Haberler

Kalkınma Bakanı Elvan: Bu Millet Güçlenmeye Devam Edecektir

Mersin'deki 'demokrasi Nöbeti'nde konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türk milletinin her şeye rağmen güçleneceğini söyledi.

Cumhuriyet Meydanı'na dün akşamdan itibaren Türk bayraklarını alarak gelen binlerce kişiye Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz ile Vali Özdemir Çakacak hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine ve darbe karşıtı sloganlar atan kalabalığa, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da seslendi. Türkiye'nin dört yanında olduğu gibi Mersin'de de halkın demokrasiye sahip çıktığını belirten Elvan, şöyle dedi:

"Demokrasi için, milli iradenin tam manası ile hakim olabilmesi için analarımız, bacılarımız, gençler, ninelerimiz, dedelerimiz, ana kucağındaki çocuklarımız burada. Sizlerle ne kadar gurur duyarsak azdır. Tüm Türkiye ve İslam dünyası, yeryüzünde demokrasi mücadelesi verenler sizinle gurur duyuyor. O gelişmiş ülkelere, o Avrupa ülkeleri son derece kötü bir testten geçtiler. İşte, Türkiye'nin, Türk halkının, bizim milletimizin demokrasiye ne kadar bağlı olduğunu, milli iradenin bizim ülkemizi için ne kadar önemli olduğunu tüm dünyaya gösterdiniz. Onlar sesiz kaldılar. Baktılar ki darbe gerçekleşmiyor o zaman açıklama yapmaya başladılar. Biz kimin ne olduğunu biliyoruz ama şundan emin olunuz, bu millet hep ayakta kalacaktır. Bu millet güçlenmeye devam edecektir."

"KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ"

Hükümetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında darbe girişiminde bulunanlara gerekli dersi vereceğini ifade eden Elvan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selam gönderdiğini belirterek şöyle konuştu:

"Size Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdim. İşte gerçek millet, işte milli irade budur. O çakallar, o teröristler değil. İşte gerçek irade budur. Sayın Cumhurbaşkanımız sizlere teşekkürlerini sunuyor. O dik duruşunuz için, Türkiye ve demokrasi nöbeti için her birinizin alnından öpüyor, sizlere şükranlarını sunuyor. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz, bakanlarımız her zaman dik durdu, dik durmaya da devam edecektir. TSK içindeki şerefli subaylarımızı bize ve sayın valimize şunu söylediler, biz Cumhurbaşkanımızdan, Başkanımızdan, demokrasiden, milletimizden yanayız dediler. Emniyet müdürümüz, şerefli subaylarımız o şerefsizleri teslim aldılar. O şerefsizler, o çakallar, o ihanet şebekeleri bunun hesabını vereceklerdir Fetullahçı Terör Örgütü'nün ve o çakalların, şerefsizlerin kökünü kazıyacağız. Biz bugüne kadar, sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümetimiz siz ne dediyseniz onu yaptık. Sizin iradeniz başımızın üzerindedir. Ama hiçbir zaman, kimse bundan sonra darbe yapamaz. Bu milletin gücü, iradesi onların darbe yapmasını engellemiştir. Bundan sonra da darbe yapmaya kalkarlarsa işte sizler, bu asil milletimiz gereken cevabı verecektir. Hiç merak etmeyin."

Bu arada, yeni evlenen polis memuru Muhammed Güçlü ve öğretmen eşi Beyice Güçlü, düğünden çıktıktan sonra Demokrasi Nöbeti için Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Görevlilerin daveti üzerine platforma çıkan damat Muhammed Güçlü, şunları söyledi:

"Ben Diyarbakır'da polisim. Eşim de öğretmen. Sayısız şehitler verdik, vermeye de hazırız. Hainlere bu vatanı teslim etmeyeceğiz. Allah'ın izni ile hem iyi hem de kötü günümüzde hep birlikte olacağız. Milletimizin geleceği ve selameti için iyi günde, kötü günde bu milletle birlikte olmaktan şeref duyarız. Biz düğünü yaparken, oradan çıkıp buraya geleceğimizi planlamıştık. Dünde şehitlerimiz için baba evinde mevlit düzenledik. Bugün de mitinge geldik. İnşallah yarın da buradayız."

Gelin Beyice Güçlü ise "En mutlu günümüzde milletimizin, devletimizin yanında olmak istedik. Yani en mutlu günümüz diye köşemize çekilip oturmak bize yakışmaz. Bizim yerimiz burası, o yüzden buradayız" diye konuştu.

Gece geç saatlere kadar süren Demokrasi Nöbeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TRT üzerinden yaptığı konuşma ile sona erdi.

- Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Mersin Politika Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
title