Haberler

Kale Etrafındaki Ev ve İş Yerleri Afet Kapsamından Çıkarılacak

AK Parti Bitlis Milletvekili Kiler: "Bakanlar Kurulu kararıyla 2009 yılında afet bölgesi ilan edilen Bitlis Kalesi etrafındaki 80 iş yerinin ve 12 konutun, afet kapsamından çıkarılması için çalışmalarımız devam ediyor.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Bakanlar Kurulu kararıyla 2009 yılında afet bölgesi ilan edilen Bitlis Kalesi etrafındaki 80 iş yerinin ve 12 konutun, afet kapsamından çıkarılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kiler, yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun kalenin etrafını afet bölgesi ilan edeceğini öğrendiklerini belirterek, bu konuda iş yeri ve konut sahiplerinden şikayet aldıklarını bildirdi.

Esnafın 5 yıldır kararın bozulması için itiraz dilekçeleri göndererek, buranın afet bölgesinden çıkarılması talebinde bulunduğunu ifade eden Kiler, şöyle konuştu:

"Konuyu gündemimize aldık. Gerçekten halkımızın mağdur olacağını bildiğimiz için, halkımızın 5 yılda uğraştığı konuyu bir haftada ele alıp ve sorunu çözmek için AFAD başkanımızı ilimizde misafir ettik. AFAD başkanımıza bölgeyi göstererek, halkımızın mağduriyetini anlattık. Valimiz ile buradaki sorunun çözüldüğünü ve kaleden taş düşme riskinin bulunmadığını raporlarla tespit ettiğimizi başkanımıza söyledik. Geçtiğimiz günlerde Valimiz Başbakanlık Afet Genel Müdürlüğüne gerekli yazıyı gönderdi. Yazı şu an Başbakanlık'ta. Gönderilen yazının son paragrafında 'bu çerçevede oluşabilecek risk ve sorumluluklar valiliğimize ait olmak üzere, 12.10.2009 yılında Bakanlar Kurulu'nun aldığı afete maruz bölge kararının kaldırılmasının gereğini arz ederim' ifadesi yer alıyor."

Bu sorunu Bitlis Valiliğinin yazısıyla Başbakanlığa ilettiklerini ve Başbakan Müsteşarı Fahri Kasırga ile görüştüklerini belirten Kiler, Kasırga'nın kendilerine bu konuyu gelecek ilk Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme getireceğini ve hemen bu kararın imzalanacağının müjdesini verdiğini ifade etti.

Tekrar kale altındaki 80 iş yeri ve 12 konut ile ilgili alınan Bakanlar Kurulu kararını iptal ettireceklerini bildiren Kiler, "Kale altındaki iş yeri ve 12 konut sahibine müjdemizi veriyoruz. 2009 yılında Bakanlar Kurulu'nun aldığı bir kararı yine bir başka Bakanlar Kurulu toplantısında iptal ettireceğiz. Bu bölgeyi afet kapsamından çıkarıp Bitlisimizin hizmetine sunmaktan gurur ve onur duyuyoruz. Şimdiden kararın hayırlı olmasını diliyorum. Arkadaşlarımıza da buradan müjdeyi veriyoruz" diye konuştu. - Bitlis

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Bitlis Kiler Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title