Haberler

Kalbinden Bıçakladığı Genci Öldüren Şahsın Yargılanmasına Başlandı

Samsun'da 24 yaşındaki genci kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 22 yaşındaki gencin yargılanmasına başlandı.

Samsun'da 24 yaşındaki genci kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 22 yaşındaki gencin yargılanmasına başlandı.

Olay, İlkadım ilçesi Cedit Mahallesi Ebusuud Caddesi'nde yaklaşık 4.5 ay önce meydana geldi. 24 yaşındaki Osman Hakalmaz, ortak iş yaptığı Mehmet K.'nin kardeşi 22 yaşındaki Hasan K.'nin bıçakla saldırısına uğradı. Kalbinden 2 bıçak yarası alan Osman Hakalmaz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Samsun Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alınarak çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Hasan K.'nin Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasında Hasan K. kendini savunarak, "Ben askerdeyken maktul ile ağabeyim Mehmet ortaklık yapmışlar. Sonra ben askerden izne geldim. Gelince bu olayı duydum. Ağabeyim Mehmet'e 'bu ortaklık nedir' diye sorduğumda, maktulle ortaklık yaptıklarını ve daha sonra ayrıldıklarını söyledi. Ortak araba almışlar. Daha sonra bu araba satılmış. Ağabeyime pay verilmemiş. Yine yaptıkları ortak işte ağabeyime hiç para vermemiş. Bu olay nedeniyle ağabeyim borçlandığı için annem ve babam etkilenmişler. Sinir hastası olmuşlar. Ben bu konuyu konuşmak için maktule iki kez haber gönderdim. Benimle görüşmek istemedi. Olay günü eve gittim. Üst kata çıktım. Sonra köpeğimi gezdirmek için elime aldım. Sokağa çıkıp köpeğimi gezdiriyordum. Sokakta maktul ve Abdullah A. ile karşılaştım. Maktul benimle konuşmadan ilerledi. Döndüm eve gidiyordum. O sırada maktulu elektrik direğinin dibinde gördüm. Yanına gittim. Neden benimle görüşmediğini sordum. Bunun üzerine üzerime geldi. Bana saldırdı. Ben de üzerimde bulunan bıçağı çektim ve vurdum. Olay bu şekilde gerçekleşti" dedi.

Ölen gencin babası Şerafettin Hakalmaz ise sanık Hasan K.'nin en ağır bir şekilde cezalandırılmasını isteyerek, "Benim oğlumun bunlara 5 kuruş borcu yoktur. Aksine oğlum onlardan alacaklıydı. Esnaftan sorabilirsiniz. Bu olayı benim inancıma göre annesi yaptırmıştır. Annesinin teşvikiyle yapmıştır. Ortaklıktaki malzeme borcunun bin 600 liranın 500 lirasını onlar ödedi, bin 100 lirasını ben kendim ödedim. Bütün alınan malzemeler oğlumun kredi kartı ile alındı. Hatta oğlumun bu sanık askerdeyken ona para bile gönderdiğini duydum. Sanıktan şikayetçiyim" diye konuştu.

Duruşmada tanıklar ifade verdi. Mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İlkadım Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title