Haberler

Kale, Aydın'da Bir İlki Gerçekleştirecek

İncirliova Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Gürşat Kale başkanlığında bir gündem maddesini görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

İncirliova Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Gürşat Kale başkanlığında bir gündem maddesini görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Meclis, İncirliova'nın Jeotermal Enerji ile Isıtılması ve Soğutulması Projesinin hayata geçirilmesi için Belediye Başkanı Kale'ye 16 milyon 154 bin 200 liralık borçlanma verdi.

Söz konusu gündem maddesine ilişkin meclis üyelerine bilgi veren Başkan Kale; "Bildiğiniz gibi uzun zamandır ilçemizin jeotermal enerji ile tanışması, konutların bu enerji ile ısıtılıp soğutulması, seracılık sektörünün geliştirilmesi, kış aylarında hava kirliliğin önlenmesi için çalışmalarımızı sürdürmekteydik. Bundan sonra ki süreçte de bu enerjiyi verimli bir şekilde kullanarak halkımızın hizmetine nasıl sunabileceğimiz konusunda projelerimizi hayata geçireceğiz. Bunun için de özel banka ve finans kuruluşlarından kredi ile İller Bankası'ndan teminat mektubu alabilmemiz için borçlanma yetkisi almamız gerekmektedir. İnşallah önümüzdeki aylarda sizlerin destekleri verdiği yetkiyle de Aydın'da bir ilki gerçekleştirerek ilçemizi Jeotermal Enerji ile Isıtılması ve Soğutulması Projesini hayata geçireceğiz" dedi.

Gündem maddesine ilişkin konuşmaların ardından yapılan oylamada Belediye Başkanı Gürşat Kale'nin söz konusu projeleri hayata geçirmesi için 16 milyon 154 bin 200 liralık borçlanma yetkisinin verilmesine oy çokluğuyla karar verildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gürşat Kale İncirliova Aydın Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title