Haberler

Kalisder Başkanı Urfalılar Açıklaması

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, bina inşaatlarının dış cephe iskelelerine ilişkin yapılacak olan mevzuat değişikliğine destek veriyoruz"

Kalıp ve İskeleciler Derneği (KALİSDER) Başkanı Serdar Urfalılar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bina inşaatlarının dış cephe iskelelerine ilişkin yapılacak olan mevzuat değişikliğine sonuna kadar destek verdiklerini bildirdi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Urfalılar, Türkiye'de emniyeti yüksek Euroscaf üreten firmalar olduğunu, ancak ilk etapta yatırım maliyetinin güvenli olmayan iskelelere kıyasla yüzde 15-20 daha fazla olması sebebiyle tercih edilmediğini kaydetti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, bina inşaatlarının dış cephe iskelelerine ilişkin yapılacak olan mevzuat değişikliğine sonuna kadar destek verdiklerini belirten Urfalılar, "Türkiye'de inşaat sektörü iş kazalarının sayısal çokluğu bakımından birinci sırada yer alıyor. ve pek çoğumuzun da bildiği gibi bu kazaların ciddi bir bölümü iskele çökmesi ya da iskeleden düşme sonucu gerçekleşiyor. Bakanlığın iskele kurulumu için proje isteyerek kazaları en aza indirgeyeceğine inanıyoruz ve bu söz konusu uygulamaya sonuna kadar destek veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakanlığın hazırlayacağı yeni yönetmelik ile "güvenli iskele" kullanımının zorunlu olacağını hatırlatan Urfalılar, tersane ve inşaatlarda yaşanan kazaların son yıllarda artması üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçtiğini kaydetti.

Urfalılar, "Müfettişlerine şantiyeleri denetlettiren Bakanlık, hazırlayacağı yeni yönetmelik ile Güvenli İskele kullanımını zorunlu kılacak. Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de her 6 dakikada bir iş kazası meydana gelirken, her 5 saatte bir 1 işçinin yaşamını yitiriyor. Tersanelerde ve inşaatlarda yaşanan kazalar son yıllarda arttı" değerlendirmesinde bulundu.

KALİSDER'in kalıp ve iskele sektörünün gelişmesi, etkinleştirilmesi ve sektörde belli bir kalite çizgisinin yakalanması amacıyla kurulduğunu ve yakın zamanda hayata geçecek olan "güvenli iskeleler, güvenli şantiyeler" adlı sosyal sorumluluk projesiyle de aynı konuya dikkat çekmeye çalıştıklarını ifade eden Urfalılar, bilinçli ve eğitimli bir teknik personelin, ölümle sonuçlanan inşaat kazalarının önüne geçmede büyük önem taşıdığını belirtti. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title