Haberler

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Şırnak'ta

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Habur Sınır Kapısı'nın Türkiye ve bölge için çok önemli olduğunu belirterek, trafik akışının normale döndüğünü söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Habur Sınır Kapısı'nın Türkiye ve bölge için çok önemli olduğunu belirterek, trafik akışının normale döndüğünü söyledi.

Bakan Yılmaz, Habur sınır kapısında ziyaret ederek, Türkiye-Irak arasındaki Hezil çayı üzerinde yapımı devam eden üçüncü köprü çalışmalarını yerinde inceledi.

Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyet, Habur Mülki İdare Amiri ve Şırnak Vali Yardımcısı Ali Arıkan tarafından karşılandı.

Habur sınır kapısında incelemelerde bulunan Yılmaz, Irak'a giden araç şoförleri ile bir süre sohbet etti. Türkiye-Irak arasındaki Hezil çayı üzerinde yapımı devam eden üçüncü köprü çalışmalarını da inceleyen Yılmaz, yetkililerden inşaat hakkında bilgi aldı.

Yılmaz, ziyaret sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Habur Sınır Kapısı'nın, Türkiye ve bölge için önemli olduğunu belirterek, "Türkiye'nin ihracatında çok önemli yeri olan bir sınır kapımızdır. Şu anda günlük 4 bin araç giriş-çıkışı var ve bu da ciddi bir aktiviteye denk geliyor. Terör olaylarının yoğunlaştığı dönemde maalesef bu trafikte bir takım aksamalar oluşmuştu. Şu anda normale dönmüş durumda. Bunu görmekten büyük bir memnuniyet duydum" dedi.

Yılmaz, her alanda sorunların giderek aşıldığını, Silopi'deki çalışmaların ise hızla devam ettiği ifade etti.

Cizre'deki çalışmaların başladığına işaret eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Cizre'de öncelik olarak zarar tespit çalışmaları başlayacak. Daha sonra bunların giderilmesi yönünde yoğun çalışmalarımızı hayata geçireceğiz.

İdil ilçesinde şu anda operasyonlar devam ediyor. Onun da kısa bir süre içinde sonuçlanmasını bekliyoruz. Şırnak merkezdeki problemler de aşılacak inşallah. Böylece kısa bir zaman zarfı içerisinde terör ile ilgili tablo değişmiş olacak. Bununla birlikte hem bir taraftan terörün yol açtığı zararları ortadan kaldıracağız. Halkımızı esnafımızı rahatlatıcı adımları atmaya devam edeceğiz. Bir taraftan ise daha uzun vadeli olarak bölgemizin gelişmesi kalkınması için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde devam ettireceğiz."

Şırnak'ın tarihi anlamda da önemli bir bölge olduğunu vurgulayan Yılmaz, "İnşallah gelecekte Şırnak'ın adı terörle değil de tarihi kültürel değerleri ile ticareti ile üretimi ile kalkınması ile daha çok anılır. Bunun için biz gayret ediyoruz. Özellikle bu terörle mücadele sırasında ağır hasar görmüş binalarımızın artık daha yenilenmesini istiyoruz. Yeni konutlarla halkımızın daha farklı koşullara geçmesini istiyoruz" dedi.

Yılmaz, terörden zarar görmeyen bölgeler için de aynı sorunun geçerli belirterek, şunları kaydetti:

"Maalesef belediyelerin de yetersizlikleri nedeni ile çarpık bir kentleşmenin olduğunu görüyoruz. Çok planlı programlı güzel bir kentleşme görebildiğimizi ifade edemem. Dolayısı ile terör olsun olmasın şehirlerimizin yenilenmeye, daha iyi bir şehircilik anlayışının gelişmesine ihtiyaç var. Bugünkü imkanları da yansıtacak şekilde ama yörenin de kültürüne uygun özellikle taşıyan yeni konutlar yapmak konusunda kararlıyız."

Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyet daha sonra karayolu ile Şırnak'ın Cizre ilçesine geçti.

Kaynak: AA / Güncel

Habur Sınır Kapısı Cevdet Yılmaz Türkiye Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title