Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz: "Başkanlık Sistemi, Siyasi İstikrar İçin Önemli"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Başkanlık sistemi siyasi istikrar için son derece önemli. Siyasi istikrarı, yönetimdeki istikrarı, sistem açısından garanti eden bir yönetim modeli olarak başkanlık sistemi üzerinde hepimizin durması lazım" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Başkanlık sistemi siyasi istikrar için son derece önemli. Siyasi istikrarı, yönetimdeki istikrarı, sistem açısından garanti eden bir yönetim modeli olarak başkanlık sistemi üzerinde hepimizin durması lazım" dedi.Yılmaz, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) tarafından düzenlenen "Türkiye Ekonomisi'nin Yapısal Dönüşümü: Reformlar ve Eylem Planı" konulu toplantıda, 10. Kalınma Planı ve dönüşüm programları hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin her tarafında 2023 vizyonunun sahiplenildiğini belirten Yılmaz, "Enflasyon ve faiz oranlarını 2023 perspektifimiz çerçevesinde düşük tek haneli rakamlara indirmek istiyoruz. 0 ile 5 arasındaki rakamlara indirmek ve orada da istikrarlı şekilde devam ettirmek istiyoruz. Türkiye artık nereye gideceğini bilen bir ülke" ifadelerini kullandı. -Bakan Yılmaz'ın hem toplantı salonundaki konuşması hem de çıkışta sorulara verdiği cevaplar

Kaynak: AA / Ekonomi

Cevdet Yılmaz Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title