Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl'de

Bakan Yılmaz: "Biz kardeşle kardeş kavga etsin istemiyoruz.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Biz kardeşle kardeş kavga etsin istemiyoruz. Biz bir çatışma olsun, huzursuzluk olsun istemiyoruz. Huzur içinde güven içinde bütün vatandaşlarımızın özgür fikirlerini sandığa yansıtsınlar istiyoruz" dedi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Bingöl'e gelen Bakan Yılmaz, çarşı merkezinde vatandaş ziyaretinin ardından AK Parti Bingöl Seçim İrtibat Bürosu'nun açılışını yaptı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada 30 Mart seçimlerinde başbakana destek istedi. Seçimlerin demokrasinin şöleni, demokrasinin en güzel günleri olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Halkımızın iradesini, yönetime kararını sandığa yansıttığı günlerdir. Özellikle vatandaşlarımızdan istirham ediyorum, bu seçimlere gidelim, mutlaka oyumuzu kullanalım. Seçimlerde partiler yarışırlar. Bunlar bir birinin düşmanı değil, hasmı değil, bunlar sadece birbirlerinin rakibidir. Tabii ki siyasette rekabet olacak. Herkes kendisini ve hizmetlerini, politikasını anlatacak. Memleketin huzurunu her şeyin üzerinde tutuyoruz. Biz kardeşle kardeş kavga etsin istemiyoruz. Biz bir çatışma olsun, huzursuzluk olsun istemiyoruz. Huzur içinde, güven içinde bütün vatandaşlarımızın özgür fikirlerini sandığa yansıtsınlar istiyoruz. İnşallah 30 Mart'ta bu demokrasi şölenini, bu güzel günü hep birlikte yaşayacağız."

30 Mart seçimlerinin elbette sadece bir yerel seçim olduğunu hatırlatan Yılmaz, son yaşanılan olayların ardından yerel seçimlerin çok ötesinde bir anlam kazandığını belirtti. Bakan Yılmaz, Türkiye'nin huzurunu bozmak için tuzak kurmak isteyenlerin olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin geçtiği sürece baktığımız zaman 2014 yılı Türkiye'nin kader yılıdır. 2014'te yapılacak olan yerel seçim, cumhurbaşkanlığı seçimi ve ardından gelecek genel seçimle Türkiye'nin belki 10 yılını, 20 yılını belirleyeceksiniz. 1990'lı yılları belirli bir yaşın üzerinde olan herkes hatırlıyor. Allah korusun bir daha o günlere dönmek istemiyoruz. Bunu yapmak isteyenler var. Bu bölgemizde yaşadığımız çözüm sürecini sabote etmek isteyenler var. İşte bu tuzakları bozmak için elimizde bir fırsat var. Halkın iradesi bütün bu güç odaklarının iradesinin üstündedir. Türkiye'nin dünyada geldiği gücü ve konumunu engellemek isteyenler var. Siz 30 Mart günü sandığa bu iradenizi yansıttığınız zaman göreceksiniz, o tuzakları yapanların başına oy sandıkları geçmiş olacak. En güzel dersi, en güzel cevabı vermiş olacaksınız."

AK Parti Bingöl Seçim İrtibat Bürosu'nun açılışına AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, İl Başkanı Yusuf Coşkun, Belediye Başkan adayı Yücel Barakazi ile partililer katıldı. - Bingöl

Kaynak: AA / Güncel

Cevdet Yılmaz Yılmaz Bingöl Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title