Haberler

Kalkınma Bakanı Elvan, Izmir'de: (Bekleyecek)

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Her vesayet girişimini milletimizle birlikte göğüsledik, her ihanet girişimini yine milletimizle beraber göğüsledik, milli iradeyi bugüne kadar çiğnetmedik, Allah'ın izniyle bundan sonra da çiğnetmeyeceğiz.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Her vesayet girişimini milletimizle birlikte göğüsledik, her ihanet girişimini yine milletimizle beraber göğüsledik, milli iradeyi bugüne kadar çiğnetmedik, Allah'ın izniyle bundan sonra da çiğnetmeyeceğiz. Bunun yapısal hale gelmesi lazım, Türkiye'nin siyasal ve ekonomik kriz çıkmayacak yapıya kavuşması gerekir." dedi.

Elvan, Konyalılar Federasyonu tarafından İzmir'de bir otelde düzenlenen "Konya-Karaman hemşehri buluşması"na katılarak, hemşehrileriyle İzmir'de bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Memleket sevgisinin renginin her yerde aynı olduğunu anlatan Bakan Elvan, hayatın her alanında Cumhuriyetin geri kalmış yıllarında yapılmayan, yapılamayan projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti.

Elvan, milletin partisini tek başına iktidara getirmiş olmasına rağmen, kapatma davalarıyla, e-muhtıra ve 17-25 Aralık operasyonlarıyla uğraşmak zorunda kaldıklarını anımsatarak, "FETÖ'cü ihanet şebekeleri küresel ağa babalarıyla adeta ülkeyi işgal etmek için karanlık senaryolar oynadılar. Her vesayet girişimini milletimizle birlikte göğüsledik, her ihanet girişimini yine milletimizle beraber göğüsledik, milli iradeyi bugüne kadar çiğnetmedik, Allah'ın izniyle bundan sonra da çiğnetmeyeceğiz. Bunun yapısal hale gelmesi lazım, Türkiye'nin siyasal ve ekonomik kriz çıkmayacak yapıya kavuşması gerekir." diye konuştu.

Geçmiş dönemdeki siyasi krizlerden örnekler veren Bakan Elvan, bunların faturasını ülke ekonomisin ödemek zorunda kaldığını, Türkiye'nin şu anda 7 düvele karşı mücadele ettiğini bunun için de birlikte hareket edilmesi gerektiğini kaydetti.

"Sözde Konya milletvekili olacak"

CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt'un "Evet diyenleri İzmir'de denize dökeceğiz" sözlerini hatırlatarak, sert sözlerle eleştiren Bakan Elvan, şöyle devam etti:

"Sözde Konya milletvekili olacak olan zat, yazıklar olsun sana, devletin kurumlarında çalışacaksın, devletin maaşını alacaksın, ondan sonrada çıkıp diyeceksin ki 'evet diyenlerin yedi sülalesini denize dökeceğiz.' Bu ahlaksız, bu şerefsiz kişi, kusura bakmayın. Devletin sana verdiği para haram olsun. Kimin adına çalışıyor acaba, kime hizmet ediyor acaba? Halkın sesi olan kişi böyle konuşamaz. Halkla bütünleşen, halkla kaynaşan birisi asla böyle konuşamaz. Çünkü onların farklı bir dünyası vardır. Sizleri, göremiyor, milleti göremiyorlar, 'milletimiz yanlış yapar' diyorlar. Bizde diyoruz ki milletimiz doğrusunu yapar. Milletimiz sağduyu sahibidir. Aramızdaki fark bu. Biz diyoruz ki millet ne derse o olsun. Onlar diyor ki millet ne derse, o olmasın. Millet hükümeti seçsin, Meclisi oluştursun ama o hükümetin o Meclisin üzerinde bir vesayet ortamı oluşsun ki onu kontrol etsin. Diktatör arıyorsanız, aynaya bakacaksınız. Sizin anlattığınız diktatörlüktür."

Halk oylamasında "Evet" çıkmasının ardından, bütün partilerin halkla bütünleşmek zorunda kalacağını vurgulayan Bakan Elvan, CHP'nin de değişimin içerisine gireceğini belirtti.

Elvan, yeni dünya da güçlü olmayan ve koalisyonla yönetilen ülkelerin başarılı olamayacağını ifade ederek, Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmesinin ardından, Avrupa'da da sistem değişikliğinin yaşanacağını savundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun

Toplantıda söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun da Konyalıların yüreğinin İzmir'de attığını gördüğünü ve burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

CHP Konya Milletvekili Bozkurt'un sözlerine değinen Sorgun, "Konya'nın milletvekili olduğunu iddia eden Samsun'dan girip, gel kardeşim sen bu salonu gör. Kimi denize dökeceksin sen, bu üslubunla nasıl Konyayı temsil edebilirsin. Sen hipokrat yemininle hastalara şifa dağıttın. Konyayı temsil etmesinden utanıyorum. Böyle bir kişi Konyayı asla temsil etmez." dedi.

Halk oylamasına kısa bir süre kaldığını ve herkesin sandığa gitmeden iyi değerlendirme yapmasını isteyen Sorgun, "Bu sıradan bir süreç değil. Burada Türkiye'nin geleceği oylanacak, milletvekili, belediye başkanı, muhtar seçimi yok ama milletimizin geleceğinin seçimi var. Bunun için hangi partiye oy vermiş olursanız olun ama Türkiye adına 16 Nisan'ı ıskalamamak gerekiyor." diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Konya'nın şehir olarak dünyada önemli platformlarda temsil edilen bir kent haline geliş sürecini anlatarak, bu emaneti gelecek nesillere aktarmak için büyük gayret gösterdiklerini belirtti.

Etkinliğe, AK Parti İzmir Milletvekilleri Necip Kalkan, Hüseyin Kocabıyık, Atilla Kaya, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye İzmir Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title