Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz Artvin'de

Bakan Yılmaz: "Sadece ekonomiyi büyütmedi AK Parti, geliri de daha dengeli yaydı" "Türkiye'de bütün sorunlar iyi kötü bir noktaya geldi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti'nin sadece ekonomiyi büyütmediğini, geliri de hem bölgeler hem de kesimler arasında daha dengeli yaydığını belirtti.

Partisinin Artvin'de Ahmet Hamdi Tampınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen 5. Olağan Merkez İlçe Kongresi'nde konuşan Yılmaz, AK Parti'nin istisnai bir parti olduğunu, kuruluşundan kısa bir süre sonra iktidara geldiğini anımsattı.

O dönemde sessiz bir devrim yaşandığını ifade eden Yılmaz, "Aradan 12 yıl geçti. Partimiz 12 yıldır iktidarda. Tüm seçimlerde, hepsinde artan oranla bir destekle bugünlere geldik. Bu her siyasi harekete nasip olan bir olay değil" dedi.

Yılmaz, ekonomide de bu süreçte muazzam bir dönüşüm yaşandığın vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Kişi başı milli gerimiz, ihracatımız arttı. Sosyal politikalar anlamanında da kusura bakmasınlar kendilerine sosyal demokrat diyen partiler bu işleri yapamadılar. Gerçek anlamda sosyal devlet anlayışını kağıt üzerinden alıp hayata yansıtan yine AK Parti oldu. Cumhuriyet Halk Partisi, hep sosyal politikalardan bahseder, bakın geçmişine ne yapmıştır. En büyük sosyal politikaları da yine AK Parti hayata geçirmiştir. Bu süreç içerisinde sadece ekonomiyi büyütmedi AK Parti, geliri de daha dengeli yaydı. Hem bölgeler arasında hem kesimler arasında. AK Parti iktidara geldiğinde günlük harcaması 1 doların altında olan nüfus hala vardı, Türkiye'de bunu bitirdik. Bu sıfırlandı çok şükür. Dünyada bir milyara yakın insan bu durumda. 2 dolar 15 sentin altında nüfus yüzde 3-4 civarındaydı. Onu da aşağı yukarı sıfırlamış durumdayız. 2002 yılında biz iktidara geldiğimizde Türkiye'nin nüfusu 66 milyondu, bu nüfusun yaklaşık 3'te biri günlük olarak 4 dolar 30 sentin altında bir yaşama mahkumdu. Bu rakam yüzde 2,8'e kadar düştü. Bunlar bizim sosyal devlet olarak yaptığımız çalışmaların bir yansıması."

AK Parti'nin bütün bunları yaparken yeni bir maden yeni bir doğal kaynak bulmadığını belirten Yılmaz, "Aynı ülkede bunu başardık. Peki değişen ne oldu, eskiden niye yapılamıyordu da şimdi yapılıyor. Çünkü yönetim zihniyeti değişti. Milletin içinden, milletin bağrından çıkmış bir kadro iş başına geldi. Derdi hizmet olan, çalışan bir kadro iş başına geldi. Akılı bir şekilde kullanan bir kadro iş başına geldi" dedi.

"Türkiye'de bir tek sorunu çözemedik"

Yılmaz, Türkiye'de güven ortamı oluşunca yatırımların artmaya başladığını, kamu yatırımlarının çok daha verimli olduğunu belirtti.

Türkiye'de bir tek sorunu çözemediklerini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Türkiye'de bütün sorunlar iyi kötü bir noktaya geldi. Çözemediğimiz bir sorun kaldı o da Türkiye'nin muhalefet sorunu. Keşke muhalefet de şöyle bir baksa AK Parti'ye, niye vatandaş bu partiye destek veriyor. Keşke bundan dersler çıkarsalar. Biz muhalefetten memnunuz. Her seçimden başarı ile çıkıyoruz ama memleket adına, ülkemizin geleceği adına bu bir problem. Bu muhalefetin yeni Türkiye'ye göre kendisini ayarlaması lazım. Yeni Türkiye'nin yeni bir muhalefete ihtiyacı var. Eski Türkiye'nin anlayışı ile giderlerse biz çok daha uzun yıllar rahat rahat çalışmaya devam edeceğiz ama memleketimiz adına söylüyoruz, inşallah muhalefet de öz eleştiri yapar, kendini geliştirir, bizim göremediğimiz hususlarda bizim önümüze birtakım projeler hedefler koyar ama bugüne kadar gördük mü bunu maalesef görmedik. Sadece negatif, olumsuz bir söylem. Biz istiyoruz ki muhalefet yeni fikirler geliştirsin, projeler ortaya koysun."

Yılmaz, AK Parti'nin yeni bir parti olduğunu vurgulayarak, "Ama bir taratandan da AK Parti yeni ama köklü bir parti. Geçmişte çok önemli fedakarlıklar var bu partinin arkasında. Çok büyük emekler var. AK Parti'nin zihniyetine baktığımız zaman en önemli ilkelerinden bir şudur, 'Ben değil biz'. Biz bir takımız, biz çok güçlü bir kadroyuz. Biz çok güçlü bir aileyiz. Bu şekilde başarılı oluyoruz" diye konuştu.

"Tüm Türkiye'yi kucaklayan bir partiyiz"

AK Parti'nin bütün coğrafyaya yayılan bir parti olduğunu anlatan Yılmaz, şunları söyledi:

"Bir bölgenin partisi diyebilir misiniz AK Parti'ye? Hayır. Bir etnik grubun partisi diyebilir misiniz AK Parti'ye? Hayır. Bir mezhebin, inancın partisi diyebilir misiniz? Hayır. Herkesi, tüm Türkiye'yi kucaklayan bir partiyiz. Maalesef muhalefet partileri böyle değil. Bir kısmı sahillere, bir kısmı orta Anadolu'ya, bir kısmı sadece Doğu'ya, Güneydoğu'ya hitap ediyor. AK Parti böyle değil. AK Parti, milletin tamamını kucaklıyor. Biz hiçbir şekilde, etnik, dini, bölgesel milliyetçilik yapmadık. Böyle de devam edeceğiz. Türkiye'nin partisi olarak yolumuza devam edeceğiz."

Bakan Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile eski Türkiye'nin geride kaldığını, şimdi yeni Türkiye'nin inşa edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Biz, yıkan bir parti değil inşa eden partiyiz. Bazı partiler, bunu Kobani olaylarında, Gezi hadiselerinde kısmen yaşadık, sokaklara çıkıp siyaset yapmak istiyorlar. Halktan destek bulamayınca başka araçlarla siyasete yöneliyorlar ama AK Parti öyle değil. Demokratik gösteri ve ifade özgürlüğüne saygılıyız ama hiç kimsenin yakıp yıkmaya hakkı yok. Biz şiddetten, kavgadan uzak, ülkeyi inşa eden bir parti olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kongreye, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AK Parti İl Başkanı Erkan Balta ve davetliler ile delegeler de katıldı. - Artvin

Kaynak: AA / Yerel

Cevdet Yılmaz Ak Parti Türkiye Artvin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title