Haberler

Kalkınma Bakanı Elvan Açıklaması

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin "Başta Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız, tüm bakanlarımız, milletimiz, askerimiz ve polisimiz hep birlikte dik durduk ve bu FETÖ'cü satılmış güruhlara, o haşhaşi eniklerine karşı mücadele ettik ve etmeye de devam edeceğiz.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin "Başta Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız, tüm bakanlarımız, milletimiz, askerimiz ve polisimiz hep birlikte dik durduk ve bu FETÖ'cü satılmış güruhlara, o haşhaşi eniklerine karşı mücadele ettik ve etmeye de devam edeceğiz." dedi.

Elvan, demokrasi nöbetine katılmak için geldiği Silifke ilçesindeki Anıt Meydanı'nda yaptığı konuşmada, İstiklal mücadelesi ve Kurtuluş Savaşı'ndan sonra ilk kez tarihi bir güne şahitlik edildiğini, meydanda her siyasi partiden birilerinin olduğunu söyledi.

Meydanda AK Parti, MHP ve CHP'den milletvekillerinin hitap ettiğini vurgulayan Elvan, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk yaşanıyor. Sizleri kutluyorum ve gurur duyuyorum. Aramızda tüm siyasi partilerden kardeşlerimizi var. Sizler demokrasi, milli irade, bu ülkenin geleceği, vatanımız, milletimiz ve ay yıldızlı bayrağımız için 15 Temmuz akşamında bu yana demokrasi nöbeti tutuyorsunuz. Sizler, o Kurtuluş Savaşı dönemindeki ruhu 15 Temmuz akşamından bu yana tüm dünyaya gösterdiniz. Tüm dünyaya 'Biz demokrasimizi bağlıyız. Biz öyle bir milletiz ki biz öyle köklü bir geçmişe sahibiz ki biz asla milli iradeden vazgeçmeyiz' dediniz. 'Biz asla demokrasiden vazgeçmeyiz' dediniz. 'Biz vatanımız, milletimiz, devletimiz ve ay yıldızlı bayrağımız için ölmeye hazırız' dediniz. Yine sizler 'Eğer mesele vatansa, devletse, ay yıldızlı bayraksa gerisi teferruattır' dediniz. Hangi düşünceden olursanız olun 'Vatan, millet, devlet, ay yıldızlı bayrak için mücadele etmeye hazırız' dediniz. Allah sizlerden razı olsun."

15 Temmuz akşamından itibaren tüm milletin destan yazdığını aktaran Elvan, şunları söyledi:

"Başta Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız, tüm bakanlarımız, milletimiz, askerimiz ve polisimiz hep birlikte dik durduk ve bu FETÖ'cü satılmış güruhlara o haşhaşi eniklerine karşı mücadele ettik ve etmeye de devam edeceğiz. 15 Temmuz akşamından beri tüm milletimiz destan yazdı. Biz o destanı 15 Temmuz akşamından bu ana kadar süren süreci hiçbir zaman unutmayacağız. Bu demokrasi, milli irade mücadelemizi unutmayacağız. Sizler demokrasimize, milli irademize, devletimize, milletimize, vatanımıza ve ay yıldızlı bayrağımıza sahip çıktınız. Fetullahçı Terör Örgütü, Pensilvanya'dan o teröristbaşından almış olduğu talimatla milletin silahıyla, tankıyla, savaş uçağıyla, helikopteriyle milletimize saldırdı. Milletimiz ne yaptı? O FETÖ'cü terör örgütü ve onu destekleyenlere karşı tankların altına yattılar. O imanlı göğüslerini demokrasi ve bu ülke için o silahlara siper ettiler. Dimdik ayakta durdular."

Darbe girişimi sırasında 238 kişinin şehit olduğunu hatırlatan Elvan, şöyle konuştu:

"Hele bunlardan bir şahsiyet, bir vatanseverlik abidesi olan Ömer Halis Demir'i rahmetle anıyoruz. Şehit olan astsubay kardeşimiz, darbeci amiralin alnına kurşunu sıkmış ve ardından kendisi şehit olmuştur. Vatanı, milleti için şehit olmuştur. Allah rahmet eylesin. Bizler o kardeşimizi unutmayacağız. O 238 şehidimizi unutmayacağız. Nasıl Kurtuluş Savaşı döneminde 'Ya istiklal ya ölüm' diye yola çıktık, aynı şuurla, aynı anlayışla milletimiz yollara, meydanlara döküldüler, 'Ya istiklal ya ölüm' dediler. 'Biz öyle bir milletiz ki biz asla birilerinin işgali, boyunduruğu altında yaşayamayız' dediler. Sizler de Silifke meydanını doldurdunuz."

Elvan, meydanlarda demokrasi için mücadelenin devam ettiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tamam" diyene kadar da demokrasi nöbetinin süreceğini dile getirdi.

"Demokrasi diyen ülkeler sizin demokrasi mücadeleniz karşısında sessiz kaldılar"

Tüm dünyaya demokrasinin ne demek olduğunun gösterildiğine işaret Elvan, şu değerlendirmeyi yaptı:

"O 'Demokrasi, demokrasi' diyen ülkeler, sizin demokrasi mücadeleniz karşısında sessiz kaldılar. Ayağa kalkıp 'Biz 79 milyon Türk milletini demokrasi için mücadelesinden dolayı tebrik ediyoruz' demediler. 'Onlara şükranlarımızı sunuyoruz' demediler. İşte onların da 2 yüzlü çehresini, onların da demokrasiye nasıl yaklaştıklarını gördünüz ama siz şu dersi verdiniz. 'Biz kendimizi feda ederiz, şehit oluruz bu vatan için ölmeye hazırız ama asla bağımsızlığımızdan, demokrasimizden taviz vermeyiz' dediniz. Sizlere şükranlarımızı sunuyoruz."

FETÖ'cülerin kökünün kazınacağını anlatan Elvan, şunları kaydetti:

"Milletimize, demokrasimize saldıran o haşhaşileri, o FETÖ'cü terör örgütü mensuplarını, destekleyenleri, sadece Türk Silahlı Kuvvetlerimizden değil, sadece Emniyetimizden değil, tüm kamu kuruluşlarından kökleri kazınıncaya kadar temizleyeceğiz. Bunlar ihanet şebekeleri, bunlar vatan hainleri, bunlara asla merhamet göstermeyeceğiz. Sizler de göstermeyeceksiniz. Milletine saldıranlara merhamet gösterilir mi? Milletine silah doğrultanlara merhamet gösterilir mi? O zaman bunlarla mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğiz. Allah'ın izniyle bunların kökünü kurutacağız. Bunların biliyorsunuz dış bağlantıları var. O Pensilvanya'dan talimat veren o teröristbaşına da bunun hesabını soracağız. Bu millet, o teröristbaşına ve onun güruhlarına o satılmış güruhlarına bu hesabı mutlaka soracaktır."

"Elbette idamla ilgili husus dikkate alınacaktır"

OHAL ilan edildiğini anımsatan Elvan, OHAL'in vatandaşlar için değil Fetullahçı Terör Örgütü'nün askeriye, emniyet ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarından kökünün kazınması için ilan edildiğini bildirdi.

Vatandaşların "İdam isteriz" sloganları üzerine Elvan, "Bugüne kadar biz başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakanlarımız ve bizler hep siz ne söylediyseniz onunla bütünleştik. Sizin derdinizi biz de dert bildik. 'Sizin sorununuz bizim sorunumuz' dedik. Elbette idamla ilgili husus dikkate alınacaktır. Biz milletimize çok şey borçluyuz. Onun için sizin bizden isteğiniz çok önemli. Biz bunu dikkate alacağız ve Meclis'imiz bunu görüşecek tartışacak ve bir karar verecektir." dedi.

Hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin 15 Temmuz akşamından itibaren demokrasi için mücadele edildiğini vurgulayan Elvan, şu görüşleri dile getirdi:

"Bundan sonraki süreçte de yine birlikte mücadele etmeliyiz. 2023 hedeflerimize ulaşmak, 2053, 2071 hedeflerine ulaşmak için birlikte mücadele etmeliyiz ve bunu da biz yapacağız. Türkiye'nin gelişmesinden, büyümesinden rahatsız oldular. Devasa dünya ölçeğindeki dünyanın en büyük projelerini gerçekleştirmesinden rahatsız oldular ama şu darbe girişiminden sonra bile geceli gündüzlü o büyük projelerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Hiç aksaklık yok. 24 saat gece gündüz firmalarımız bir an evvel bu projeleri tamamlamak için gayret sarf ediyorlar. Biz bu birliğimizi, bütünlüğümüzü sürdürdüğümüz müddetçe kim ne derse desin, hangi batılı, hangi dış mihrak ülkemizi bölmeye çalışırsa çalışsın başarılı olamayacaklar. Bugüne kadar olamadılar, bundan sonra da başarılı olamayacaklar."

"Silahlı Kuvvetler içerindeki hain çete, cuntacılar çok şükür temizlendi"

Elvan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin tam 2 bin 200 yıllık şerefli, onurlu bir geçmişi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bizim göz bebeğimiz Silahlı Kuvvetler içerine yuvalanmış olan bu hain çete, cuntacılar çok şükür temizlendi ve temizlemeye de devam edeceğiz. Ancak Silahlı Kuvvetlerimiz içinde darbe girişimine karışmayan son derece onurlu, şerefli, haysiyetli ve dik duran binlerce subayımız, askerimiz var. Onları kötülemeye çalışanlara, onlar için kötü ifadelerde bulunmaya çalışanlara karşı da uyanık olmalıyız. Silahlı Kuvvetlerimiz bizim ordumuzdur, peygamber ocağıdır. Onun için Silahlı Kuvvetlerimize de sahip çıkacağız. O içindeki hainler, çeteler, ihanet şebekesi FETÖ'cü terör örgütü önemli ölçüde temizlendi. Bundan sonraki süreçte de temizlenecek."

Elvan, daha sonra beraberindekilerle Erdemli ilçesine geçerek demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara katıldı. Burada da bir konuşma yapan Elvan, "demokrasi nöbeti"nin önemini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Silifke Politika Haberler

title