Haberler

Kaleiçi Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyon Çalıştayı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kaleiçi Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyon Çalıştayı düzenlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kaleiçi Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyon Çalıştayı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kaleiçi için düzenlenen çalıştaya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Mustafa Köse, Sanatçı Yavuz Bingöl, kamu kurumları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Başkan Türel, çalıştayda yaptığı konuşmada, hayatının çok önemli bir bölümünün Kaleiçi'nde geçtiğini, 2006-2007 yıllarında kanalizasyonu, yolu olmayan, karanlıktan ve can güvenliği korkusundan girilemeyen Kaleiçi'nde yatırım hamlesi başlattıklarını belirtti.

Kaleiçi'ni 10 yıl önce terk edilmekten kurtardıklarını kaydeden Türel, şöyle konuştu:

"Bu bölge tekrar hayat buldu ve gelişti, fakat Kaleiçi ruhunu halen kazanamadı. Halen plana aykırı yüksek beton binalar, yıkılmış ve yıkılmaya yüz tutmuş binalar var. Bazı sokaklarda motorlu taşıtlardan dolayı yürünemiyor. Bazı tarihi mekanlar, kimliğini kaybedecek şekilde ticarethane yapılmış. Yerleşim veya konut alanı, konaklama işletmeleri, restoranlar, eğlence yerleri, ticarethaneler arasında tam uyum sağlayamıyoruz. Eğlence yerlerinin gürültüsü, konutta yaşayanı veya otelde konaklayanı rahatsız ediyor. Birini diğerine tercih etmemiz zor."

Kaleiçi'ndeki tarihi korumanın en önemli önceliklerin olduğunu ifade eden Türel, "Kaleiçi Antalya'nın tarihini ve geleneksel kültürünü gelecek nesillere aktaracak yerdir. Diğer fonksiyonlar bu ana prensibe bağlı olarak gelişecektir. Şimdi bir tarafta Yat Limanı Projemiz Kaleiçi'nde yeni bir farklılık yaratacak, diğer tarafta Karaalioğlu Parkı ve çevresi de değişecek. Dolayısıyla birkaç yıldır devam eden revizyon çalışmalarını, daha kapsayıcı bir revizyonla tamamlayacağız." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Menderes Türel AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title