Haberler

Zara, Kale'yi Coşturdu

Güncelleme:

Kale'de 19. Geleneksel Kaledavaz Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kale Biber Festivali ve Halk Konserleri, Zara konseri ile başladı.

Denizli'nin Kale ilçesinde 19. Geleneksel Kaledavaz Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kale Biber Festivali ve Halk Konserleri, Türk müziğinin güçlü sesi Zara konseri ile başladı.

Atatürk anıtına çelenk koyma töreniyle başlanan festival kortej yürüyüşü ile devam etti. Törene MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, MHP il başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, belde belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Bayramlaşma törenin ardından akşam saatlerinde ilçe merkezinde konserle devam etti. İlk olarak mahalli sanatçılar sahne alırken, daha sonra sahneye ünlü sanatçı Zara çıktı. Zara birbirinden güzel parçalarla vatandaşlara güzel bayram hediyesi verdi.

Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca yaptığı konuşmada, "Göreve başladığımızdan bu yana festivallerimizin tamamını hayırseverlerimizin desteği ile yapıyoruz. Belediye bütçemizden festival için bir ödeme yapmıyoruz. Facebook ve Twitter hesabımızdan vatandaşlarımıza bu yıl festival görmek istedikleri sanatçıları oyladılar. En çok oyu Zara aldı. Bunun yanı sıra Kolpa, Kıraç ve Mustafa Ceceli oylamada üst sıraları aldı ve bu sene sanatçı kadromuzu bu şekilde belirledik. Gelecek yıllarda da vatandaşlarımızın oyladığı sanatçıları getireceğiz" dedi.

Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Zara'ya Kale biberi hediye ederken, biber tatarıyla tüketilmesini istedi. Ardından teşekkür plaketini alan Zara, bayramda vatandaşların arasında olmaktan dolayı mutlu olduğunu söylerken, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca'ya çok teşekkür etti.

Yaklaşık 20 bin kişinin izlediği festivale Kolpa, Kıraç ve Mustafa Ceceli konserleriyle devam edecek. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title