Haberler

Kalkınma Bakanı Elvan

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneğinin hal meydanında düzenlediği iftar programından detaylar ve konuşma ASKON Mersin şubesi toplantısından detaylar ve konuşma Kalkınma Bakanı Elvan Mersin'de Elvan: "Avrupa'daki ülkelerin hükümetlerinin 3-4 bin mülteciyi almak için birbirleriyle veya kendi halklarıyla mücadele ettiğini görüyoruz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

- Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneğinin hal meydanında düzenlediği iftar programından detaylar ve konuşma

ASKON Mersin şubesi toplantısından detaylar ve konuşma Kalkınma Bakanı Elvan Mersin'de

Elvan:

"Avrupa'daki ülkelerin hükümetlerinin 3-4 bin mülteciyi almak için birbirleriyle veya kendi halklarıyla mücadele ettiğini görüyoruz. Ona bile karşı çıkıyorlar. Bir tarafta biz 3 milyon kişiyi barındırıyoruz. Avrupa ülkeleri 3-5 binden bahsediyorlar. İşte insanlık bu. Türkiye'nin yaptığı insanlık"

"Son bir teröristi yok edinceye kadar mücadelemiz sürecek"

"2016 yılı ilk çeyreğinde yüzde 4,8 büyüdük. Avrupa'da en hızlı büyüyen ülke konumuna geldik. Dünyada ise 5. hızlı büyüyen ülke konumundayız"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Avrupa'daki ülkelerin hükümetlerinin 3-4 bin mülteciyi almak için birbirleriyle veya kendi halklarıyla mücadele ettiğini görüyoruz. Ona bile karşı çıkıyorlar. Bir tarafta biz 3 milyon kişiyi barındırıyoruz. Avrupa ülkeleri 3-5 binden bahsediyorlar. İşte insanlık bu. Türkiye'nin yaptığı insanlık." dedi.

Elvan, Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneğinin hal meydanında düzenlediği iftar programına katılarak, konuşma yaptı.

Gün içinde Mersin Şehir Hastanesinde incelemelerde bulunduklarını belirten Elvan, kentin çok önemli bir yatırım kazandığını vurguladı.

Mersin'de sağlık yatırımlarının sürdüğünü anlatan Elvan, "Mezitli'de 150 yataklı devlet hastanesi inşasını yatırım programına aldık ve bu yıl ihalesini yapacağız." diye konuştu.

Tarsus'ta bir devlet hastanesinin hizmete gireceğini ifade eden Elvan, "Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Anamur ve Mut devlet hastanelerimiz de son aşamada. İnşallah bunları da hizmete sunacağız. Dolayısıyla sağlık yönüyle eksiğimiz neyse, bunları teker teker gideriyoruz. Eğitim boyutuna baktığımızda, eğitimle ilgili bazı ilçelerimizde eksiklerimiz var. Özellikle ilköğretim, ortaöğretim okulu düzeyinde eksiklikler var. Bunları yatırım programına aldık." bilgisini verdi.

"Neyin sözünü vermişsek her birini teker teker yapıyoruz." diyen Elvan, şunları kaydetti:

"Ulaşım projelerimiz devam ediyor. İhalesini yaptığımız, yapımına başladığımız projelerimiz var. Eksik olan neyse Mersin'imiz için yapacağız. Hızlı trenle ilgili sözlerimiz vardı, bununla ilgili çalışmaya başladık. Adana-Mersin güzergahını 4 hatta çıkarıyoruz. Yine Adana-Mersin karayolunu 8 hatta çıkarıyoruz. 7,7 kilometrelik kısımda müteahhit şantiyesini kuruyor ve önümüzdeki günlerde yoğun şekilde çalışmaya başlayacak. Yani liman ve hal kavşağında aşağı yukarı 8 kilometrelik mesafeyi 8 şeride çıkaracağız. Kazanlı beldesine kadar bu uzanacak."

"Türkiye'ye karşı mücadele içinde olanlar var"

Elvan, daha sonra ASKON Mersin Şubesinin Suphi Öner Öğretmenevi'nde düzenlediği toplantıya katıldı.

Seçim öncesi verdikleri tüm sözlerin arkasında olduklarını dile getiren Elvan, bunların her birini yerine getireceklerini söyledi.

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğine işaret eden Elvan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bir tarafta terör örgütleriyle yapmış olduğumuz mücadele ki bu konudaki mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Son bir teröristi yok edinceye kadar bu mücadelemiz sürecek. Yine bu teröristlere karşı mücadelede inanılmaz bir başarı kaydeden ve şu ana kadar 7 binin üzerinde teröristi etkisiz hale getiren silahlı kuvvetlerimize, emniyet mensuplarımıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Onlar fedakarca bu ülkenin birliği, bütünlüğü, daha da güçlü olması için gayret sarf ediyor. Hükümet olarak biz de her türlü desteği veriyoruz. Bir taraftan terörle mücadele ederken diğer taraftan Suriye'de, Irak'ta, güney sınırımızda ve kuzeyde sıkıntılar yaşandığını görüyoruz. Türkiye'ye karşı mücadele içinde olanları görüyoruz. Rusya ile ilgili sorunlarımız devam ediyor. Avrupa ile ilgili zaman zaman sıkıntılar, sorunlar yaşıyoruz. Yine bazı gelişmiş ülkelerle de sorunlar yaşıyoruz."

"Sıkıntılara rağmen Türkiye büyümeye devam ediyor"

Bakan Elvan, bazı kesimlerin Türkiye'nin büyümesi, güçlenmesi ve kalkınmasından rahatsız olduğunu belirtti.

Böyle bir dönemde bir taraftan terörle mücadele edilip, diğer taraftan 3 milyonun üzerinde sığınmacının Türkiye'de barındırıldığına dikkati çeken Elvan, şunları kaydetti:

"Onlara AŞ veriyoruz, onların yaşamlarının devam etmesi için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Ekmeğimizi, aşımızı bölüşüyoruz. Böyle bir ortamda Avrupa'daki ülkelerin hükümetlerinin 3-4 bin mülteciyi almak için birbirleriyle veya kendi halklarıyla mücadele ettiğini görüyoruz. Ona bile karşı çıkıyorlar. Biz bir tarafta 3 milyon kişiyi barındırıyoruz. Avrupa ülkeleri 3-5 binden bahsediyorlar. İşte insanlık bu. Türkiye'nin yaptığı insanlık. 'İnsan hakları' diyordunuz, nerede sizin insan haklarınız, nerede sizin adaletiniz? Gerçek anlamda insana insan gözüyle bakan, şu coğrafyada ender ülkelerden biri Türkiye."

Türkiye'nin tüm sıkıntılara rağmen büyümeye devam ettiğini anlatan Elvan, "2016 yılı ilk çeyreğinde yüzde 4,8 oranında büyüdük. Avrupa'da en hızlı büyüyen ülke konumuna geldik. Dünyada ise 5. hızlı büyüyen ülke konumundayız. Önümüzde birkaç ülke var, işte Çin, Hindistan, Endonezya gibi. Onun dışında gerçekten yüksek bir büyüme performansına sahibiz. Neye rağmen? Bize karşı bunca saldırılara rağmen. Hükümetimizin kararlılığı, sizlerin bizlere vermiş olduğu destek bizi daha da güçlendiriyor. İnşallah önümüzdeki günlerimiz daha iyi olacak." ifadelerini kullandı.

Elvan, programın ardından Muğdat Camisi'nde teravih namazını kıldı, daha sonra çevredeki esnafı ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title