Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Çözüm süreci aslında en büyük teşviktir.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Çözüm süreci aslında en büyük teşviktir. Huzur ortamının olmadığı bir yerde yatırım olmaz. Huzur ortamının olmadığı bir yerde üretim olmaz, ihracat olmaz, istihdam olmaz" dedi.

Yılmaz, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda, iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Yılmaz, toplantıda, her il için huzurun önemli olduğunu ama bu bölgede "huzur" kelimesinin çok daha önemli olduğunu söyledi.

Bölgenin 30 yıldan beri, huzur olmadığı için yeterince gelişemediğine dikkati çeken Yılmaz, yaşanan çeşitli çatışmalar ve şiddet olayları nedeniyle ciddi bedellerin ödendiğini ifade etti.

Bu bedelleri ikiye ayırdığını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bir doğrudan bedeller var, bir de dolaylı bedeller var. Doğrudan dediğimiz; insanların canını kaybetmesi, malına doğrudan zarar gelmesi. Dolaylı bedel ise ekonomide alternatif maliyet dediğimiz kavram. Huzur ortamı olmadığı için bu bölgeye gelmeyen turist kaybı. Huzur ortamı olmadığı için yaylasına çıkamayanın kaybı. Huzur olmadığı için çalıştırılamayan madenler, yapılamayan yatırımların kaybı. Bu dolaylı maliyetler doğrudan maliyetlerden de bazen çok fazla oluyor. Tam tersine huzur ortamı tesis edildiğinde de sadece doğrudan faydalar elde etmiyorsunuz, dolaylı faydalar elde ediyorsunuz. Bu bölgemiz inşallah çözüm süreci ile birlikte huzur, güven ortamının pekişmesiyle farklı bir noktaya doğru gidiyor. İnşallah o 30 yıl kısır döngü girmiş ekonomi, bu sefer bereketli bir döngüye girecek."

"Bereketli bir döngü oluştu"

Daha önce huzur ortamı olmadığı için ekonominin olumsuz etkilendiğini belirten Yılmaz, ekonomi olumsuz etkilendiği için de huzur ortamına olumsuz yansımaları olduğunu dile getirdi.

Şu an tam tersine, bereketli bir döngü oluştuğunu vurgulayan Yılmaz, huzur ortamı arttıkça ekonominin canlandığını, istihdam imkanlarının genişlediğini, istihdam oluşmasının da huzur ortamına katkı sağladığını ifade etti.

Çözüm sürecinin sadece temel hak ve özgürlüklerle ilgili bir sorun olmadığına işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Sadece demokrasinin gelişmesiyle ilgili değil. Elbette bu tarafları var ama bunlardan ibaret değil. Çözüm süreci aynı zamanda bir refah sürecidir. Çözüm süreci aslında en büyük teşviktir. Huzur ortamının olmadığı bir yerde yatırım olmaz. Huzur ortamının olmadığı bir yerde üretim olmaz, ihracat olmaz, istihdam olmaz. Bunu en iyi iş adamları bilir. Bizim bu huzur ortamını pekiştirmemiz gerçekten çok önemli. Bunu yaptığımız sürece, inanın diğer konular detay. Onlar hallolur."

Kaynak: AA / Yerel

Yılmaz Adıyaman Cevdet Yılmaz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title