Haberler

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingöl'de

Bayramda memleketi Bingöl’de partililerle bir araya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, koalisyon görüşmeleri ve çözüm sürecine dair açıklamalarda bulundu.

Bayramda memleketi Bingöl'de partililerle bir araya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, koalisyon görüşmeleri ve çözüm sürecine dair açıklamalarda bulundu. Koalisyon görüşmelerine yönelik "Hiçbir kırmızı çizgi koymadık" diyen Yılmaz, çözüm sürecine yönelik, "Ben buradan sadece AK Parti'ye oy verenlere seslenmiyorum, HDP'ye oy verenlere, diğer partilere oy verenlere de sesleniyorum; lütfen bu silahlara karşı hep birlikte duralım, bunu dışlayalım, lanetleyelim, yeter diyelim" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ramazan Bayramı dolayısıyla Diyarbakır'dan karayoluyla memleketi Bingöl'e geldi. İlk olarak Genç ilçesini ziyaret eden Bakan Yılmaz daha sonra AK Parti Bingöl İl Başkanlığı'na geldi.

Burada partililerle bayramlaşan Bakan Yılmaz, koalisyon görüşmeleri ve çözüm sürecine dair açıklamalarda bulundu.

"HİÇBİR KIRMIZI ÇİZGİ KOYMADIK"

Koalisyon hükümeti için AK Parti'nin olmadığı bir denklemde üç partinin birleşmesi gerektiğini anımsatan Bakan Yılmaz, şunları söyledi: "Şu anda bir tablo var karşımızda bu tablonun da gereğini yapmak durumundayız. AK Parti'nin olmadığı bir denklemde üç partinin birleşmesi lazım. Bu geçtiğimiz süreçte gördük ki bu üç parti bir araya gelip, hükümeti kurabilecek durumda değiller. Geriye ne kalıyor değerli kardeşlerim, AK Parti ile bir partinin hükümet ortaklığı kurması. Biz de hep şunu söylüyoruz, biz bu ülkeyi hükümetsiz bırakmayız. Çalışmalara bu anlayışla başladık, hiçbir kırmızı çizgi koymadık. Hiçbir kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden bütün partilerle görüşmeler yaptık ve önümüzdeki süreçte çok sağlıklı bir şekilde bu görüşmeleri sürdüreceğiz. Biz hiçbir zaman kırmızı çizgilerden bahsetmedik, şu kırmızı çizgi, mavi çizgi bizim öyle çizgilerden bahsetmemiz söz konusu değil. Biz milletin menfaatlerini, ülkenin ihtiyaçlarını önümüze koyduk tabi ki her şeyi yaparız demiyoruz yanlış anlaşılmasın bizimde ilkelerimiz var, politikalarımız var, değerlerimiz var, hedeflerimiz var. Elbette bu çerçeve içerisinde bu görüşmeleri yapacağız. Olumlu neticelenirse bir hükümet ortaklığı çıkacak ve ülkeyi bu şekilde yöneteceğiz yine AK Parti'nin ağırlığı olan hükümet olacak ha olmadı diyelim, ortak hükümet kuramadık diyelim o da dünyanın sonu değil, sonuçta bu ülkenin mekanizmaları var anayasa ile tarif edilmiş bir süreç var. O süreci takip ederek, yine tekrar seçim veya erken seçim yapma imkanı var yani partiler bu işi çözemez ise millet çözecek."

ÇÖZÜM SÜRECİ

Konuşmasında çözüm sürecinin AK Parti tarafından başlatıldığını kaydeden Bakan Yılmaz, "Bu günlere AK Parti getirdi. Bir gerçeği görmemiz lazım hakikati görmezsek, gerçeğe gidemeyiz. Bu algı operasyonları, bu propagandalarla bu iş olmaz" dedi.

Çözüm sürecindeki gerçeğin 'silahların bırakılması' olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz, şöyle devam etti: "Gerçeği görmemiz lazım gerçek de şudur, çözüm süreci başladıktan sonra silahların bırakılması gerekirdi. Silahlı bütün unsurların yurtdışına gitmesi gerekirdi veya bir şekil silahları bırakması gerekirdi. Bu oldu mu? Olmadı. İşte bütün mesele budur, bütün meselenin özü budur. Kendimizi kandırmayalım. Hem silah hem siyaset olmaz, hem silah hem demokrasi olmaz. Bütün tercih yapılmak durumdadır. Bugün Türkiye'de bütün siyasi kanallar açıktır. Bütün sivil toplum kanatları açıktır, herkes istediğini konuşur, tartışır ortaya getirir. Peki, bu silahlar niye var? Bunun cevabını birilerinin vermesi lazım. Bu vatandaşımıza, silahın gölgesinde siyaset yaptırmaya kimin ne hakkı var. Kafasına silah dayamayabilirsiniz ama bir yerlerde birilerinin elinde silah olduğunu bilerek, demokratik siyaset olabilir mi? Olmaz. Bunun mutlaka ortadan kalması lazım."

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNDE SİLAHA YER YOK"

Türkiye'nin geleceğinde silahlara yer olmadığını vurgulayan Bakan Yılmaz, şunları söyledi: "Kusura bakmayın silahla siyaset aynı anda olmaz, demokratik siyasetle silah aynı yerde olmaz. Burada ilkesel bir tutum belirmemiz lazım hepimizin toplum olarak bunun karşısında olmamız lazım. Ben buradan sadece AK Parti'ye oy verenlere seslenmiyorum, HDP'ye oy verenlere, diğer partilere oy verenlere de sesleniyorum; lütfen bu silahlara karşı hep birlikte duralım, bunu dışlayalım, lanetleyelim, yeter diyelim. Bunun bize verdiği zararı görmüyor muyuz? Hizmetlerden bahsediyor değil mi bazıları, peki değerli kardeşim silahların hizmetlere verdiği zararları niye görmüyoruz. Bu yollara, barajlara yapılan saldırıları neden görmüyoruz? Mademki derdimiz hizmet, madem ki bu bölge, bu ülke kalkınsın istiyoruz, silahların gölgesinde demokrasi olmadığı gibi silahların gölgesinde kalkınmada olmaz. İşte bu silahları patlatanlar, hizmetlere saldıranlar halka saldırıyor. Artık bir hükümet ortaklığı kurulduğu zaman bu meseleleri onlarla konuşacağız."

Bakan Yılmaz, bayramlaşma programı kapsamında Solhan ve Karlıova ilçelerini ziyaret etmek üzere Bingöl'den ayrıldı. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cevdet Yılmaz Ak Parti Türkiye Bingöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title