramanlık olur. Dolayısıyla bu anlamda biz Bingöl gençliğine minnettarız. Bingöl gençliğimiz geçmişten bugüne, benim en fazla övündüğüm hususlardan biri budur. Değişik fikirlerden insanların, şiddete hiçbir şekilde bulaşmadan, aynı masa etrafında bir araya gelmeleri, fikirlerini paylaşmaları, özgür bir şekilde tartışabilmeleri, konuşabilmeleri bunlar bizim değerlerimizdir. İnşallah Bingöl'ü geleceğe de bu şekilde taşıyacağız. Hangi görüşten, inançtan, mezhepten, etnik gruptan olursa olsun, herkesin insan olduğunun farkına varması gerekiyor. İnsan olarak bir araya gelmek, birbirimize saygı içerisinde tartışabilme, konuşabilme, özgür bir şekilde inançlarımızı, fikirlerimizi yaşayabilmek son derece önemli. Biz de hükümet olarak her zaman bunun yanındayız. Hepimizin özgürlüğü, bir başkasının özgürlüğünün başladığı yerde bitiyor. Bu özgürlükle birlikte şüphesiz bir de sorumluluk geliyor. Haklarla birlikte sorumluluklar da var. ve biz başkasının hakkına hiçbir şekilde tecavüz etmeden, kendi özgürlüklerimizi en üst düzeyde yaşamayı hedef ediniyoruz."

Konuşmaların ardından kültür merkezinin açılış kurdelesi, Bakan Yılmaz, Vali İbrahim Taşyapan, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Coşkun tarafından kesildi.

Bakan Yılmaz, kültür merkezinin açılışının ardından Bingöl'deki programını tamamlayarak, Ankara'ya gitmek üzere karayoluyla Elazığ Havalimanı'na hareket etti. - Bingöl

Kaynak: AA / Politika

Cevdet Yılmaz Yılmaz Bingöl Yenişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title