Haberler

Kale İlçesinde 70 Çocuk Sünnet Oldu

Denizli'nin Kale Devlet Hastanesi'nde Denizli Kamu Hastaneleri Birliği ve Kale Kaymakamlığı tarafından sünnet organizasyonu düzenlendi.

Yaz aylarında çocuklarını sünnet ettirmek isteyen ailelerin Kale Devlet Hastanesi'ne başvurması üzerine hastane yönetimi kolları sıvayarak harekete geçti. 70 çocuğun sünnet olma isteğiyle kayıt yaptırdığı Kale Devlet Hastanesi'nde 3 gün sürecek sünnet organizasyonu düzenlendi. Organizasyonda çocuklar Kamu Hastaneleri Birliği tarafından görevlendirilen Üroloji Uzmanı tarafından sağlık koşullarına uygun olarak sünnet olurken, ekonomik durumu iyi olmayan 19 çocuğun sünnet kıyafetleri de Kale Kaymakamlığı tarafından tahsis edildi. Etkinliğin ilk gününde sünnet olan çocukları yerinde görmek ve ailelerin heyecanına ortak olmak adına Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, İdari Hizmetler Başkanı Op. Dr. Muhammet Akçaoğlu ve Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İbrahim Ekiz ile birlikte Kale Devlet Hastanesi'ne gitti. Kale Kaymakamı İhsan Ayrancı ve Kale Devlet Hastanesi Yönetiminin de hazır bulunduğu sünnet etkinliğinde konuşma yapan Uz. Dr. Berna Öztürk Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karar gereği iki yıldır sünnetin sadece hekimler tarafından yapıldığını ve birlik olarak 2014 yılında 4 bin 783 çocuğun sünnetini yaptıklarını belirterek, "Sünnet sağlık koşullarına uygun, hijyenik bir ortamda yapılması gereken bir işlemdir. Sünnet basit bir cerrahi işlem gibi görünse de gerekli koşullar sağlanmadığı takdirde ve uzman olmayan kişiler tarafından yapıldığında ciddi sorunlar doğurabilir. Bu tarz sorunlarla karşılaşmamak için Denizli DH'de 7 Üroloji Uzmanı, 2 Çocuk Cerrahı, Servergazi DH'de 5 Üroloji Uzmanı 1 Çocuk Cerrahı, Acıpayam, Çivril ve Tavas Devlet Hastanelerinde de birer Üroloji Uzmanları ile toplam 18 hekimimizle ayrıca üroloji ve çocuk cerrahı olmayan hastanelere de görevlendirme yaparak tatil boyunca sünnet işlemlerini gerçekleştiriyoruz. 2015 yılında şimdiye kadar birliğimize bağlı hastanelerde 2 bin 733 çocuğun sünnet işlemini gerçekleştirdik" dedi.

Kale'de vatandaşlardan gelen talep üzerine kayıt aldıklarını ve geçici görevlendirme ile Kale Devlet Hastanesi'ne Üroloji Uzmanı atayarak Kale'deki aileleri mağdur etmediklerini açıklayan Uz. Dr. Berna Öztürk, "Kale'de daha önceden Hastane Yönetimimizce yapılan bilgilendirmeyle şimdiye kadar yaklaşık 70 çocuğumuz sünnet olmak için hastanemize başvurdu. Başvuran çocukların gerekli kontrolleri yapılarak önümüzdeki 3 gün içinde gruplar halinde Üroloji Uzmanımız tarafından sünnetleri gerçekleştirilecek. Bu etkinlik için Sayın Kaymakamımıza, Hastane Yöneticilerimize ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyor, sünnet olan tüm çocuklarımız ve ailelerine hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. ve bir kez daha buradan sünnet olacak tüm çocuklarımızı sağlıklı bir şekilde hekim kontrolünde sünnet olmak için birliğimize bağlı hastanelere beklediğimizi vurgulamak istiyorum" dedi.

Konuşmalardan sonra sünnet çocukları ve aileleri için hazırlanan folklor gösterisi izlendi. Follklor gösterisinden sonra Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk Kale Kaymakamı İhsan Ayrancı ile birlikte sünnet olan çocukları serviste ziyaret etti. Sünnet olan çocuklara çeşitli hediyeler dağıtılırken, ailelerin mutluluğu da gözlerden kaçmadı. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Berna Öztürk Ayrancı Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title