Haberler

Kaldığı Huzurvine Fizik Tedavi Ünitesi Kazandırdı, Açılışını Yaptı

YOZGAT Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Alparslan Türkeş Huzurevi'nde kalan 80 yaşındaki emekli Astsubay Mehmet Güven, kurum bünyesinde açılması planlanan Fizik Tedavi Ünitesi için 55 bin lira katkıda bulundu.

YOZGAT Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Alparslan Türkeş Huzurevi'nde kalan 80 yaşındaki emekli Astsubay Mehmet Güven, kurum bünyesinde açılması planlanan Fizik Tedavi Ünitesi için 55 bin lira katkıda bulundu. Güven, adının verildiği ünitenin açılış kurdelesini kesti.

Mehmet Güven'in isminin verildiği ünitesinin açılışı, Yozgat Vali Yardımcısı Salih Altun, Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, bağışta bulunan Mehmet Güven tarafından gerçekleştirildi. Yozgat Valiliği olarak fizyoterapi ünitesini yaptıran Mehmet Güven'e teşekkür eden Vali Yardımcısı Salih Altun,   "Mehmet Güven Beyefendi'nin buraya böyle bir katkı sunarken burayı ne kadar benimsediğini anlayabiliyoruz. Sadece kendisi değil diğer arkadaşların da buradan istifade etmesi için güzel bir düşünce içerisine girmiş. Fizyoterapist merkezi ve aynı zamanda egzersiz merkezinin yapımına 55 bin liralık katkı sunmuş" dedi.

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, huzurevinde kalan yaşlıların sosyal, psikolojik ve ruhsal gelişimine katkı sunduklarını belirtti. Neşeli, "Mehmet Güven isimli huzurevi sakinimizin kurumumuza yaptırdığı fizik tedavi ünitesinden, tüm yaşlılarımız fizyoterapist arkadaşımız aracılığıyla hizmet alacaklar. Böylece kaybolan yetileri varsa tekrardan kazandırılmaya çalışılacak. Bu noktasıyla bizlere 55 bin lira gibi büyük bir katkı sağlayan Mehmet Güven Amcamıza duyarlığı nedeniyle teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Yaşlı bakım hizmetlerinin, sosyal hizmetlerin çalışma alanlarından birisi olduğuna dikkat çeken Neşeli, Yozgat'ta sosyal veya ekonomik yoksulluk içinde bulunan yaşlıların yaşam standartlarını koruma, yükseltme amaçlı tüm hizmetleri planlamak, düzenlemek, izlemek, koordine etmek ve denetlemek görevleri olduğunu hatırlattı. Neşeli, yaşlıların boş zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olduklarını, yaşam koşullarını iyileştirip, günlük yaşamla ilgili etkinliklerine katılmalarını sağladıklarını anlattı.

Fizik tedavi ünitesi için 55 bin lira katkıda bulunan Mehmet Güven ise, "Ben devlet ekmeği ile büyümüş, memuriyetten emekli birisiyim. Canım devletime feda olsun. Para dediğiniz nedir ki, yaptığım bir şey yok. Devletim için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Elimde imkan varsa neden devletime, topluma faydalı olmayayım. Her şeyi devletimizden beklememeliyiz. Biz de elimizden gelini yapmak zorundayız" diye konuştu.

- Yozgat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alparslan Türkeş Mehmet Güven Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title