Haberler

Kalbinde Tümör Bulunan Hasta Başarıyla Ameliyat Edildi

Güncelleme:

Nadir görülen bir tümör bulunan 30 yaşındaki Engin Görsoy'un kalbindeki tümör, Medical Park Antalya Kalp Hastanesinde yapılan ameliyatla çıkarıldı.

Antalya'da yaşayan 30 yaşındaki edebiyat öğretmeni Engin Görsoy, kalp çarpıntısı nedeniyle hastaneye başvurdu. Yapılan test ve görüntülemede Görsoy'un kalbinde tümör tespit edildi.

Kalp tümörlerinin çok nadir görüldüğünü belirten Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü Prof. Dr. Hüseyin Okutan, "Nadir görülen bu rahatsızlık, kalbin sol kulakçığında ortaya çıkıyor. Küçük bir mercimek tanesinden yumurta büyüklüğüne ulaşması ise çok nadir görülüyor. Hastamızda kalbin sol kulakçığına yerleşen tümör, yumurta büyüklüğüne ulaşmıştı ve kalbin fonksiyonlarını bozmaktaydı" dedi.

Yapılan ameliyatla göğüs kemiği kesilmeden sadece koltukaltından 10 santimetrelik kesiyle kalbe ulaşıldığını anlatan Okutan, "Göğsü açmadan kaburgalar arasından girerek tümörü temizledik. Hasta iki gün yoğun bakımda kaldı, dördüncü gün de taburcu edildi" diye konuştu.

Kalp tümörü olduğunu 15 gün önce öğrendiğini kaydeden Engin Görsoy da "Kalp çarpıntım dışında hiçbir belirti olmadı. Kalbimdeki tümörün 6,5 santimetre olduğu söylendi. Tümörden, koltukaltından yapılan ameliyatla kurtuldum. Kendimi kalp ameliyatı olmuş gibi hissetmiyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title