Haberler

Kalıtsal Kan Hastalıkları Tanı ve Danışma Merkezi Açıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kalıtsal Kan Hastalıkları Tanı ve Danışma Merkezi törenle açıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kalıtsal Kan Hastalıkları Tanı ve Danışma Merkezi törenle açıldı.

Açılışa, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Türkiye Talasemi Federasyonu Başkanı Ali Kılıç, Tarsus Talasemi Derneği ve hastaları, profesörler, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Başkan Kocamaz, Kalıtsal Kan Hastalıkları Tanı ve Danışma Merkezi'ni hastalığın erken tanısı, halkın bilgilenmesi ve hastalık öncesi önlemlerin alınması amacıyla hayata geçirdiklerini söyledi. Kocamaz, "Bu hastalığın önlenmesi için taramaların yapılması, halkımızın bu konuda bilinçlendirilmesi oldukça önem arz etmektedir. Bizler yerel yönetimler olarak yol, ulaşım, alt yapı gibi hizmetleri hayata geçirmenin yanı sıra kentin eğitim alanındaki gelişimi, sağlık konusundaki bilinç düzeyi ve kültürel gelişiminde de önemli bir rol almalıyız. Bu anlamda Büyükşehir Belediyesi olarak bölgemizde yaygın olan bu hastalığın erken tanısı için merkezimizi hizmete açarak, halkımızın bilgilenmesi ve hastalık öncesi önlemlerin alınması anlamında doğru bir hizmeti hayata geçirmiş bulunuyoruz" dedi.

Merkezde yeni evlenecek çiftlere evlilik öncesi genetik danışmanlık hizmeti verileceğini de dile getiren Kocamaz, şöyle devam etti; "Merkezimiz ile yeni evlenecek çiftlere evlilik öncesi tarama amaçlı kan tetkikleri yapılacak, genetik danışmanlık hizmeti verilecektir. Merkezimizde gelecek nesillerimiz olan çocuklarımızın sağlıklı yaşam konusunda bilinçlenmesi ve yetiştirilmesi adına önemli projelere de imza atacağız. Merkezimizin içerisinde yer alacak olan Sağlam Çocuk Akademisi ve İyi Geceler Çocuklar projeleri sayesinde çocuklarımız sağlık alanında pek çok doğru bilgiyi buradan alabilecek. Sağlam Çocuk Akademisi, fiziksel, zihinsel ve sosyal alanlarda çocuklarımızın sağlam alt yapısını oluşturacak şekilde hazırlanmıştır. Akademimiz uzman eğitmenlerimiz ve psikologlarımız tarafından 5-12 yaş grubu çocuklarımıza hizmet verecektir."

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kalıtsal Kan Hastalıkları Tanı ve Danışma Merkezi'ni gezerek, incelemelerde bulundu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Oktay Öztürk Toroslar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN 2024 FENERBAHÇE - OLYMPIACOS MAÇI | Fenerbahçe elendi mi? Maç özeti Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title