Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz -

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bir taraftan doğal güzellikleri korumamız diğer taraftan da bölgede yaşayan insanlarımıza aş, iş ve istihdam sağlayacak şekilde güzellikleri değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.

Erzincan'da katıldığı programın ardından Rize'ye hareket eden Yılmaz'ı taşıyan helikopter, hava muhalefeti nedeniyle Gümüşhane'deki stada indi. Buradan karayoluyla Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası'na hareket eden Yılmaz'ı, Rize Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Kalkınma Bakanlığı Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile diğer ilgililer karşıladı.

Yılmaz, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 8 ilden oluşan DOKAP'ı oluşturduklarını ve eylem planı hazırladıklarını belirterek, "Yeşil Yol Projemiz, DOKAP çerçevesinde yürüttüğümüz projeler arasında özellikli bir proje. Yeşil Yol dediğimiz, 8 ilimizde bulunan yaylaları birbirine çevresel faktörleri dikkat ederek birleştirme ve bunu turizme katma değeri çok yüksek bir şekilde açma projesidir" diye konuştu.

Bu yönde çalışmalara başladıklarını ve Artvin'den Samsun'a kadar illerde toplantılar yaptıklarını belirten Yılmaz, "DOKAP, bütün bölgede çalışmalar yürüttü. Bunların sonuçlarını değerlendireceğiz. İleriye dönük, çok daha kapsamlı bir eylem planı hazırlıyoruz" ifadesini kullandı.

Yılmaz, Yeşil Yol Projesini daha da ileriye taşıyacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Yeşil Yol Projemiz önemli bir proje. Bölgemiz için katma değeri yüksek olan tabiat turizmi var. Allah, bu bölgemize çok büyük güzellikler bahşetmiş. Bir taraftan doğal güzellikleri korumamız diğer taraftan da bölgede yaşayan insanlarımıza aş, iş ve istihdam sağlayacak şekilde güzellikleri değerlendirmemiz gerekiyor."

Kaynak: AA / Güncel

Cevdet Yılmaz Gümüşhane Erzincan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title