Haberler

Kalkınma Bakan Yardımcısı Ceylan, Burdur'da

Ceylan: "Orta gelir tuzağı sorununu aşmak ancak bütüncül bir bakış açısıyla makro ve mikro politikalarda iyileştirmelerle mümkün olacaktır" "Hükümetimiz ve Bakanlığımız her zaman KOBİ'lerin yanındadır, yanında olmaya devam edecektir"

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, "Orta gelir tuzağı sorununu aşmak ancak bütüncül bir bakış açısıyla makro ve mikro politikalarda iyileştirmelerle mümkün olacaktır" dedi.

Bakan Yardımcısı Ceylan, Burdur Valisi Hasan Kürklü'yü makamında ziyaret etti. Vali Kürklü'den kentteki yatırımlar hakkında bilgi alan Ceylan, daha sonra Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veterinerlik Fakültesi'de Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının (BAKA) destekleriyle yaptırılan "Hayvancılıkta Yerli Aşı Üretimine Yönelik Hücre Kültür Laboratuvarı'nın açılış törenine katıldı.

Burada yetkililerden bilgi alan Ceylan, gazetecilere, laboratuvarın ishal vakaları nedeniyle buzağı ölümlerini önleme ve yerli aşı üretimini amaçladığını söyledi.

İthal aşıların yerli hayvanlara bazen uyum sağlamadığını anlatan Ceylan, "Bu açıdan yerli aşı üretimi son derece önemli. Laboratuvar, bir hücre üretim merkezi. Belki Türkiye'de ilk olanlardan biri. Bu alanda fakülte belki de Türkiye'de öncü olabilecek çalışmalar yürütüyor" diye konuştu.

KOBİ'lerin ekonomideki önemi

Ceylan, daha sonra Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı (TOSYÖV) tarafından MAKÜ Konferans Salonu'nda düzenlenen "KOBİ'lerin orta gelir tuzağından kurtarılmasında kalkınma politikaları" konferansına katıldı.

Ceylan, KOBİ'lerin Türkiye'deki tüm işletmelerin yüzde 99,8'ini, istihdamın yüzde 75,8'ini, yatırımlar içindeki payın yüzde 53,2'sini, katma değerin yüzde 54,5'ini, toplam ihracat içindeki payın yüzde 59'unu, banka kredilerinin yüzde 34,6'sını oluşturduğunu bildirdi.

10. Plan Öncesi Dönem'deki (2006-20014) gelişmeler hakkında bilgi veren Ceylan, "Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sayısı 130'dan 157'ye, OSB'lerde faaliyet gösteren işletme sayısı 35 binden 47 bine, Küçük Sanayi Sitesi (KSS) sayısı 405'ten 453'e, KSS'lerde faaliyet gösteren işletme sayısı 88 binden 93 bine, Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB) sayısı 22'den 59'a, TGB'lerde faaliyet gösteren işletme sayısı 604'den 2 bin 947'ye yükselmiştir" ifadesini kullandı.

Bakan Yardımcısı Ceylan, KOBİ'lerin sorunları bulunduğunu, bunların farkında olduklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Orta gelir tuzağı sorununu aşmak ancak bütüncül bir bakış açısıyla makro ve mikro politikalarda iyileştirmelerle mümkün olacaktır. Hükümetimiz girişimciliğin geliştirilmesiyle KOBİ'lerin güçlendirilmesi ve verimliliklerinin artırılmasının, bu politikaların merkezinde yer aldığına inanmaktadır. Bu yaklaşımla hazırlanan Onuncu Kalkınma Planı ve Hükümet Programı, inşallah sizlerin de destekleriyle belirleyeceğimiz hedeflere ulaşacaktır. Hükümetimiz ve Bakanlığımız her zaman KOBİ'lerin yanındadır, yanında olmaya devam edecektir. İnşallah hep beraber el ele vererek 2023 hedeflerine, Cumhuriyetimizin 100. yılında ulaşmayı hedefliyoruz."

Konferans sonunda MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Ceylan'a, Mehmet Akif Ersoy'un resminin yer aldığı tablo hediye etti.

Konferansa Burdur Valisi Hasan Kürklü, TOSYÖV Başkanı Yalçın Sönmez, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik ve sektör temsilcileri de katıldı. - Burdur

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Akdeniz Türkiye Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title