Haberler

Kale Artık Bir Cazibe Merkezi Oldu

Başkent'in önemli turizm potansiyellerinden biri olarak değerlendirilen ve Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi'nin içerisinde yer alan Ankara Kalesi, Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği projelerle bambaşka bir görünüme kavuşuyor.

Ankara Kalesi'ndeki görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için kolları sıvayan, yıllardır çürüyen ve kullanılamaz hale gelen alt yapıyı baştan sona yenileyen, evlerin, yolların üzerlerinden geçen kabloları yer altına alan, binaların restorasyonlarını yapan, yollarını yenileyen Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki çevre düzenlemeleriyle de Kale'nin ihtişamını Ankara'ya yansıtıyor. Hacı Bayram Camii ve çevresindeki çalışmalarıyla bölgeyi inanç turizminin merkezi durumuna getiren Büyükşehir Belediyesi, Kale ve çevresindeki restorasyonunu da itinalı bir şekilde sürdürüyor. Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında Ankara Kalesi'ni dıştan içe doğru adım adım yenilemeye ve tarihi kimliğine kavuşturmaya başlayan Büyükşehir Belediyesi, Hisarpark Caddesi'nden başladığı ve sokak sokak sürdürdüğü restorasyon çalışmalarına hızla devam ediyor.

ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞUYOR

Öncesinde karanlık sokakları, güvenliksiz hali ve otoparka dönen durumu ile Ankara'nın değerlendirilmeyen turizm potansiyellerinden biri olarak gösterilen Ankara Kalesi'ni artık akın akın yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Ankara Kalesi'nde bir taraftan tarihi evlerin restorasyonu sürerken, bir taraftan da Başkent'in önemli bir turizm değeri haline gelmesinin heyecanı yaşanıyor. Yıllardır dar sokakları ve tarihi yapısı nedeniyle zorlu ve itinalı bir çalışma gerektirdiği için bir türlü sorunlarına çözüm bulunamayan Kale, yeniden eski günlerine kavuşuyor. Büyükşehir Belediyesi'nin Ulus'ta uyguladığı projelerle turizm potansiyeli açığa çıkarken, bölge de Ankaralı vatandaşlar için göz bebeği haline geliyor.

Kale'de devam eden restorasyon çalışmalarının yanı sıra sokak sağlıklaştırma projeleri kapsamında Kale'nin vitrini olarak gösterilen "Dış Kale"ye Turist Bilgilendirme Ofisi ile tuvalet yapılırken, otopark olarak kullanılan meydan da araç işgalinden kurtarılarak çiçeklendiriliyor. Ankara Kalesi'nde daha önce olmayan bir uygulama da hayata geçirilerek, Büyükşehir Belediyesi ANFA şirketi tarafından özel güvenlik görevlileri Kale'de görev yapmaya başladı.

4 ETAPTAN OLUŞAN PROJE

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulus Tarihi kent Merkezi Yenileme Alanı bölgesinde uygulanan projelerden biri olan "Ankara Kalesi Dış kale Sokak Sağlıklaştırma Projesi" uygulamada kolaylık sağlaması acısından 4 etaba ayrılmıştı. Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Müdürü Akar Pınar Üstün, söz konusu proje kapsamında Ankara Kalesi Dış Kale'de 57'si tescilli olmak üzere toplam 91 yapının yenileneceğini bildirdi. Üstün, Ankara Kalesi Dış Kale'de yapıların yenilemelere eş zamanlı olarak tüm alt yapı çalışmalarının tamamlandığını kaydetti.

Ankara Kalesi'nde yapılan çalışmalar Koruma Uygulama ve Denetim Şube Müdürlüğü koordinasyonluğunda yürütülüyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ulus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title