Haberler

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Sinop'ta Esnafı Ziyaret Edip Sohbet Etti (2)

KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, Sinop Üniversitesi'nin açılış töreni için geldiği kentte Vali Hasan İpek'i makamında ziyaret etti.

KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, Sinop Üniversitesi'nin açılış töreni için geldiği kentte Vali Hasan İpek'i makamında ziyaret etti. Sinop'ta esnafı da ziyaret eden Bakan Elvan, vatandaşlarla sohbet etti.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Sinop Üniversitesi akademik yılı açılışına katılmak üzere bugün Ankara'dan özel uçakla Sinop'a geldi. Havalimanında protokol tarafından karşılanan Bakan Lütfi Elvan, esnafı ziyaret ederek 'Hayırlı kazançlar' dileğinde bulundu. Balıkçı tezgahlarını gezerek balıkçılarla sohbet eden Bakan Elvan, daha sonra Vali Hasan İpek'i makamında ziyaret etti. Vali İpek, bakan gemi maketi hediye etti. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Üniversitemizin açılışı içinde üniversite hocalarımızla ve öğrencilerimizle bir arada olacağız. Sinop doğası itibarı ile tarihi kültürel dokusu mirası itibarı ile baktığımızda Türkiye'nin çok çok önemli merkezlerinden bir tanesini oluşturuyor. İnanılmaz bir doğa güzelliği tarihi dokusu var. Bunun tabi ki değerlendirilmesi son derece önemli. Genel hatlarıyla baktığımızda Sinop'ta en başta öne çıkan sektörlerden biri turizm sektörüdür. Turizm sektörünün çok daha geliştirilmesi gerekiyor. Biliyorsunuz biz Batı ve Doğu Karadeniz'den yani Samsundan itibaren Sinop'a kadar olan kesimdeki yolu tamamladık. Ama Sinop'u İstanbul'a bağlayan kesiminde inşallah yapımına devam edeceğiz" dedi. - Sinop

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan İpek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title