Haberler

Hükümetin Türkiye'yi Uçuracak Jet Planı

Güncelleme:

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Yapısal reformların devamı, öncelikli dönüşüm programlarının hayata geçirilip ihracata yönelik teşvikler uygulanarak büyüme performansımız daha da artacaktır." dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, makroekonomik göstergelerde hedeflere yönelik değişiklik yapmayı düşünmediklerini belirterek, "Yapısal reformların devamı, öncelikli dönüşüm programlarının hayata geçirilmesi ve ihracata yönelik teşviklerin uygulamaya konulmasıyla büyüme performansımız daha da artacaktır." dedi.

Elvan, A Haber'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Kalkınma Bakanlığında 97 kişinin açığa alındığını anımsatan Elvan, yaklaşık 300 personele ilişkin de çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

"DARBE GİRİŞİMİNİN SİYASİ AYAĞI ÖNEMLİ"

Elvan, darbe girişiminin siyasi ayağının da önemli olduğunu belirterek, "Mutlaka siyasi ayağına da bakılacak. Burada gerçekten örgüte dahil olan, iş birliği içinde olan kişiler kimlerse temizlenecek. Bunların hepsini silahlı kuvvetlerimizden, emniyetimizden, kamu kurum ve kuruluşlarımızdan temizleyeceğiz. Tek bir kişiyi dahi burada bırakmak istemiyoruz ve çalışmalarımızı da son derece titizlikle, hukuka uygun olarak yürütüyoruz." diye konuştu.

FETÖ ile bağlantılı yüzlerce okul ve şirketin zincirleme bir bağ içinde çalıştığına işaret eden Elvan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Maliye Bakanlığı ve Mali Suçları Araştırma Kurulunun bu konuda çalışmalarını yoğun olarak sürdürdüğünü, terör örgütüne finansman sağlayanların da mutlaka hesap vereceğini vurguladı.

Elvan, ekonomi açısından herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını, ilk 6 aylık göstergelerin oldukça olumlu olduğunu belirterek, makroekonomik göstergelerde hedeflere yönelik değişiklik yapılmayacağına dikkati çekti. Elvan, "Yüzde 4,5'lik büyüme hedefimizi muhafaza ediyoruz, cari açıktaki yüzde 3,9'luk oranımızı muhafaza ediyoruz, bütçe açığımızdaki oranımızı muhafaza ediyoruz. Yapısal reformların devamı, öncelikli dönüşüm programlarının hayata geçirilmesi ve ihracata yönelik teşviklerin uygulamaya konulmasıyla büyüme performansımız daha da artacaktır." diye konuştu.

"S&P, TÜRKİYE'YE KARŞI ÖN YARGILI"

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un (S&P) ülkede bir ayrışma ortamının oluştuğu gerekçesiyle Türkiye'nin kredi notunu düşürdüğüne değinen Elvan, darbe girişimi sonrasında tüm siyasi partilerin birliktelik içinde demokrasi için meydanları doldurduğunu, dolayısıyla S&P'nin tamamen ön yargılı bir tutum içinde bulunduğunu söyledi.

Elvan, Türkiye ekonomisinin herhangi bir risk taşımadığını ve bundan sonraki süreçte çok daha iyi olacağını vurgulayarak, Merkez Bankası ve Ekonomi Bakanlığının özellikle iletişim boyutu itibarıyla Türkiye'nin gerçek resminin ortaya konulması açısından yoğun bir çalışma yürüttüğünü dile getirdi.

"FAİZLERDE DÜŞÜŞ BEKLİYORUZ"

Merkez Bankasının faiz kararına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Elvan, şunları kaydetti:

"Faiz bandını yavaş yavaş daraltma yönünde bir eğilimi var Merkez Bankamızın ve biraz daha sadeleştirme politikası söz konusu. Özellikle faizle ilgili darbe girişimi öncesi gelişmelere baktığımızda oldukça olumlu bir seyir izlediğini görüyoruz. Gösterge faizlerinde bir miktar düşüş de 15 Temmuz öncesi gözlemlendi. Bugün itibarıyla darbe girişimine rağmen çok iyi konumdayız, yavaş yavaş faizlerde de bir düşüş bekliyoruz."

Elvan, darbe girişiminin ardından oluşan siyasi atmosferin, yeni anayasaya da yansıyacağını belirterek, "HSYK ile ilgili alanda bir ön uzlaşma sağlanmış gibi görünüyor. İnşallah önümüzdeki dönemde yine diğer siyasi partilerimizle beraber bu anayasa değişikliğini mutlaka yaparız diye düşünüyorum. Bu süreç, yani bu darbe girişimi yeni bir sayfa açtı ve ciddi bir kenetlenme sağladı. Darbecilere karşı 81 ilimizde milyonlar meydanlarda. Bunlar hiçbir zaman unutulmayacak. Vatandaşımızın, milletimizin bu direnişi Türk tarihine altın harflerle yazılacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Maliye Bakanlığı Türkiye Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title