Haberler

Kalite Çalışmaları Sürüyor

Antalya’nın Alanya ilçesinde Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), Alanya turizminin kalite standartlarını yükseltme hedefinde çalışmalarını sürdürüyor.

Antalya'nın Alanya ilçesinde Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), Alanya turizminin kalite standartlarını yükseltme hedefinde çalışmalarını sürdürüyor.

Akdeniz Üniversitesi Konaklı Kongre Merkezi, Ali Kuşçu Salonu'nda ALTİD'in düzenlediği "İş Kanunu ve İşçi Mevzuatı" konulu seminere turistik tesislerinde görev yapan işletme müdürleri, insan kaynakları sorumluları ve muhasebe müdürleri katıldı.

Çalışma ve İş Mevzuatı Uzmanı Murat Ayhan Başaran'ın katılımı ile düzenlenen ve iş mevzuatının tam olarak bilinmemesinden kaynaklanan çalışan ve işveren maddi kayıplarının önlenerek 12 ay istihdamın oluşması için yapılması gerekenlerin anlatıldığı, bu kayıpların önüne geçilerek artan motivasyonla hizmet kalitesinin yukarı çekilebileceğinin amaçlandığı seminerde, fazla mesai uygulamaları, günlük haftalık çalışma saatleri, bordro, çocuk ve genç işçilerin çalışma koşulları ele alındı. Seminerde mevsimlik çalışma kavramı, hizmet akitleri, iş kanunu genel mevzuatı, işçi ve işveren hakları, işveren ile işçi arasında yapılan sözleşmeler, engelli bireylerin çalışma koşulları, işletmelerin disiplin kurulları ve yönetmelikleri, yabancı öğrencilerin çalışma şartları, puantaj, alt işveren mevzuatı, çalışanların lojmanda barınması, gece vardiyaları çalışma saatleri, sağlık raporları konularında da bilgilendirme yapıldı.

Düzenledikleri seminerle işçi ve işveren haklarının karşılıklı korunmasını amaçladıklarını söyleyen ALTİD Başkanı Burhan Sili, dernek olarak Alanya turizm kalitesini arttırmayı hedeflediklerini belirtti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Konaklı Antalya Alanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title