Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz

Görüntü Dökümü : Bakan Yılmaz'ın gelişi, salondan detaylar, Bakan Yılmaz'ın konuşması Kalkınma Bakanı Yılmaz:

"Görüyorsunuz çukurlar kazılıyor. Okullarda karne alan öğrencilerin bulunduğu bir ortama bombalar atılıyor. Buna artık sözün bittiği yer denir ya da söz söylemenin bile anlamının kalmadığı bir yerdedir"

"İster istemez terörle mücadele ederken maalesef vatandaşlarımız ticari olarak etkileniyor, okulu etkileniyor, çevresi etkileniyor, yaşadığı alan etkileniyor bütün bunlara dönük ilgili bakanlıklarımız çalışıyorlar"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da karne günü bir okul bahçesine el yapımı patlayıcı atılmasına ilişkin, "Görüyorsunuz çukurlar kazılıyor. Okullarda karne alan öğrencilerin bulunduğu bir ortama bombalar atılıyor. Buna artık sözün bittiği yer denir ya da söz söylemenin bile anlamının kalmadığı bir yerdedir" dedi.

Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığınca öğretmenevinde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda, terör örgütlerinin Türkiye'nin gelişmemesi için eş zamanlı saldırılar gerçekleştirdiğini söyledi.

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini ve dünyada küresel krizin etkilerinin sürdüğünü belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bir tarafta bölgemizde Suriye ve Irak başta olmak üzere çok ciddi çalkantılar, sorunlar yaşıyoruz. Diğer taraftan birçok terör örgütünün eş zamanlı saldırısıyla karşı karşıyayız. Birisi dini kullanıyor, dini kavramları kullanıyor ama dinle hiçbir alakası yok. Bir başkası bakıyorsunuz mezhep kavramlarını kullanıyor mezheple bir alakası yok. Bir diğeri etnik yapıyı, kimliği kavram olarak kullanıyor, aslında onun da o yapıyla temelde bir alakası yok. Bu üç değişik tür terör de aynı hedefe hizmet ediyorlar ve arkalarında benzer bir akıl var. Bunlar Türkiye'nin istikrarını, bölgemizin istikrarını bozmaya çalışıyorlar. Ülkemizin ve bu bölgenin kalkınmasına darbe vuruyorlar. Türkiye'nin Ortadoğu'da olup bitenlerle çok fazla ilgilenmemesi, kendi içine kapanması için uğraşıyorlar. Reformlarımızı, gelişimimizi engellemeye çalışıyorlar. Bunlara prim vermeyeceğiz."

Terör örgütlerinin, aksine kardeşliği güçlendireceklerini ifade eden Yılmaz, inanç ve fikir hürriyetini, insanların etnik kimliklerini çok rahat yaşadıkları bir ortamı sağlayarak, demokrasiyi güçlendirerek ve kalkınma sürecini hızlandırarak geleceğe yürüyeceklerini anlattı.

"Vatandaş teröre prim vermedi"

Diyarbakır'da karne günü bir okul bahçesine el yapımı bomba atılmasına değinen Yılmaz, "Görüyorsunuz çukurlar kazılıyor. Okullarda karne alan öğrencilerin bulunduğu bir ortama bombalar atılıyor. Buna artık sözün bittiği yer denir ya da söz söylemenin bile anlamının kalmadığı bir yerdedir. Maalesef bu hadiseleri yaşıyoruz. Bunları da halkımız görüyor ve gerekli tepkiyi gösteriyor bundan sonra da gösterecek. Bütün bu çabalara rağmen Doğu ve Güneydoğu'daki halkı da tebrik ediyorum. Bu tuzağa düşmedi halkımız. Bunların amacı vatandaşı sokağa dökmek, kendilerince bir kargaşa çıkarmak, Türkiye'yi bir takım ülkelere benzetmek, amaçları bu. Kargaşa ortamı içinde ülkeyi bir kaosa sürüklemek. Ama vatandaş bunlara prim vermedi. Tam aksine vatandaş huzur istiyor, barış istiyor, refah istiyor, demokrasi istiyor ve teröre prim vermiyor. Bu açıdan da vatandaşlarımızı tebrik ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, terörle mücadeleden doğan bir takım sıkıntıların giderilmesine dönük çalışmaların sürdüğüne işaret etti.

"İster istemez terörle mücadele ederken maalesef vatandaşlarımız ticari olarak etkileniyor, okulu etkileniyor, çevresi etkileniyor, yaşadığı alan etkileniyor bütün bunlara dönük ilgili bakanlıklarımız çalışıyorlar" diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Genel bir planlama yapıyoruz. Terörle mücadele sonrasında belli alanlarda biliyorsunuz ciddi tahribatlar oldu. Onları en kısa sürede telafi edeceğiz, restore edeceğiz, rehabilite edeceğiz. Uzun vadede nitelikli bir kentsel dönüşümle, ekonomik politikalarla sosyal politikalarla halkımızın rahat bir ortamda yaşamını devam ettirmesi için her türlü tedbiri de alacağız. Çok şükür Türkiye Cumhuriyeti buna gücü yetecek durumda. İmkanlarımız var."

"Ne yaparlarsa yapsınlar muhatap halkımızdır"

Yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğine dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu kadar terör saldırısı bölgemizdeki hadiseler, küresel kriz, genel seçimler, bütün bunlara rağmen ekonomimiz geçen sene yüzde 4 büyüdü. Bu sene de inşallah yüzde 4,5 büyüyecek. Ondan sonraki yıllar yüzde 5 büyümeler bekliyoruz. Yolumuza devam edeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar burada da muhatap halkımızdır, bütün insanlarımızdır. Hiç kimse bu halkın temsilini tek başına 'Ben taşıyorum' havasına girmesin. Hiç kimse bütün halk adına konuşmasın, herkes kendi adına konuşsun. Halkımızın içinde farklı görüşler, farklı siyasi eğilimler, parti tercihleri, inançları olabilir. Hepsine saygı duyuyoruz. Hukuka uyduğu sürece demokratik ortam içinde hayatını devam ettiği sürece bütün hepsine de saygı duyuyoruz. Bundan sonraki süreçte de halkımızın tamamını muhatap alarak demokratikleşmemize, gelişmemize, sorunlarınızın çözümüne devam edeceğiz. O noktada hiçbir boşluk kalmayacak."

Öte yandan, Kalkınma Bakan Yardımcılığına atanan eski AK Parti Bingöl milletvekili Yusuf Coşkun'u partilere tanıtan Yılmaz, Coşkun'un partinin her kademesinde emeğinin bulunduğunu bildirdi.

Ak PartiBingölKalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz

Muhabir Abdullah Çelik Redaktör Aziz Aslan

Yayınlayan Duygu Can

Kaynak: AA / Güncel

Cevdet Yılmaz Diyarbakır AK Parti Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title