Haberler

Kalkınma Bakanı Elvan, Mersin'de

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 2013 yılından itibaren Türkiye'nin çok sayıda hadiseyle karşı karşıya kalmasına rağmen güçlü bir performans gösterdiklerini ve göstermeye de devam ettiklerini belirterek, "İlk yarının ortalama büyüme hızı yaklaşık 4. Dünyadaki gelişmiş ülkelere baktığınızda, Avrupa'da büyüme aşağı yukarı yüzde sıfır mertebesinde." dedi.

Mersin'de gerçekleştirilen 7. Akdeniz Turizm Forumu'na katılmak üzere kente gelen Elvan, Mersin Serbest Bölge İşletici AŞ ile Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) ziyaret etti, sektör temsilcileri ve sanayicilerle bir araya geldi.

Elvan, Mersin- Tarsus OSB'de yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok zor süreçten geçtiği bir dönemde, sanayicilerin güçlü bir üretim ve ihracat performansı göstermesinin gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi akşamı vatanına, milletine, devletine, bayrağına ne kadar bağlı olduğunu, bu ülke için yapamayacağı hiçbir şey olmadığını tüm dünyaya gösteren millete, sonuna kadar güvenip, inandıklarını anlatan Elvan, 2013 yılından bu yana karşı karşıya kaldıkları 17-25 Aralık darbe girişimi, terörle ilgili yaşanan sıkıntılar, mülteci sorunu, Rusya ile yaşanan kriz gibi sorunları hatırlattı. Böyle bir dönemde Türkiye olarak gerçekten güçlü bir performans gösterdiklerini ve göstermeye devam ettiklerini dile getiren Elvan, şunları söyledi:

"Bakın Türkiye 2016'nın ilk çeyreğinde yüzde 4,7 oranında büyüdü. İkinci çeyrekte yüzde 3,1 oranında büyüdü. İlk yarının ortalama büyüme hızı yaklaşık 4. Dünyadaki gelişmiş ülkelere baktığınızda, Avrupa'da büyüme aşağı yukarı yüzde sıfır mertebesinde. Büyüme durmuş vaziyette. Diğer birçok ülkede, gelişmiş ülkeler başta olmak üzere büyümenin ciddi ölçüde yavaşladığını görüyoruz. Çin ve Hindistan'ı çıkardığımız zaman gelişmekte olan ülkelerin büyüme hızı Türkiye'nin büyüme hızının yarısı kadar. Bu şartlara rağmen, önümüze çıkarılan onca engellemelere rağmen sizler Türk milleti, sanayisiyle, hizmetler sektörüyle gerçekten harikalar yaratıyorsunuz. Onun için biz sizlere her halükarda, her şartta güveniyoruz. Türkiye büyümeye ve güçlenmeye devam edecek. Türkiye'nin büyümesini ve güçlenmesini engelleyemeyecekler. Biz sizlere çok güveniyoruz, sizlerin de bizlere karşı güveni devam ettiği müddetçe Allah'ın izniyle bu ülke çok daha güçlenecek, iyi noktalara gelecek. Hiçbir zaman umutsuzluk içerisinde olmadık, olmayacağız."

Elvan, teröre karşı ciddi bir mücadele verildiğini, asker ve emniyet mensuplarının terör örgütlerine yönelik mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürdüğünü aktardı.

Bundan sonra da mücadelenin kararlı bir şekilde süreceğini vurgulayan Elvan, "Nasıl FETÖ'nün inlerine girmişsek, o terör örgütlerinin de her birinin inlerine teker teker giriyoruz, girmeye devam edeceğiz ve bunların da kökünü kazıyacağız." dedi.

Elvan, Mersinli sanayicilerin taleplerini de yerine getirmek için çalıştıklarını, üzerilerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini aktardı.

" Tarsus'a bir üniversite kazandıracağız"

Elvan, Tarsus'a üniversite kurulmasına ilişkin yasa tasarısının geri çekildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Siyasilere seslenen Elvan, şöyle konuştu:

"Bakınız benim adaylığımdan bugüne kadar hep söylediğim bir husus var. Gelin birlikte, beraber olalım, birlikte çalışalım. Siyaseti seçim zamanı yaparsınız. Bana siyaset yapmayın kardeşim. Kim çekmiş? Nereden çekmiş? Doğrusu neyse onu söyleyin. Ben hep şunu söylüyorum. Gelin el ele verelim, dayanışma içerisinde olalım, birlikte başaralım. Vatandaşımız 4 senede, 5 senede bir gidip oyunu kullanıyor. Buradan 'sineğin kanadından bir yağ çıkarabilir miyim?' zihniyetiyle hareket etmek yanlış. Kim olursa olsun Mersin için, Tarsus için elimizi getirin taşın altına koyalım, birlikte çalışalım. Kavgayla bir şey olmaz. Başka birçok projede de birlikte çalışalım. Gelin birlikte Mersin'e hizmet edelim diyorum. Üniversite konusunda inşallah yasa tasarımızı Meclisten geçireceğiz. Tarsus'a bir üniversite kazandıracağız. Bunun sözünü verdik ve bunu yapacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Tarsus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title